Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



NK Osijek: Zubak u 90. minuti spasio Bijelo – plave od blamaže

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.11.2012. 18:35 
Naslov:  NK Osijek: Zubak u 90. minuti spasio Bijelo – plave od blamaže
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

NK Osijek - NK Inter Zaprešić 1 : 1 (0:1)
Zubak 90. minuta; Budimir 30. minuta


Nakon dva uzastopna poraza Bijelo – plavi u 15. kolu 1. HNL nisu mogli poželjeti boljeg protivnika za povratak pozitivnoj seriji rezultata. Inter je uz rijetke iznimke oduvijek bio dobar domaćin i gost Osječanima, a u Gradskom vrtu su se zadnji put pogostili bodom 2009. godine. Inter je danas, bez obzira na izostanak pola ekipe, jednostavno morao pasti, jer raspored koji očekuje Osječane u posljednjim kolima jesenjskog dijela prvenstva ne izaziva optimizam. Još i manje nakon današnje utakmice. Inter nije odigrao neku nezaboravnu partiju, osvojio bod iznimnim zalaganjem, već su Bijelo – plavi jednostavno bili loši, treću prvenstvenu utakmicu za redom. Trener Mršić je generalski preuzeo krivnju na sebe nakon poraza od Lokomotive, ali igrači mu ni na koji način u današnjoj utakmici nisu zahvalili na tome. Vrlo je teško izdvojiti najboljeg pojedinca u redovima Osijeka, ali ako tražimo najmanje lošeg to je zasigurno bio mladi Antonio Pavić, koji je na lijevom beku po prvi put odradio 90 minuta u bijelo – plavom dresu.



Počelo je prilično mlitavo s obje strane, bez nekih izrazitih prilika pred vratima Santinija, odnosno Vargića. Mršić je podosta odstupio od dan ranije najavljenog sastava, pa su se na terenu našli oporavljeni Kvržić, Zulim i Lukić. Niti jedan nije opravdao trenerovo povjerenje, a živce je osječkoj publici i Osijekovom strategu najviše dizao Marin Zulim koji je i zamijenjen u 38. minuti. 8 minuta ranije Inter je došao u vodstvo lijepim pogotkom Ante Budimira nakon ubacivanja Ivana Čelikovića. Potonji je nakon pogotka neprofesionalnom reakcijom prema osječkoj publici navukao gnjev iste, ali i suca koji mu je opravdano pokazao žuti karton. Nakon vodstva gostiju iz Zaprešića domaćini su se do kraja poluvremena našli u dvije sjajne prigode, ali prvo je Kvržić traljavo pucao nakon ubačaja Pavića, da bi koju minutu kasnije Santini odlično reagirao na pokušaj Miličevića.



Drugi dio započeo je predstavljanjem posebnog gosta na današnjoj utakmici, izbornika Igora Štimca, što je osječka publika pozdravila zvižducima, skandiranjem treneru Mršiću i pjevanjem prigodnih pjesmica u kojima se spominje HNS. U prvih 10 minuta Osijek je doista izgledao kao ekipa koja je sposobna i odlučna preokrenuti utakmicu, ali vrlo brzo je agresivnost i inicijativu nanovo zamijenila inertnost i bezidejnost. Inter je opasno prijetio drugim pogotkom, ali sreća se na kraju osmijehnula domaćinima. Pongračić je na isteku 90. minute lijepo ubacio na protivnički peterac, gdje potpuno neometan jocker s klupe Matias Zubak zabija za poravnanje. Imao je u preostalih tri minute sudačke nadoknade Osijek priliku i za pobjedu, ali kapetan Smoje sa samo dva metra nije uspio poslati loptu u mrežu.



Konačnim ishodom ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi, gosti jer su propustili uzeti vrlo vrijedna tri boda koja bi im pomogla u borbi za ostanak u ligi, a domaćini jer nisu uspjeli prekinuti niz od dvije utakmice bez pobjede i ponovno se priključiti vrhu poretka. Osječane slijedeće kolo vodi u Rijeku, a Bijelo – plavi s današnjom igrom na Kantridi nemaju što tražiti. Ipak, očekuje se povratak nekih igrača, u prvom redu Antonia Peroševića, koji itekako nedostaje ovoj ekipi. A valjda će do nedjelje i trener Mršić uspjeti probuditi ovaj usnuli čopor, jer ni zaleđe ljestvice, kao ni njen vrh, nije toliko daleko. U svakom slučaju, mislim da nam je svima dosta sredine i prosjeka...

Tekst i foto: Mladen Kovačević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nake_rado
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5684
Lokacija: mala soba 3 sa 3
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.11.2012. 21:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najmanje loš Pavić nije bio sigurno, ako je to ona trojka na boku. Po meni Lešković odradio posao korektno. Previše neiskustva u ekipi i to je rezultiralo ovime. Baš se vidjelo da fali par igrača. Miličević ja mislim još jednom pokazao zašto treba sjest na klupu i proučit malo druge kako se nogomet igra. Jedan potez petom je imao, a sve ostalo bože sačuvaj. Čak mi se ni Zubak kao igrač ne sviđa, al eto očito je "golgeter" pa bolje da on igra nego ostali. Od Kvržića i Puškića očekujem više nego što pokazuju jer kontam da oni mogu.

_________________
dr. offtopic

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: