Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatski foto izazov 2011. – najveće hrvatsko natjecanje u fotografiranju ove subote u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.05.2011. 22:14 
Naslov:  Hrvatski foto izazov 2011. – najveće hrvatsko natjecanje u fotografiranju ove subote u Osijeku
Od 13.05.2011. 20:47 do 14.05.2011. 20:46 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Veliko fotografsko natjecanje ""Hrvatski foto izazov"" koje se održava u sedam hrvatskih gradova od ožujka do lipnja, a u Osijeku će se održati u petak i subotu, 13. i 14. svibnja 2011. godine.

Na karti su označene točke vezane uz pojedinu temu Hrvatskog Foto Izazova. Prijava na Hrvatski Foto Izazov traje od 09:00 do 10:00h na trgu dr. Ante Starčevića a početak Izazova predviđen je za 10:00h (14.05.2011.). Registrirati se možete i online putem. Foto izazov u Osijeku započinje u petak (13.05. 2011.), otvorenim predavanjem i demonstracijom tzv. “ulične fotografije” u Algebri Osijek (Reisnerova 74) od 18h. Prijaviti se za predavanje možete pozivom na broj telefona 031 373 400. Start natjecanja je u subotu (14.05. 2011.) u 10:00 sati, na trgu dr. Ante Starčevića.



Startni punkt : Trg dr. Ante Starčevića

1. Retro fotografija – ispred osječke Katedrale

Dva simbola Osijeka – Osječka konkatedrala Sv. Petra i Pavla, sagrađena krajem 19. stoljeća i barunica Pauline Hermann – Mačkamama u istom kadru? To možete fotografirati samo na Foto izazovu.

2. Moda/style- prolaz kod Hrvatskog narodnog kazališta

Ovaj pješački prolaz povezuje dva svijeta: Županijsku ulicu (urbanistički dio grada iz 18. stoljeća) i socrealistički Trg Slobode. Pronađite djevojku u građanskoj osječkoj nošnji s kraja 19 stoljeća i njen alter-ego – djevojku u modernoj odjeći. Neka one simboliziraju spoj starog i novog Osijeka u umjetničkoj foto priči.

3. Paparazzi – Promenada (šetnica i kafići uz Dravu)

Pješačka šetnica uz Dravu, vojska šetača, rolera, biciklista na stazi. S jedne strane obala Drave s druge strane najpopularnije mjesta/kafići za druženje uz jutarnju kavu. Krenite!

4. Makro fotografija – Park u Kapucinskoj

Osijek je „grad parkova“ – a park u Kapucinskoj ulici pravi je odabir za makro fotografiranje, odaberite svoj detalj na:

Spomeniku Franji Buhaču
Picassovom spomeniku
Sfingi na ulazu

5. Nissan Reklamna fotografija – ispred ZOO hotela

Pronađite Nissan Juke ispred ZOO hotela s baranjske strane Drave.

6. Turistička fotografija – pogled na pješački most

Pješački most sve više postaje simbol grada Osijeka i s kojeg god strane ga promatrali pozadina je prelijepa. Dokažite to svojim objektivom.

7. Panorama – pogled na grad s pješačkog mosta

Pogled na grad s pješačkog mosta otkriva svu ljepotu Osijeka i rijeke Drave. Ovu poeziju „ispjevajte“ panoramom koja oduzima dah.

8. Slobodna tema – nije vezana za lokaciju

Dok putujete od točke do točke, u trenucima predaha odaberite inspiraciju za sebe. Fotografirajte! Ne ono što vide vaše oči, već vaše srce. Fotografiji dajte ime, neka ona preko odabrane teme najviše kaže upravo o vama, neka bude vaš foto potpis.

Fotografije može prijaviti najkasnije do 16.05.2011. u 23:59 preko linka PRIJAVA FOTOGRAFIJA.

Online registracija:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.05.2011. 20:13 
Naslov:  Hrvatski foto izazov – najveće hrvatsko natjecanje u fotografiranju ove subote u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Hrvatski foto izazov", najveće foto natjecanje u Hrvatskoj dolazi i u Osijek, petu od ukupno sedam etapa. Ova inicijativa u organizaciji Učilišta Algebra i hrvatskog fotografskog festivala "Rovinj Photodays" ima za cilj promovirati digitalnu fotografiju kroz jedinstvene kadrove hrvatskih gradova. Sastoji se od samog natjecanja i predavanja na temu digitalne fotografije. Fond nagrada iznosi 100.000 kuna.

Start na Trgu Ante Starčevića

Natjecanje će se održati u subotu, 14. svibnja 2011., s početkom u 10 sati. Sastoji se od osam foto zadataka, a startna pozicija nalazi se na Trgu Ante Starčevića. natjecanje je otvoreno za sve, a sudionici se mogu prijaviti putem web stranica: www.fotoizazov.com

Otvorena radionica iz ulične fotografije

Kao i u svakom gradu, Foto izazov započinje dan prije, u petak poslijepodne, otvorenim predavanjem i demonstracijom tzv. "ulične fotografije" u organizaciji Učilišta Algebra. Zbog ograničenog broja mjesta na predavanjima, organizatori apeliraju na zainteresirane da se što prije prijave putem službenog portala www.fotoizazov.com . I na ovaj način želi se podići svijest o fotografskoj i multimedijskoj umjetnosti na ovim područjima, prepoznati nove talente i ohrabriti mnoge za sudjelovanje i daljnje usavršavanje.

Sve sudionike očekuju vrijedne nagrade, a najbolje očekuje profesionalna oprema, putovanja i stručni tečajevi. Nagradni fond od 100.000,00 kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji Maistra, Gant, Olympus, Sony, Canon, Pentax, Fuji Film i Nissan Hrvatska te turističke zajednice gradova domaćina – Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Zagreba i Rovinja.

- Multimedija, čiji sastavni dio je i digitalna fotografija, doživljava proteklih nekoliko godina ogroman porast, a shodno tome sve više do izražaja dolazi i potreba za stručnjacima iz ovog područja. Svjedoci smo činjenice da su profesionalna multimedijska oprema i snažna računala danas cjenovno dostupna te zbog toga zadnjih godina provodimo sve više školovanja iz područja digitalne fotografije i obrade, digitalnog videa i montaže, web dizajna, 3D dizajna, izjavio je Krešimir Pletikosa, Algebrin mentor za digitalnu fotografiju i voditelj projekta Foto Izazov 2011 te nastavio: - Uvijek se vodimo željom da gradovima u kojima Algebra djeluje donesemo nešto korisno, novo i izazovno.

Stručni žiri, sastavljen od poznatih hrvatskih fotografa i fotografskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, čeka težak posao selekcije pristiglih radova pri čemu će se ocjenjivati kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije. Oni će morati izabrati po tri najbolje fotografije u svakoj od osam službenih kategorija i za svaki grad. Tematske cjeline su u svakom gradu iste, a obuhvaćaju retro, style portret, paparazzi, makro, reklamnu, turističku i panoramsku fotografiju te, za kraj, slobodnu temu. Natjecatelji neće morati prijaviti fotografiju u svakoj od kategorija. Ocjenjivački sud usporedit će fotografije svih finalista, u svim gradovima, te će, po završetku posljednjeg foto izazova koji će se održati u sklopu fotografskog festivala "Rovinj Photodays" u lipnju, odabrati pobjednike ovog velikog natječaja.

- Foto izazov spada događanje je koje prethodi nacionalnom festivalu fotografije 'Rovinj Photodays'. Ovim putem željeli smo dodatno potaknuti uključivanje brojnih ljubitelja fotografije, ali i nagraditi njihove fotografske vještine te potaknuti širenje znanja i razmjenu iskustva. Svaki od sedam gradova bit će poligon za izazove koje natjecatelji moraju savladati. Sudionici tako imaju priliku pokazati svoje vještine, ali i doprinijeti kulturološkoj ponudi grada s obzirom da će najuspješnije fotografije biti izložene u sklopu festivala 'Rovinj Photodays' koji se održava 10. lipnja u Rovinju", izjavio je Denis Redić, direktor festivala "Rovinj Photodays".

Raspored i teme natjecanja u Osijeku:
1. Retro fotografija – ispred osječke Katedrale
2. Moda/style - prolaz kod Hrvatskog narodnog kazališta
3. Paparazzo – Promenada (šetnica i kafići uz Dravu)
4. Makro fotografija – Park u Kapucinskoj
5. Nissan Reklamna fotografija – ispred ZOO hotela
6. Turistička fotografija – pogled na pješački most
7. Panorama – pogled na grad s pješačkog mosta
8. Slobodna tema – nije vezana za lokaciju

Natjecatelji se mogu prijaviti na službenim web stranicama natjecanja: www.fotoizazov.com , a sudjelovati može svatko tko posjeduje digitalni fotoaparat, a dovoljan je i bolji mobitel/smartphone.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2011. 10:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Hrvatski foto izazov" okupio više od 1.000 sudionika u svih 7 gradova – Zadranin Saša Čuka osvojio čak 4 nagrade

"Hrvatski foto izazov", najveće fotografsko natjecanje u Hrvatskoj, okupilo je 1.000 sudionika u svih 7 gradova kroz koje je prolazila fotografska ruta. Kao jedno u nizu događanja koja prethode nacionalnom festivalu fotografije u Rovinju natjecanje je ohrabrilo mnoge da se okušaju u kreativnim fotografskim zadacima koje su za njih pripremili organizatori, hrvatski fotografski festival "Rovinj Photodays" i Učilište Algebra. Najuspjelije fotografije bit će izložene u sklopu grupne izložbe na idućem Photodays okupljanju. Nagradni fond od 100.000,00 kuna bio je namijenjen sudionicima koji su pokazali zavidan talent i vještine kreativno pristupajući zadacima.

Završio je "Hrvatski foto izazov", jedno od najvećih fotografskih natjecanja u Hrvatskoj, koje se u razdoblju od travnja do lipnja održavalo u sedam gradova u zajedničkoj organizaciji fotografskog festivala "Rovinj Photodays" i vodećeg regionalnog informatičkog učilišta Algebra. Više od tisuću prijavljenih natjecatelja imalo je priliku pokazati svoju kreativnost, talent i vještine na nacionalnoj razini budući je fotografska ruta uključivala Split, Zadar, Rijeku, Pulu, Osijek, Zagreb i Rovinj. Najuspješnije fotografije bit će prikazane u sklopu grupne izložbe na festivalu "Rovinj Photodays" čime će sudionici dobiti priliku za dodatnu promociju, te će time ujedno i oplemeniti kulturnu ponudu gradova promovirajući njihove atraktivne lokacije.

- Cilj ovakvog tipa događanja bio je podići svijest o fotografskoj i multimedijskoj umjetnosti, prepoznati nove talente i ohrabriti mnoge za sudjelovanje i daljnje usavršavanje, kao i dati im priliku da javno izlože svoje fotografske radove, izjavio je Krešimir Pletikosa, Algebrin mentor za digitalnu fotografiju i voditelj projekta Foto Izazov 2011 te najavio: Potaknuti ovogodišnjim odazivom i brojnim zaista kvalitetnim radovima koje smo primili, sljedeće godine nastavit ćemo širiti ovaj foto natječaj novim temama, u nadi da možemo doprijeti do još šireg kruga talentiranih ljudi koji se amaterski bave fotografijom. Odlični se rezultati danas mogu postići opremom koja je dostupna gotovo svima, a Hrvatski foto izazov služi i kao zanimljiv i inovativan promotor turizma u gradovima koji ga ugošćuju.

Stručni žiri, sastavljen od poznatih hrvatskih fotografa i fotografskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, pri odabiru najuspješnijih fotografija ocjenjivao je kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbenu kvalitetu fotografije. U čak osam službenih kategorija - retro, style portret, paparazzi, makro, reklamnu, turističku i panoramsku fotografiju te, za kraj, u slobodnoj kategoriji, stručno povjerenstvo je moralo izabrati po tri najbolje i to za svaki grad. Po završetku posljednjeg foto izazova koji se održao u sklopu fotografskog festivala "Rovinj Photodays" u lipnju, povjerenstvo je odabralo pobjednike ovog velikog natjecanja.

Zadranin Saša Čuka dobitnik je ukupno 4 nagrade "Hrvatskog foto izazova" – prvo mjesto u kategorijama Panorama i Slobodna te drugo mjesto u kategorijama Turistička i Style portret - sudjelujući u izazovu u tri grada. Svoju ljubav prema fotografiji otkrio je prije pet godina sasvim slučajno, a sve je počelo kao hobi te postupno preraslo u zanimanje.

- Za Foto izazov sam se prijavio iz znatiželje jer mi se svidjela ideja svladavanja izazova po pojedinim tematskim cjelinama. Ovo mi je prvi put da sudjelujem u bilo kakvom fotografskom natjecanju i moram priznati da nisam imao velika očekivanja. Dobio sam priliku pokazati svoje vještine, a ujedno sam i naučio mnoštvo novih zanimljivosti i razmijenio iskustva s ostalim sudionicima što mislim da je glavna ideja ovakvog tipa događanja, izjavio je Saša Čuka, najuspješniji sudionik Hrvatskog foto izazova.

Osim Saše Čuke dvije prve nagrade osvojio je Aleksandar Gospić, a s dvije osvojene nagrade mogu se pohvaliti i Marin Tomaš i Lili Zaneta. Nagradni fond od 100.000,00 kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji Maistra, Gant, Olympus, Sony, Canon, Pentax, Fuji Film i Nissan Hrvatska te turističke zajednice gradova domaćina – Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Zagreba i Rovinja.


Bernard Kotlar - Algebra, Saša Čuka - dobitnik nagrade, Denis Redić - Astoria Algebra


Saša Čuka 01


Saša Čuka 02


Saša Čuka 03


Saša Čuka 04

Potpuni popis dobitnika i pripadajućih nagrada, kao i galerija nagrađenih fotografija:
Skriveno: 

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: