Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mladež HSP

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
bazooka_joe
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2011. 3:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zašto ja ovo "Ante Paradžik" uvijek pročitam kao "Apartčik"? Very Happy

_________________
"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
PEGY
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2664
Lokacija: Seychelles
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2011. 10:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako netko misli da današnja djeca moraju trpjeti,patiti i odgovarati za zločine svojih pradjedova taj nije normalan i zašto bi on bio izuzet? -samo zato što se o zločinima nekih drugih djedova 50 godina nije smjelo zucnuti!?
E pa dragi moji pomirite se sa svojom poviješću jer niste za nju krivi i nemožete ju promijeniti, ali svojim ponašanjem možete povijest svoje djece učiniti ljepšom.
Sada opet iskorištavati nevine žrtve da bi se nekome neistomišljeniku začepilo usta ili sebe izdizalo je prestrašno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.05.2011. 16:51 
Naslov:  Re: Mladež HSP
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

jaguar je napisao/la (Pogledaj post): › na tragu Memoranduma SAnu (nu namjerno malim slovima)

nu, očito je da taj famozni Memorandum uopće nisi pročitao. jer da jesi, vidio bi njegove "tragove" u predstavci rada pravaške mladeži, a ne u mojim postovima. dovoljno je zamijeniti riječ (ugroženo) hrvatstvo sa riječju (ugroženo) srpstvo, i eto ti originalnog SANU uratka iz 1986. godine.


jaguar je napisao/la (Pogledaj post): › plitko

pa sad, plitko ili ne, ali ta se pojava u psihologiji naziva narcisoidnost malih razlika. uznositi Hrvati i uznositi Srbi su ogledni primjerak takve luđačke međuovisnosti. toliko isti, a toliko se mrze. otud i "istina duboka" o kojoj cajkaju ratni profiteri Perković i Škoro. dovoljno je u tražilicu poimeničnog popisa žrtava konc. logora Jasenovac ubaciti njihova uznosita prezimena, i eto nam na površini njihove "dubine". ili pak Glavaševe.

btw. spomenik ustaši iz istočne Hercegovine nije fotomontaža, radi se o Nevesinjskoj buni 1875.


...


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › Prvi koncentracijski logor u tadašnjoj NDH je otovren tek krajem 1942

da sam moderator, za ovo bi dobio trajan ban, i to po principu njemačkog zakona koji zabranjuje negiranje (ili umanjivanje) holokausta. no, pretpostavimo da si učenik osnovne škole / Tuđmanov pionir, i da stvarno ništa o NDH nisi učio. evo ti sad prilike (iskoristi ju, drugu od mene nećeš dobiti):

Prvi ustaški koncentracijski logor u NDH, Danica osnovan je već 15. travnja 1941. u Drenju pokraj Koprivnice. Prve masovne likvidacije zatočenika ustaše su provodile u Jadovnu na Velebitu te u logorima Slana i Metajna na otoku Pagu, koji su bili dijelovi velebitsko-primorskog sustava ustaških koncentracijskih logora sa sjedištem u Gospiću. Djelovali su od sredine lipnja do 25. kolovoza 1941., kada su Talijani okupirali to područje NDH.

KCL Jasenovac

Pripremni radovi za osnivanje logora počeli su najkasnije 24. srpnja 1941. kada je Ravnateljstvo melioratornih i regulatornih radova NDH naručilo drvo za gradnju drvenih baraka u Jasenovcu. Za logor je odabrano područje na lijevoj obali rijeke Save u blizini mjesta Jasenovac, radi prometnog položaja na željezničkoj pruzi Zagreb-Sisak-Novska, prostranog ravničarskog terena koji je bilo lako nadgledati, a vrlo teško napasti te postojanja industrijskih postrojenja obitelji Bačić (tvornica lanaca, pilana, ciglana, mlin i električna centrala). Cijelo je područje obilovalo sirovinama za nastavak proizvodnje: kvalitetnom zemljom za izradu cigle i drvom za pilanu. Zbog poplava rijeka Save, Une i Velikog Struga te blizine Lonjskog i Mokrog polja, taj je kraj često bio pod vodom i nepristupačan. Osnivanje logora u Jasenovcu ustaše su pokušali u javnosti opravdati potrebom izvođenja melioracijskih radova koji su zahtijevali mnogo radne snage.

Koncentracijski logor Jasenovac sastojao se od nekoliko logorskih jedinica osnovanih u kratkim vremenskim razmacima: logor I Krapje, logor II Bročice, logor III Ciglana i radna grupa Kožara (logor IV) u Jasenovcu, logor V u Staroj Gradiški. Na logorskim ekonomijama Mlaka, Jablanac, Gređani, Bistrica, Feričanci, zatočenici/ce su radili u vrijeme sezonskih, poljoprivrednih radova. Po završetku poslova najčešće su ubijani na njivama i u obljižnjim šumarcima.

Prvi zatočenici dovedeni su 23. kolovoza 1941. u logor Bročice ili Krapje. Prva dva logora, Bročice i Krapje, rasformirani su u studenome 1941. masovnim likvidacijama zatočenika i prebacivanjem preživjelih u logor III Ciglana u Jasenovcu, koji od tada počinje djelovati kao logor smrti.



mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › Što se tiče žrtava nemojmo uopće o tome raspravljati
Citat: › 60 - 80 tisuća




radi se, dakle, o poimeničnom popisu žrtava, i to samo za područje Jasenovca. ukupan broj žrtava ustaških zločina u NDH je kudikamo veći. ne samo zato što Jasenovac nije bio jedini logor u NDH, i ne samo zato što ustaše, za razliku od Nijemaca, nisu bili ažurni u popisivanju onih koje su klali, već i zato što je ustaški genocid sproveden podjednako i van sustava koncentracijskih logora. kompletna sela su znala nestati (spaljeno / pobijeno), bez ikakvog traga. Slavonija je tih strahota, za razliku od Like, Banije i Korduna (ili Potkozarja u BiH npr.), bila pošteđena. premda ne sasvim, obzirom da su tzv. Prieki sudovi i ovdje kod nas operirali (prouči vukovarski Dudik, nalazi se neposredno uz Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata).


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › I slažem se da se svatko mora suočiti s prošlošću,

to ja nisam rekao. svatko (pojedinac) se može (ili ne mora) suočiti sa vlastitom prošlošću, no oni koji promoviraju kolektivne ideologije, trebaju se suočiti sa rezultatima tih kolektivnih ideologija, pa ih tek onda prezentirati javnosti / ubirati članstvo.


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › no kako se s tom prošlošću moraju suočiti Hrvati i HSP s obzirom na NDH isto tako se moraju i antifašisti i srbi s zločinima nad Hrvatima koji su provođeni u Jugoslaviji punih 60 godina.

Srbi i srpstvo mene ne zanimaju na ovom forumu, obzirom da nisu nikakav faktor u društvenom i političkom životu grada u kojem živim. ako netko otvori topic u ime Šešeljevih radikala / izloži njihov program rada mladeži, onda će to biti tema na koju se možeš javiti i postaviti ovo svoje pitanje. isto se odnosi i na zločine jugoslavenskih partizana, premda se oni ne mogu porediti sa fašističkim zločinima; ni po cilju, ni po obimu, ni po okrutnosti. prema tome, drži se teme -> (čista) pravaška ideologija i njeni (čisti) rezultati.


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › A treba i biti realan pa reći da je tih bilo znatno, znatno više što je je, no raspravu kome je što veće ne treba započinjati.




19 911 djece. molim, koncentriraj se; 19 tisuća, 9 stotina i 11. možeš li, drago dijete, uopće zamisliti tako nešto? jedan dječji grad potamanjen! a to je (ponavljam) samo poimenični (dokazani) popis za područje Jasenovca, ne i za cijelu NDH do Drine. što se pak brutalnosti tiče, tu bih te uputio na njemačke i talijanske izvore. naime, strahote koje su te zvijeri radile djeci, ženama i starcima romske, srpske i židovske nacionalnosti (ubijani nožem, drvenim maljem, sjekirom, mučeni do smrti glađu i žeđu) zaprepastile su čak i njemačke naciste. ustaški zločini su najbrutalniji zločini na području tadašnje porobljene Europe, eto, to ti je dika / povijesni skor "najčišćeg hrvatstva".

porediti te zločine sa onim antifašističkim ne samo da je neumjesno, već i faktografski potpuno neutemeljeno. no, ti ideš u rvacku osnovnu školu, pa ti je oprošteno.


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › Isto tako kao što ti kažeš da se oni moraju pokloniti žrtvama (s čime se slažem) i pobornici onog komunističkog režima se moraju duboko, duboko pokloniti svim hrvatskim žrtvama.

hrvatskim žrtvama u FNRJ? nikad čuo. znam za zločine protiv suradnika okupatora i protivnika komunističkog režima, nevezanih za etnicitet (Slovenci, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Židovi, itd.), ali za ovu glupost koja se uporno vrti na rvackoj dalekovidnici unazad 20 godina -> ne. sad, tebi je na volju hoćeš li se duboko poklanjati tim državotvornim velelažima. znaš, te "hrvatske" žrtve partizana zvuče hrvatski taman koliko i "hrvatske" žrtve ustaških logora. jeste, bilo je Hrvata (nemali broj) krvnički mučenih i ubijanih u Endehaziji, ali ne zato što su bili Hrvati, već zato što su bili antifašisti. ukratko, niti jedan Hrvat nije u NDH ubijen zato što je Hrvat, kao što niti jedan Hrvat nije u FNRJ ubijen zato što je Hrvat.


mapatil je napisao/la (Pogledaj post): › Ono što je istina, zločinci iz vremena NDH su kažnjeni i većina ih je mrtva, zločinci iz vremena jugoslavije nisu ni procesuirani, a oni četnički koji jesu su abolirani.

jest, aboliran je Draža Mihailović, premda nisam siguran koliko to njemu osobno znači, obzirom da je strijeljan 1946. također, ne znam (ne pratim) da li su kraljevi četnici u Srbiji počeli dobivati penzije poput NDH domobrana u Hrvatskoj, ali znam da postoji zakonska osnova za to (iz 2005. godine). no, da si pažljivije čitao, vidio bi da se moj post nije odnosio na kažnjavanje zločinaca, vec na suočavanje sa ideologijom koja se ovdje, danas, promovira. to su sasvim različite stvari. zločinci su u ogromnoj većini, kako veliš, mrtvi, no njihova zločinačka ideologija je, kao što vidis, i dalje "live & kicking".

lekcija završena, a sad mi daj roditelje online da malo s njima porazgovaram.


...


PEGY je napisao/la (Pogledaj post): › Ako netko misli da današnja djeca moraju trpjeti,patiti i odgovarati za zločine svojih pradjedova

ne radi se o djeci, već o mladeži HSP-a (HDSSB-a, HDZ-a, itd). i ne radi se o trpljenju, paćenju i odgovaranju, već o suočavanju sa politikom stranke u koju su se, dragovoljno, učlanili. kaj, i ti si osnovnoškolac, samo za razliku od drugara Jaguara i Mapatila, malkic tupast?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Mrky007
Offline
Ukupno postova: 490
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.05.2011. 17:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

KAJ?
Svi mi koji nismo u ZG smo odmah tupavi i glupasti osnovnoškolci samo ti si pametan jer si u ZG.
Ovaj tvoj post ja kad čitam imam osjećaj da je napisan na ćirilici

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Angelium
Offline
Avatar

Ukupno postova: 874
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.05.2011. 19:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne znam Vilenjak, ja iz ovog svega tvoga isčitavam samo ljutnju što tvoji više ne postoje. No tu ja ne mogu ( a i da se razumijemo - ni ne želim nipta poduzeti Very Happy).

Mislim da meni smeta neka stranka koja ima pravo sudjelovati u javnom životu kao tebi, i da s tolikom srdžbom o njima govorim, ja bi se odselio tamo gdje oni ne postoje. Srbija recimo...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.05.2011. 9:40 
Naslov:  Re: Mladež HSP
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mrky007 je napisao/la (Pogledaj post): › KAJ?

jeste bre, kaj.


Citat: › Svi mi koji nismo u ZG smo odmah tupavi i glupasti osnovnoškolci samo ti si pametan jer si u ZG. Ovaj tvoj post ja kad čitam imam osjećaj da je napisan na ćirilici.




Angelium je napisao/la (Pogledaj post): › Ne znam Vilenjak, ja iz ovog svega tvoga isčitavam samo ljutnju što tvoji više ne postoje. No tu ja ne mogu ( a i da se razumijemo - ni ne želim nipta poduzeti Very Happy). Mislim da meni smeta neka stranka koja ima pravo sudjelovati u javnom životu kao tebi, i da s tolikom srdžbom o njima govorim, ja bi se odselio tamo gdje oni ne postoje. Srbija recimo...


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.05.2011. 10:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mrky007 je napisao/la (Pogledaj post): › *

postoji jedno zlatno pravilo internet diskusija - nikad ne pisi na forumu ono sto nisi u stanju reci covjeku u lice. samo, problem s vama nacosima je da ste manji od makova zrna kad se nadjete u takvim, jedan na jedan situacijama. zato sto vi svoju snagu pronalazite u kolektivu, ne u sebi.

to je mene uvijek fasciniralo. sasvim obicni, normalni ljudi (dakle onaj famozni mali covjek), dobiju rogove / podilkane kad ih se stavi pred mikrofon / kameru / za govornicu / na internet forum, tj. kad "dobiju osjecaj" da su dio kolektiva, da govore u ime kolektiva, da kolektiv stoji iza njih. imao sam negdje snimku Petra Lukovica, gdje opisuje kako to radi srpska dijaspora (da umres od smijeha, ako nadjem, okacim).

no, to se moze lijeciti. upornim radom na sebi i vlastitom Ja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
jaguar
Offline
Ukupno postova: 173
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.05.2011. 14:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Wilenjak@ jel ti radiš za Weritas, Save Štrpca ili.....?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.05.2011. 7:20 
Naslov:  Re: Mladež HSP
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vilenjak je napisao/la (Pogledaj post): › to je mene uvijek fasciniralo. sasvim obicni, normalni ljudi (dakle onaj famozni mali covjek), dobiju rogove / podilkane kad ih se stavi pred mikrofon / kameru / za govornicu / na internet forum, tj. kad "dobiju osjecaj" da su dio kolektiva, da govore u ime kolektiva, da kolektiv stoji iza njih. imao sam negdje snimku Petra Lukovica, gdje opisuje kako to radi srpska dijaspora (da umres od smijeha, ako nadjem, okacim).

Petar Luković, Promocija 7. knjige Peščanika, Subotica, 16.02.2007.



"Jednog dana, ako budem pisao memoare, imaće samo jednu stranu, pa ću na toj jednoj strani da se pitam - koji mi je stvarno... da ne kažem šta... koji mi je stvarno kurac bio svih ovih godina. 20 godina idem, pa pričam ovako sve isto i na kraju sve isti rezultati. Ja stvarno neki put pomislim - jedino genetika, da izduvaju jedno četiri, pet generacija, ja nemam drugo rešenje. Jedino da čekam da poumire to nešto, a u međuvremenu da uzmemo ove druge i da ih oblikujemo na neki način, ne znam kako. Mi se toga nikada nećemo osloboditi. Šok koji sam ja imao, šok koji su svi ljudi imali kada su čuli da je Dačić dobio više od LDP-a, ne može se meriti nekim normalnim užasom, to je triple horror. Vi nemate jedan horor, jer tu su radikali, a imate i Koštunicu i Dačića, pa zamisli svo troje. I taman se završe izbori i ponovo počne priča sa Kosovom, kad iznenađenje - otkud Ahtisari 26. januara kod nas. Pa čekaj, jebote, pa 10. novembra Ahtisari hteo da dođe, javio se, ja čitao, imam u novinama, hteo da dođe pre izbora. Ovi kažu - nemoj pre izbora da dođeš, da ne bi Kosovo postalo tema izbora i on kaže čovek - dobro, doći ću posle izbora. On došao 26. - što si sad došao. Boris Tadić kaže - nije zgodno u ovom trenutku, trebalo bi malo da se odloži njegov dolazak. Koliko da se odloži, 15-20 godina bi nam verovatno odgovaralo. Pa kad ovoj zemlji odgovara da se bilo koji problem iznese? Pre nego što sam pošao u Suboticu, gledam nekog ludaka na Palmi plus, imam tu nesreću da gledam takve televizije, koji kaže - treba samo polako. Kako sad polako, ja sad ne razumem, kako polako? Pa, kaže, nigde ne treba žuriti. U kom smislu ne treba žuriti? Pa, treba to sve odložiti što više, duže. Pa koliko duže? Pa što duže. Znači vekovima. Pa, vekovima. Cela naša politika može da stane u samo jednu reč – odlaganje. Bilo šta da se desi - hajde da odložimo. Evo, sad je došlo Kosovo, šta ćemo sa Kosovom, i to sad ima da traje, ima da se ubijemo, svake večeri ima da gledamo emisije o Kosovu, ne damo Kosovo, nećemo Kosovo, ne dolazi u obzir Kosovo, nikad se nećemo odreći Kosova. I dobro, šta će na kraju da bude? Pa, svi znamo šta će da bude, svi znamo šta će da bude. Neki put mi je stvarno neprijatno, ne što živim u ovoj zemlji, nego što sam okružen idiotima. Pa, mislim, je l' imaju televiziju, je l' čitaju nešto, je l' gledaju, pa je l' čuju šta kažu drugi ljudi? Niko ništa ne čuje. Da ponovo izdržim kampanju oko Kosova 8, 9 meseci, pa stvarno ću da poludim. Već sam poludeo, ali ne mogu 8 meseci ponovo da slušam diskusije zašto mora da se brani međunarodno pravo.

Evo, danas slušamo radikalsku platformu, oni ne pristaju ni na šta, pa da, i ne dolazi u obzir nikakva platforma. I zamislite kad vas neko zove iz sveta, iz Londona, iz pizde materine, neko vas zove ko nije zvao mesecima, i pita - je li, šta ima novo kod vas? Marš u pizdu materinu, šta ima novo kod nas, kako da ti kažem u tri rečenice šta ima novo, treba mi 26 dana da ti objasnim šta ima novo. Nema ništa novo, ko te jebe, sedi tamo i ćuti, jebo te internet. Nikad neću razumeti te ljude koji negde odu. Postoji među njima grupa koja brine. Ma, jebote, nemoj da brineš o meni uopšte, otišao si, gotovo, završio si priču, šta brineš o meni, pusti me, gledaj da nađeš neki posao da odem i ja, šta brineš kako nam je, šta te boli dupe kako mi je. To je jedna grupa, a imaš i onu grupu onih ludaka, onih napaljenih iz Kalifornije. On radi od 9 do 5, pa je fin sa Indusima, pa obožava crnce, pa ljubi Azijate, pa se uvlači u dupe svakom Tajvancu. Ali u pet kad dođe kući, na 38 stepeni stavi šubaru na glavu i udri - svi na Kosovo, jebaćemo vam majku. To vam je čuvena emigracija iz Kalifornije koja nas pita - zašto ne idete na Kosovo. Dođi, majku ti jebem, dođi ti pa idi. Ne mogu da razumem ni moje prijatelje iz Bosne i Hrvatske. I oni se brinu nešto, pa, pusti, šta se brineš, ja da živim tamo, ne bih se brinuo uopšte. Pa ne mogu više da se brinem, da li me razumete, imam svaki dan život ovde u Srbiji, a još me onaj zove iz Hrvatske - šta ima novo oko Kosova. Jebalo te Kosovo, pusti me, on živi u Splitu, pa njega interesuje šta ima novo na Kosovu, baš ga interesuje, šta te briga šta ima novo oko Kosova. Pazite, problemi Kosova, pa problem jer nema Vlade, pa presuda međunarodnog suda pravde, pa onda još Dinkić dosoli. To moram da ispričam na kraju.

Dođem ja kod moje majke, ima 81 godinu, potpuno žena izgubljena, ne zna ništa više, neki put me ne prepoznaje. Šalim se, zna me mama. I mama se trese, ona i komšinica Anka se tresu, šta je sad, gledale smo televiziju, šta je bilo na televiziji. Kaže, govorio Dinkić. Ja kad čujem – Dinkić, popizdim kao fiskalni račun kad čujem i pitam ih - šta je rekao budala. Kaže da nema penzije od 31. marta. Gde je rekao, pa kaže, na televiziji. Ja njima objasnim - slušaj mama, slušajte gospođa Anka, to samo kreten može da kaže, biće penzija. Sad je rekao. Ma, jebo vas Dinkić. One su u međuvremenu, gospođa Anka i moja mama, zvale sve penzionere da im kažu da neće biti penzije uopšte, da će umreti od gladi. Evo, to vam je zemlja, pazite, ludak, ludak, dođe i kaže tako nešto. Pa nema te zemlje u kojoj to ne može da se desi, nego on sad plaši narod. Pa, seckao bih ga sekirom, onako fiskalno sitno. I to vam je život i zamislite sad ovaj, presuda međunarodnog suda, mi osuđeni za genocid kao nacija, nemamo Vladu, hoće da nam uzmu Kosovo, možda nećemo imati penzije i plate, jebote, kakva božanstvena zemlja."


...


premda na šaljiv način prikazuje razmjere kolektivne paranoje etničke nacije, ispade ovaj dio s Lukovićem skretanje s topica o mladeži HSP-a (političke stranke koja se nikada nije odrekla frankovaca i ustaškog nasljeđa). no u biti i nije skretanje. lijepo je čuti da Srbija ima svoju opoziciju nacionalističkoj vlasti, i to u civilnom / građanskom sektoru. slično je i u Zagrebu, u Rijeci također. volio bih da isto mogu reći i za moj grad Osijek, no realnost ovog topica, i komentari forumaša unazad nekoliko strana, gadno me demantiraju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Angelium
Offline
Avatar

Ukupno postova: 874
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 24.05.2011. 9:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hm moguće, samo meni se čini da tvoj grad nije Osijek, nego Ocek....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.05.2011. 13:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Angelium je napisao/la (Pogledaj post): › Ne znam Vilenjak, ja iz ovog svega tvoga isčitavam samo ljutnju što tvoji više ne postoje.
Angelium je napisao/la (Pogledaj post): › Hm moguće, samo meni se čini da tvoj grad nije Osijek, nego Ocek....

ne čini se to tebi, već hrvatstvu u tvojoj pravaškoj tintari. slobodno mi javi kada ti (osobno), umjesto hrvatstva, počnes donositi zaključke. dosad si od dva pokušaja oba fulao, dakle učinak ti je očekivan za jednog HSP-ovca -> 100%tni (čisti) kretenluk.

kako stvari stoje, obzirom na ovu navalu domoljubnih komaraca, otvoriću poseban topic s pitanjem - što ste radili u ratu? dam se kladit da ga ogromna većina ovih uznositih rodoljupčića nije ni vidjela, već cuclala dude po Njemama, Mađama i Zagrebima (ako su uopće bili rođeni prije '92.). hebote, čovjek se stvarno ponekad upita - pa dobro, tko je onda napunio one indijske HŽ vlakove nakon pada Vukovara?

naravno, postavlja se i pitanje -> a zašto se ta balavurdija, odgojena u patrijahalnim obiteljima i ustrojena po rvackom obrazovnom sistemu, toliko prči / glumi heroje tzv. Domovinskog rata? mis'im, koji će im to klinac u životu? odgovor je vrlo jednostavan -> zato što hrvatstvo traži / pronalazi svoje temeljce u ratu. ne u kulturi, ne u znanosti, ne u gospodarstvu, ne u ljudskim i građanskim slobodama, već upravo u ratu. dakle, u etničkom čišćenju / genocidu, u ubijanju ljudi, u razaranju / uništavanju. a to nije stvaranje, nije izgradnja, nije razvoj / prosperitet, već upravo obrnuto, to je zatvaranje u palanačke, ksenofobične prčije gdje će suvereno vladati 100% pročišćeno / "svoje na svom". i zato je monoetničko hrvatstvo, ovakvo kakvo ono danas jeste (loša kopija lošeg njemačkog folkoriginala iz 19. stoljeća), civilizacijski bezvrijedno. fakat, štetno / opasno.

dovoljno je prelistati ovaj topic o mladeži HSP-a i zaključiti što je napravilo od ove djece.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
HSP Osijek
Offline
Avatar

Ukupno postova: 37
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2011. 17:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poštovani,

Uzalud sam se nadao da će se rasprava smiriti, no vidim nemate takve naznake, pa moram reagirati.

Prvo - gospon Vilenjak - pozivam Vas da ako imate bilo kakve nedoumice čije nasljeđe njeguje HSP ili na kojim temeljima počiva i radi da se slobodno javite bilo koji radni dan od 09 - 13.00 h u ured HSP-a u Osijeku, Šamačka 9/IIIpa ću Vam osobno i objasniti. Naravno ako Vas zanima, ako Vas ne zanima, nego Vas zanma samo vrijeđanje i piskaranje kojekakvih redaka na forumu, u redu, svatko ima svoj vid zabave Very Happy

Ova tema je svakako otvorena za komentiranje bilo kome i za iznošenja različitih mišljenja i pohvala i pokuda, što je već bio slučaj, pa će tako i nastaviti se, no ako već komentirate molio bih da se barem komentira argumentirano.

