Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



NK Osijek: Žitnjak: Tri bijelo – plava finala su presedan!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2012. 13:10 
Naslov:  NK Osijek: Žitnjak: Tri bijelo – plava finala su presedan!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jesu li tri bijelo – plava finala Kupa Hrvatske presedan? Pitanje je to koje još od povijesne srijede intrigira potpisnika ovih redaka, a sportski direktor NK Osijek Miroslav Žitnjak danas je otklonio svaku nedoumicu;
- Da, takvo što nikome do sada nije uspjelo, čak ni Dinamu!
Ne preostaje ništa drugo do vjerovati sportskom direktoru Bijelo – plavih, jer u Udruzi prvoligaša i HNS-u naišli smo na zatvorena vrata. Podatci na službenim internetskim stranicama nisu dostupni, sportski almanasi se već duže vrijeme ne tiskaju, tajna je skrivena na nekom od računala u Rusanovoj... Ostaje nam jedino usmena predaja, jer srijeda je definitivno ravna čudu i vrijedna prepričavanja i pamćenja!



Kako i priliči, Miroslav Žitnjak priveo je na današnju pressicu najzaslužnije za povijesni uspjeh - trenere Stanka Mršića (seniori), Ivicu Kuleševića (juniori), Tomislava Steinbrucknera (kadeti) i Miomira Metera (kadeti), te predstavnike igrača Tomislava Šoršu (seniori), Josipa Tomaševića (kapetan juniora) i Nikolu Mandića (kapetan kadeta).

Prvi je riječ dobio Stanko Mršić, najzaslužniji što će Osječani nakon više od desetljeća zaigrati službenu europsku utakmicu:
- Znali smo da nas u Vinkovcima čeka težak posao, da Cibalia nema što izgubiti, dok mi možemo izgubiti puno toga. Situacija u jednom trenutku uopće nije izgledala blistavo, ali neke rotacije u momčadi i taj gol omogućili su nam ono po što smo došli. U finalu nas čeka jedna drugačija utakmica, utakmica u kojoj, pak, mi nemamo što izgubiti, a uz malo sreće svašta je moguće. Dinamo ne igra dobro, ali Dinamo je Dinamo! Najbitnije je da igrači vjeruju u sebe, da shvate važnost trenutka i koliko mogu dobiti tom utakmicom. Što se tiče prvenstva, vjerujem da će nam, bez obzira na raspored naših konkurenata, uz ova tri boda protiv Varaždina trebati još 4 boda za mirno osiguravanje opstanka. Ukoliko to ostvarimo prije zadnjeg kola dati ću priliku talentiranim juniorima da se dokažu!



Možda i najmanje iznenađenje je uspjeh koji su ostvarili juniori. O kakvoj se kvaliteti radi dovoljno govori podatak da su u polufinalu ispratili Hajduk ukupnim rezultatom 7 : 1! Igrači Ivice Kuleševića, trenera koji je prošle godine s kadetima osvojio Kup usred Maksimira protiv Dinama, smiono govori o šansama u finalu:
- Igramo protiv Dinama u Maksimiru, a okosnicu juniorske ekipe čine igrači koji su prošle godine kao kadeti uzeli Kup Hrvatske. Bez lažne demagogije mogu vam reći da protiv tih dečkiju niti jedna ekipa u Hrvatskoj, ali ni regiji, nije favorit. Imamo jednu fantastičnu generaciju iz koje će 15-ak momaka za tri ili četiri godine povesti NK Osijek prema samom vrhu hrvatskog nogometa. To vam odgovorno tvrdim!

O kakvim se fajterima radi, najbolje ocrtavaju riječi kapetana juniorske ekipe, Josipa Tomaševića:
- Krenuli smo dosta slabo u sezonu u odnosu na naše mogućnosti. Nalazili smo se negdje na sredini ljestvice, a onda smo se na polusezoni sastali i dogovorili da više ne smijemo kiksati. Za sada nam dobro ide, u prvenstvu imamo 11 pobjeda u nizu i ušli smo u finale Kupa Hrvatske. (!?)



Ako su juniori najmanje iznenađenje, za kadete bi mogli reći da su najveće, jer na tablici se nalaze u donjem domu poretka i ne blistaju baš ove sezone. Ipak, Zadrani su pali u dvije utakmice, a trener Tomislav Steinbruckner pogledao je prema finalu protiv Hajduka:
- Objektivno gledano, Hajduk je favorit i bolja ekipa od nas. Iako glupo zvuči, moram priznati da je ulazak u finale i nas same pomalo iznenadio, jer rezultati nam nisu na nivou ove sezone. Ipak, puno je utakmica u kojima nismo bili slabiji protivnik, a gubili bi ih najčešće golom razlike. Ono što je naša najveća prednost je što se finale igra na našem terenu kao uvertira u susret seniora s Dinamom, tako da se iskreno nadam da ćemo imati veliku podršku naše publike na tom susretu!

Za kraj valja istaknuti riječi sportskog direktora Žitnjaka, riječi koje unose toliko potreban optimizam u tmurnu osječku nogometnu stvarnost:
- U srijedu smo otisnuli jedan čvrsti datum u povijest NK Osijek. Iako je svakako najvažniji uspjeh seniora, koji se na ovaj način vraćaju na europsku nogometnu kartu, ne smijemo zanemariti niti uspjehe mlađih kategorija, jer u tome leži naša budućnost. Trenutno imamo 8 do 9 standardnih reprezentativaca, a ako je vjerovati riječima izbornika mlađih selekcija, taj broj bi se mogao i povećati. Potpisali smo 11 stipendijskih ugovora, a predložena su i dva profesionalna. Zanimljivo je da niti s jednim od tih igrača nije bilo razgovora o financijama, a vidi se da je dečkima čast i sam taj potpis za NK Osijek. To je ono na čemu trebamo raditi. Na povratku ugleda. NK Osijek nije naš klub, pri tome mislim na nas prisutne, već klub svih građana grada Osijeka i cijele Slavonije i Baranje. I zato nam pomozite, budite uz nas i dajte da ovu djecu usmjeravamo kroz nogomet do poštenog života. Jer kako cijelo vrijeme naglašavamo, rezultat nije primaran, primarno je odgojiti ljude, a tek potom nogometaše!

I doista, moju malenkost su, dok sam čekao početak današnje pressice, ljubazno pozdravili baš svi – od najmanjeg limača do kapetana Smoje...





Tekst i foto: Mladen Kovačević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
oftopik
Offline
Avatar

Ukupno postova: 431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2012. 20:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svaka čast!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
oggy031
Offline
Ukupno postova: 125
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2012. 21:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

samo naprijed dečki! čestitke na ulasku u finale i puno sreće u samom finalu!

vidimo se na tribinama!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mmajdan2
Offline
Avatar

Ukupno postova: 28
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.04.2012. 18:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čestitke dečkima...

_________________
M.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
AKA
Offline
Ukupno postova: 19
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.04.2012. 9:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo stvarno nema nitko,Osijek-tvornica super igrača,ma kakva Barcelona.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: