Oprez! Snijeg s krova oštetio skupocjeni BMW i Suzuki swift, urušio se krov kuće

Osijek

Oprez! Snijeg s krova oštetio skupocjeni BMW i Suzuki swift, urušio se krov kuće

Sa zatopljenjem nam je došla i opasnost koja s visine vreba na prolaznike, vozila i predmete koji joj se mogu naći u smjeru djelovanja gravitacijske sile - snijeg i led s krovova i oluka. Sljedeći primjeri pobliže opisuju razornu moć te snježne sile.

Jučer je oko 14 sati u Osijeku na Šetalištu Petra Preradovića 5 snijeg sa zgrade oštetio dva automobila - novi BMW 730d i Suzuki Swift. Prema riječima vlasnika, šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna, a vlasnici oštećenih vozila planiraju pokrenuti niz procesa kako bi se nadoknadila velika šteta.

Urušio se krov kuće

Po dojavi Centra 112 da se urušio krov stambene kuće i da je moguće da je netko ostao u njoj, nakon čega su se vatrogasci JPVP Osijek uputili na mjesto nesreće, gdje su utvrdili da je došlo do urušavanja krovne konstrukcije uslijed težine snijega.

Na mjestu događaja zatekli su hitnu medicinsku pomoć koja je vršila trijažu na vlasnici objekta Ljerki Dumbović-Stojnović, koja je lakše ozlijeđena, dok su vlasnik Pilj Ivan i troje djece na vrijeme izašli iz kuće.

Do prodiranja krovnog i građevnog materijala došlo je samo u jednoj prostoriji ali zbog nestabilnosti građevine je zabranjen ulazak u unutrašnjost objekta bez zaštitne opreme.

Osim JPVP Osijek, u ybrinjavanju su sudjelovali i DVD Bilje i DVD Kopačevo te susjedi.

Kakva su Vaša iskustva sa snijegom i ledom?! Komentirajte i šaljite nam fotke na e-mail redakcije: [email protected]

Foto: Zlatko Dernaj, JPVP Osijek
Čovjek nema sreće, novi BMW i odmah šteta na njemu, takođe šteta i ove kuće i te obitelji, dovoljan je samo pogled na slike...
zao mi samo te obitelji. bili sirotinja, a sad ce biti jos veca.
sto se bmwa i vlasnika tice, nemas sta zalit. on ce se sigurno naplatiti od odstete i osiguranja, tko je ima imat ce i vise, tak to ide kod nas.

Re: Oprez! Snijeg s krova oštetio skupocjeni BMW i Suzuki swift, urušio se krov kuće

Leon

šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna

Stotinama tisuća kuna? I da uvažim činjenicu da takav BMW kada je potpuno nov stoji oko 700.000 kn, nikako ne mogu dokučiti gdje je tu šteta koja se mjeri u 'stotinama tisuća kuna'?!
Svaka čast i vama u redakciji. Prioritetnija vam je vijest da je malo snijega (leda ili čega već...) palo na BMW nekog našeg 'uglednog sugrađanina' od činjenice da je jedna cijela obitelj ostala bez krova nad glavom.
730 D

Izgleda da je Bog počeo upozoravat!
Lokacija na kojoj su bili parkirani oštećeni automobili mi ne izgleda kao obilježeno parkiralište...
Ako su vlasnici automobila nepropisno parkirali na pločnik, snose li i oni dio odgovornosti za oštećenje na vozilima? :roll:
simo031

Lokacija na kojoj su bili parkirani oštećeni automobili mi ne izgleda kao obilježeno parkiralište...
Ako su vlasnici automobila nepropisno parkirali na pločnik, snose li i oni dio odgovornosti za oštećenje na vozilima? :roll:

Automobili su propisno parkirani jer se u toj ulici može parkirati s obje strane ceste (iscrtana su parkirališna mjesta).
Frost

simo031

Automobili su propisno parkirani jer se u toj ulici može parkirati s obje strane ceste (iscrtana su parkirališna mjesta).

Na slici se to ne vidi... Moj propust.
dajem 500 € za BMW
550
Jbg nije imo srece.
A sto se tice popravka...ak ima novca za takav auto ima i za taj mali popravak ;)
dino_bno

Jbg nije imo srece.
A sto se tice popravka...ak ima novca za takav auto ima i za taj mali popravak ;)

Kada sam pročitao vijest još nije bio niti jedan komentar i samo sam čekao kada će netko napisati ovo. Pa čestitam!
Dobro da nije bio vozač u autu, jer tko zna što bi bilo.
Ne znam da li ima krunicu na retrovizoru pa ako da i da je bio u autu Bog bi ga spasio, kao što je spasio ovu obitelj iz kuće u kojoj se krov srušio zato jer imaju križ na zidu i Bog misli na njih.
Samo me nemojte pitati na koju sad obitelj mislim jer ipak je ovo tema o BMW-u, čak ni Suzuki-a nitko nije primjetio.
N.N.

sto se bmwa i vlasnika tice, nemas sta zalit. on ce se sigurno naplatiti od odstete i osiguranja, tko je ima imat ce i vise, tak to ide kod nas.

dino_bno

Jbg nije imo srece.

Gadite mi se s tim vašim odvratnim zavidnim komentarima, ne mogu vjerovati u kakve proklete i zlobne ljude se ovaj svijet pretvorio.
mzzi

N.N.

Gadite mi se s tim vašim odvratnim zavidnim komentarima, ne mogu vjerovati u kakve proklete i zlobne ljude se ovaj svijet pretvorio.

uopce nisam zavidan, ali sta imam zaliti covjeka koji ima kasko i dobit ce odstetu i od elektomodula ili vlasnika objekta. mislis mozda da nije osiguran?
a to sto je tebi vise stalo do skupog auta nego do jadne siromasne obitelji pokazuje kakva si. procitaj malo svoju recenicu pa ces i sama vidjeti kakvi su ljudi danas, nekultuni i neodgojeni. slobodno se i na to gadi...
francika

Ne znam da li ima krunicu na retrovizoru pa ako da i da je bio u autu Bog bi ga spasio, kao što je spasio ovu obitelj iz kuće u kojoj se krov srušio zato jer imaju križ na zidu i Bog misli na njih.
Samo me nemojte pitati na koju sad obitelj mislim jer ipak je ovo tema o BMW-u, čak ni Suzuki-a nitko nije primjetio.

:sick2:
tranquilize

francika

:sick2:

:drunk:
N.N.

mzzi

N.N.

uopce nisam zavidan, ali sta imam zaliti covjeka koji ima kasko i dobit ce odstetu i od elektomodula ili vlasnika objekta. mislis mozda da nije osiguran?
a to sto je tebi vise stalo do skupog auta nego do jadne siromasne obitelji pokazuje kakva si. procitaj malo svoju recenicu pa ces i sama vidjeti kakvi su ljudi danas, nekultuni i neodgojeni. slobodno se i na to gadi...

Da, ti baš znaš kakvo osiguranje čovjek ima, a osobito si upućen od koga će sve odštetu dobiti - inače se u ovoj državi svi trpaju za dat odštetu nekome, i to je vrlo brz proces. Kako samo možeš pričati takve gluposti i kako te nije sramota reći da tog čovjeka "nemaš šta žalit". Fuj.

A gdje sam ja to napomenula da je meni više stalo do skupog auta? I kako ti pokazuješ da ti je "stalo" do jadne obitelji? Tako što olajavaš ljude koji imaju novaca?
Bez brige. Obzirom da zakoni RH ne dozvoljavaju poštenom čovjeku da si priušti automobil od pola milijuna kuna, ovo je 99,9% čovjek koji ne radi u skladu s zakonom. Naravno da ima kasko, naravno da će mu sve biti popravljeno i naravno da će se tu još malo lažirati, kemijati i "zaraditi" još pokoja kn od osiguranja.
mzzi

Da, ti baš znaš kakvo osiguranje čovjek ima, a osobito si upućen od koga će sve odštetu dobiti - inače se u ovoj državi svi trpaju za dat odštetu nekome, i to je vrlo brz proces. Kako samo možeš pričati takve gluposti i kako te nije sramota reći da tog čovjeka "nemaš šta žalit". Fuj.

A gdje sam ja to napomenula da je meni više stalo do skupog auta? I kako ti pokazuješ da ti je "stalo" do jadne obitelji? Tako što olajavaš ljude koji imaju novaca?

a sta sad trebamo skupljati donaciju za njega jer je ostao bez krova nad glavom, a ne cek to su ovi siromasni. da da njemu se krovic na auticu udubio smrc.
i da znam da ima kasko, jer sigurno ne vozi takav auto bez kaska i da on ce dobiti odstetu. i nije me sramota reci da ga ne zalim, big deal ostetio mu se auto. nit ce se smrznit niti gladovat, proda ga tako ostecenog i opet ce imati vise nego ona obitelj u cijelom zivotu, al ne on je glavna prica tu.
nemoš vozit bembaru dok ljudi prebiru po kontejneru...pošteno ju je stakao..garant...
Apsurda li...
Slike oštećenog BMW-a nekog celebritija i uništena trošna kućica višečlane siromašne obitelji koja je doslovno ostala bez ičega...
Za one koji su zabrinuti za auto: vlasniku je ostao barem još koji, a i ovaj mu je kasko osiguran, a ako kojim slučajem i nije (što ne vjerujem) - tražit će odštetu od vlasnika nekretnine s koje je snijeg pao - može dobiti odštetu na ime odgovornosti iz posjeda.
No, ova tužna priča iz Kopačeva tko zna kako će završiti. Djeca su mala, ostala bez krova nad glavom, bez ikakve osigurnine i financijske sigurnosti... Strašno!
Životna ironija: tko ima, naplatit će se; a tko nema - imat će još manje...
Ljudi ne baljezgajte!

Pa nije čovjek lud da vozi BMW koji donosi nesreću! Naravno da će mu kasko popraviti auto ali nije to više to. Zamijenit će ga za novi i dodat 200.000 kn za koje je zakinuo svoje radnike koje je otpustio.

I tko kaže da vlasnik nije bio u autu? Eto upravo mu ugledni liječnik piše nalaz da je ozljedio kralježnicu, rame i da je pod velikim stresom. Čak će i liječnik janje zaraditi!

Možda bi i ovaj sirotanović što mu se srušio krov dao liječniku janje da ima, ali ne znam da li se je bavio stočarstvom.

A gdje je ovaj Suzuki, pojma nemam!?
N.N.

mzzi

a sta sad trebamo skupljati donaciju za njega jer je ostao bez krova nad glavom, a ne cek to su ovi siromasni. da da njemu se krovic na auticu udubio smrc.
i da znam da ima kasko, jer sigurno ne vozi takav auto bez kaska i da on ce dobiti odstetu. i nije me sramota reci da ga ne zalim, big deal ostetio mu se auto. nit ce se smrznit niti gladovat, proda ga tako ostecenog i opet ce imati vise nego ona obitelj u cijelom zivotu, al ne on je glavna prica tu.

On je glavna priča jer si ti, kao zavidan i zao čovjek počeo pljuvati po njemu zato što on ima novaca, a ovi iz drugog dijela priče nemaju.
Cilj ovog članka je da upozori građane da paze gdje parkiraju jer se to događa, a ne da ti moraliziraš i sereš o nečijem finacijskom stanju.
A cilj onoga što sam ti ja pisala je da shvatiš da nikome ne treba željeti zlo, kao što ti radiš. No ne brinem se, vratit će ti se. A da se tebi dogodi to s autom, vjerujem da bi bio big deal.
mzzi
Ajde ne kaki više,decku je na jugu jucer također pala veća količina na auto star 15 godina udubila haubu i krov pa nije u vijestima,jer nije bitan,a ovaj sa zarađenim BMWom je bitan...pa svako normalan zna da se ovih dana mora pazit što pada sa krovova pa sve televizije i radia govore o tom,a taj sa BMWom šta ne gleda di parkira,ko ga je....Ima kasko i čovjek neće ni osjetit taj popravak od 100000 kuna!
kamenyos

mzzi
Ajde ne kaki više,decku je na jugu jucer također pala veća količina na auto star 15 godina udubila haubu i krov pa nije u vijestima,jer nije bitan,a ovaj sa zarađenim BMWom je bitan...pa svako normalan zna da se ovih dana mora pazit što pada sa krovova pa sve televizije i radia govore o tom,a taj sa BMWom šta ne gleda di parkira,ko ga je....Ima kasko i čovjek neće ni osjetit taj popravak od 100000 kuna!

Aha, sorry. Ovaj s BMW-om je platio novinarima da se to objavi pa da ljudi vide kakav auto on ima i kako eto "i bogati plaču" i imaju probleme, a ovaj jadan s Juga nije imao novaca da plati novinarima da objave priču kako je njemu pao snijeg s krova. Ovaj sa Swiftom isto nije platio, pa njega nisu niti uslikali.
To ima logike.
Valjda je previše za očekivati od tebe da zapaziš kako unatoč tim silnim upozorenjima ljudi eto parkiraju tu (čak i ovi s jeftinijim autima), i svako novo upozorenje nije na odmet.
Šta ljubomora napravi od ljudi pa to je strašno, nitko nije išao logikom da se čovjek možda napatio kao isus na križu dok je zaradio taj BMW ?
nitko nije išao logikom da ga ja možda pošteno zaradio, da ga je krvavo stjecao kroz svoj život ?!
Al eto, on ima BMW, pa ima i za popravak, pa je vjerovatno i ukrao.. balkaaane, baaalkane, baaalkane moooj..
ma sigurno je ukrao :D
mzzi

N.N.

mzzi

On je glavna priča jer si ti, kao zavidan i zao čovjek počeo pljuvati po njemu zato što on ima novaca, a ovi iz drugog dijela priče nemaju.
Cilj ovog članka je da upozori građane da paze gdje parkiraju jer se to događa, a ne da ti moraliziraš i sereš o nečijem finacijskom stanju.
A cilj onoga što sam ti ja pisala je da shvatiš da nikome ne treba željeti zlo, kao što ti radiš. No ne brinem se, vratit će ti se. A da se tebi dogodi to s autom, vjerujem da bi bio big deal.

Haha sto si zabrijala na mene, drugi kazu da je zasluzio, da je ukro ko ga jebe. To te ne dira nego samo sto sam ja rekao da ga nemam sto zaliti jer ce se njemu steta nadoknaditi.
Nit sam zavidan nit mu zelim zlo, jednostavno mislim da ce mu auto biti popravljen i da ce jos i zaradit. Da se meni to dogodilo sigurno bi tako prosao. Jedina ti pravis drame oko toga. Za jednu tako divnu osobu koja brine za sve imas poprilicno ruze izraze i zelis da se meni zlo vrat. Po cemu si ona toliko bolja, malo si dvolica.
N.N.

mzzi

N.N.

mzzi

Haha sto si zabrijala na mene, drugi kazu da je zasluzio, da je ukro ko ga jebe. To te ne dira nego samo sto sam ja rekao da ga nemam sto zaliti jer ce se njemu steta nadoknaditi.
Nit sam zavidan nit mu zelim zlo, jednostavno mislim da ce mu auto biti popravljen i da ce jos i zaradit. Da se meni to dogodilo sigurno bi tako prosao. Jedina ti pravis drame oko toga. Za jednu tako divnu osobu koja brine za sve imas poprilicno ruze izraze i zelis da se meni zlo vrat. Po cemu si ona toliko bolja, malo si dvolica.

Molim te da prestaneš izvrtati moje riječi. Ja nisam rekla da ja želim da ti se vrati, već da će ti se vratiti. A druga stvar, u svoj prvi post na ovu temu stavila sam sve koji su do tada imali ružne komentare - dakle tebe i još jednu osobu. Dakle, nisam se okomila na tebe, već isto mislim za svakog tko je zavidan i mrzi ljude koji su nešto u životu zaradili.
mzzi

N.N.

mzzi

N.N.

mzzi

Molim te da prestaneš izvrtati moje riječi. Ja nisam rekla da ja želim da ti se vrati, već da će ti se vratiti. A druga stvar, u svoj prvi post na ovu temu stavila sam sve koji su do tada imali ružne komentare - dakle tebe i još jednu osobu. Dakle, nisam se okomila na tebe, već isto mislim za svakog tko je zavidan i mrzi ljude koji su nešto u životu zaradili.

A reci mi jel ti tog dotičnog poznaš pa znaš da je "zaradio" imas njegovu imovinsku karticu pa znaš...ili si mu prisna? Nisam zavidan i ne mrzim,jer i ja može se reći imam,al za objavu na vjestima nebi dao da se slika moj auto i ostalo.Jer znam da mi niko od Vas neće pomoć!
kamenyos

A reci mi jel ti tog dotičnog poznaš pa znaš da je "zaradio" imas njegovu imovinsku karticu pa znaš...ili si mu prisna? Nisam zavidan i ne mrzim,jer i ja može se reći imam,al za objavu na vjestima nebi dao da se slika moj auto i ostalo.Jer znam da mi niko od Vas neće pomoć!

Ti imaš njegovu imovinsku karticu pa je to što si pričao pravedno i u redu?
joj šta serete jebo vas..... istina frajer možda i nije na pošten način zaradio taj bmw al da se i vama pruži prilika i vi bi isto tako postupili.....

tako da mi je žao i što se liku sjebao auto ali mi je još više žao što su ljudi ostali bez krova nad glavom i tko zna kako će se snaći za to.....
saba

joj šta serete jebo vas..... istina frajer možda i nije na pošten način zaradio taj bmw al da se i vama pruži prilika i vi bi isto tako postupili.....

tako da mi je žao i što se liku sjebao auto ali mi je još više žao što su ljudi ostali bez krova nad glavom i tko zna kako će se snaći za to.....

Hvala Bogu da netko normalno razmišlja...
mzzi

kamenyos

Ti imaš njegovu imovinsku karticu pa je to što si pričao pravedno i u redu?

Na ravno da ju nema,ali pitanje je tebi bilo postavljeno.
A naravno da je u redu,demokratska država i borili smo se za pravo glasa...tako da imam pravo reći svoje mišljenje,a kome smeta nek ne čita i ne odgovara. A ti ako ti ga toliko žao,ponudi čovjeku pomoć,pa već sutra ćeš i ti biti na naslovnici,pa ćemo komentirat,pusa,pozdrav.
Pa ti si prva pocela izvrtati, ja nigdje nisam rekao da sam ljubomoran ili da mu zelim zlo, to si ti sebi zabrijala. Eto da prekinem vise raspravu s tobom, jer tema je toliko nebitna, reci cu ti da si u pravu. Ja sam govno, ti majka Tereza iako ja tebe nigdje nisam vrijedao za razliku od tebe. Zelim ti sve najblje, pozdrav.
mzzi

saba

Hvala Bogu da netko normalno razmišlja...

To nije normalno razmišljanje!

Normalno razmišljanje je treba na pošten način nešto steći, a ne krađom, zakidanjem na plaćama, tjeranjem na prekovremeni rad, otpuštanjem radnika itd.
Pošten način bi bio ulaganje u znanje i tehnologiju tj. stvaranje održivog razvitka poduzeća i da se radnici ne zakidaju i zapošljavaju novi ljudi, a ne zaboli me palac za druge bitno je da ja imam "najskuplji" auto, drugo ništa nije važno jer radnike je lako otpustiti ili im smanjiti plaće.

Normalno bi bilo 500.000 kn uložiti u proizvodnju, a samo 200.000 kn u auto.

PS:
mzzi tebe će zlo sigurno zadesit.
ja slučajno znam čiji je auto i isto tako slučajno znam da je vlasnik dobar i vrijedan obiteljski čovjek koji pošteno zarađuje svoj novac. o njemu još nisam čuo ružnu riječ ili da je nekoga prevario. znam da ovo nekima neće ništa značiti i da će i dalje nastaviti blatiti, no takvima ionako nema pomoći.

Re: Oprez! Snijeg s krova oštetio skupocjeni BMW i Suzuki swift, urušio se krov kuće

Redakciji portala Osijek031.com nitko nije platio da objavi tekst i fotografije o oštećenom BMW-u. Kao i dio cjelokupnog sadržaja koji se objavljuje na portalu, na redakcijski e-mail pristigao je materijal koji je, naposljetku, i objavljen.

Ukoliko uočite oštećenja na automobilima, ili bilo što drugo, svoja (foto) zapažanja slobodno nam šaljite na e-mail: redakcija[at]osijek031[dot]com. Ne objavljujemo vijesti na osnovu tipa i godine proizvodnje automobila.

Redakcija 031

Ne objavljujemo vijesti na osnovu tipa i godine proizvodnje automobila.

:lol:

ali mora vam se priznati, jako dobro hranite ove nase sugradjane-hejtere :D
mzzi

Tako je.

Mogla je biti parkirana i stara Opel Vectra pa bi opet bilo financijske štete. Umjesto da pojedinci pišu kako je vijest objavljena samo zato jer se radi o piletini od auta - vara se.

kamenyos

mzzi
Ajde ne kaki više,decku je na jugu jucer također pala veća količina na auto star 15 godina udubila haubu i krov pa nije u vijestima...

Lakše je sjediti i hraćkati na forumu nego uzeti fotić, zabilježiti nešto i poslati redakciji, jel da? Kontam da bi vijest bila objavljena da ste nešto poslali, neovisno o marci automobila.
Stella1989

Lakše je sjediti i hraćkati na forumu nego uzeti fotić, zabilježiti nešto i poslati redakciji, jel da? Kontam da bi vijest bila objavljena da ste nešto poslali, neovisno o marci automobila.

Moš mislit LOL LOL
Frost

Stella1989

Moš mislit LOL LOL

Samo se ti smij. Većina je lijena da bi digla dupe i nešto napravila.
Stella1989

Samo se ti smij. Većina je lijena da bi digla dupe i nešto napravila.

Smijem se mogućnosti da bi se objavila vijest da je nečiji fićo nestao pod lavinom snijega s nekog kriva.

osim ako se radi o crvenom fići LOL

Ovo je zasigurno profesionalno obilježio novinar Glasa Slavonije. Smiješno pa građanima Osijeka su već poznati BMV ..i da ne nabrajamo ima puno takvih lijepi automobila koji su proizišli iz privatiziranog osječkog gospodarstva. Većina Osječana je to popratila sa velikom - zabrinutošću- kako će se popraviti taj auto. Gospodo novinari imate toliko pmetnog materijala za vaš tisak -Glas Slavonije- pa pišite istinu o napr.kako su nestala osječka poduzeća, pišite kako je nestalo gospodarstvo u našem gradu pišite -ako smijete -
Vrlo socijalno osijetljiva tema za Osiječane priča o jednom autu ....

Tagovi