HSP će se uvijek voditi idealima Ante Starčevića, a polazišna točka je Domovinski rat.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

S poštovanjem svima (a ne samo njima Very Happy)

Tajnik GO HSP-a

Ivan Pivac

_________________
[email protected]
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Vilenjak
Offline
Ukupno postova: 442
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.05.2011. 18:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

HSP Osijek je napisao/la (Pogledaj post): › Prvo - gospon Vilenjak - pozivam Vas da ako imate bilo kakve nedoumice čije nasljeđe njeguje HSP ili na kojim temeljima počiva i radi

sorry, ali ja stvarno nemam nikakvih nedoumica oko vasih "temeljaca i nasljedja".


Citat: › HSP će se uvijek voditi idealima Ante Starčevića, a polazišna točka je Domovinski rat.

HSP o idealima Ante Starcevica ne moze sastaviti tri suvisle recenice (za to je potreban ipak netko pismen), mozete eventualno citirati jednu iz poglavlja o pasmini slavenoserbskoj, koju pak uopce niste shvatili jer vas nista drugo od Starcevica i nije zanimalo. "ideali" koje spominjes iznjedrio vam je Osjecanin Josip Frank, ne Ante Starcevic. a to da HSP trazi polazisnu osnovu u ratu sam vec (opsirno) elaborirao.


Citat: › Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

nadam se i ja. dakle, da ponovim.

Vilenjak je napisao/la (Pogledaj post): › prvo na sunce fotografije sa jubilarne 1 337. posjete Memorijalnom centru Jasenovac, u paketu sa osobnim dojmovima / katharzom svakog pojedinog clana ustaske mladezi. dakle, prvo cete se 1 337 puta (toliko je dana funkcionirao sustav ustaskih logora smrti na podrucju Jasenovca i Stare Gradiske 1941.-1945.) suociti sa sustinom ideologije frankovaca, a zatim, eventualno, predstaviti. kazem eventualno jer je tesko povjerovati da bi itko od vas balavaca ostao u HSP-u nakon ozbiljnog proucavanja ustaskih zlodjela / posljedica pravaske politike. fakat, to ne bi bio covjek, vec genocidna zivotinja nevrijedna ljudskih prava, a kamoli predstavljanja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 24.05.2011. 19:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@Vilenjak svaka ti čast,baš sam se dobro nasmijao čitajući ovu vrlo zanimljivu raspravu.
Pogotovo kad vidim odgovore na tvoje postove...

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
francika
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2791
Lokacija: Osijek
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.05.2011. 20:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

HSP Osijek je napisao/la (Pogledaj post): › Poštovani,

Uzalud sam se nadao da će se rasprava smiriti, no vidim nemate takve naznake, pa moram reagirati.

Prvo - gospon Vilenjak - pozivam Vas da ako imate bilo kakve nedoumice čije nasljeđe njeguje HSP ili na kojim temeljima počiva i radi da se slobodno javite bilo koji radni dan od 09 - 13.00 h u ured HSP-a u Osijeku, Šamačka 9/IIIpa ću Vam osobno i objasniti. Naravno ako Vas zanima, ako Vas ne zanima, nego Vas zanma samo vrijeđanje i piskaranje kojekakvih redaka na forumu, u redu, svatko ima svoj vid zabave Very Happy

Ova tema je svakako otvorena za komentiranje bilo kome i za iznošenja različitih mišljenja i pohvala i pokuda, što je već bio slučaj, pa će tako i nastaviti se, no ako već komentirate molio bih da se barem komentira argumentirano.

HSP će se uvijek voditi idealima Ante Starčevića, a polazišna točka je Domovinski rat.

Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

S poštovanjem svima (a ne samo njima Very Happy)

Tajnik GO HSP-a

Ivan Pivac


Gospodine Vi očito morate promijeniti dioptriju. Gospodin Vilenjak je uglavnom iznosio argumente i čudi me da Vi to niste vidili.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: