Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EP u karateu: Unatoč dobrom nastupu Tea i Matea bez medalja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.02.2012. 10:37 
Naslov:  EP u karateu: Unatoč dobrom nastupu Tea i Matea bez medalja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na upravo održanom EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo u Azerbajdžanu nastupile su i članice Karate kluba Osijek ŽitoTea Šojat (u kategoriji mlađih seniorki) i Matea Cikoja (u kategoriji juniorki). Nažalost, unatoč dobrom nastupu, mlade karatašice su se vratile u Osijek bez medalja.

Tea je imala peh pa je već u prvom kolu imala meč s viceprvakinjom prvenstva Francuskinjom Feracci od koje je, unatoč odlično izvedenoj kati Kanku dai, bila poražena. Repasažne su borbe omogućile Tei ponovni nastup pa je u pohodu na medalju u prvom krugu imala meč s solidnom Njemicom Bleul. Tea je prva nastupala izvodeći Unsu dok je Bleul izvodila Goju shiho dai. Iako se činilo kako Tea prolazi dalje u borbu za medalju ocjene sudaca su pokazale rezultat 3:2 za Njemicu, čime je za Tein nastup na EP završen.

Matea je nastupila u kategoriji juniorki gdje je u prvom meču poražena od bugarske natjecateljice Hristove pa je time okončan i Matein nastup.



- Žao mi je što Tea nije osvojila medalju jer je ovaj puta zaista bila u odličnoj formi. No, Tea je stasala u vrhunskog majstora i samo je pitanje vremena kada će se njena nadarenost i uloženi rad pretvoriti i u sportski uspjeh. Njeni su nastupi sve bolji, sazrela je kao majstor i vjerujem da ćemo uskoro imati drugačija izvješća s velikih natjecanja na kojima bude nastupala. Matea trenutno nije bila u formi za takvo veliko natjecanje, ali se ponekad dogodi da velika natjecanja toliko motiviraju da natjecatelj zablista unatoč nedovoljnoj pripremljenosti. Nažalost, premda je Matea sposobna za takav "kvantni skok" to se ovaj puta nije dogodilo. Na kraju valja istaknuti znatnu financijsku pomoć Osječkog karate saveza bez čije potpore naše članice ne bi ni otputovale na EP, pa im se na tome najtoplije zahvaljujemo - završava Dražen Gorjanski glavni trener Karate kluba Osijek Žito.

Sljedeći nastup Tea i Matea, ali i ostali karataši iz Slavonije i Baranje imaju u Gradskom vrtu u nedjelju, 19. siječnja 2012. godine, na Prvenstvu slavonsko-baranjskih županija. Natjecanje počinje u 10 sati.

Tekst & foto: Jasmina Gorjanski

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: