Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tvrđa: Memorijal svijeća (AIDS Candlelight Memorial)

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65896
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.05.2011. 21:06 
Naslov:  Tvrđa: Memorijal svijeća (AIDS Candlelight Memorial)
15.05.2011. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U nedjelju, 15. svibnja 2011., s početkom u 20 h, na Rondelu velikana u Tvrđi održat će se Memorijal svijeća (AIDS Candlelight Memorial) u sjećanje na preminule i kao simbolična podrška oboljelima od AIDS-a. Studenti medicine (CroMSIC) postavit će crvenu traku solidarnosti (AIDS Red Awareness Ribbon) na površinu Rondela i zapaliti mnoštvo bijelih lučica. Ukoliko budete u prolazu i ne bude padala kiša, slobodno im se možete pridružiti.

Memorijal svijeća (AIDS Candlelight Memorial) održava se svake godine 3. nedjelje u svibnju i organizira se radi sjećanja na preminule i kao simbolična podrška oboljelima od AIDS-a. Prvi je put održan 1983. godine u San Franciscu i New Yorku. U to vrijeme se znalo vrlo malo o HIV/AIDS-u te unatoč tomu što taj problem nije bio današnjih razmjera, organizatori Memorijala htjeli su odati počast onima koji su podlegli toj bolesti i pružiti potporu zaraženim osobama. Danas je pandemija AIDS-a znatno širih razmjera te je potreba za održavanjem Memorijala svijeća, kao i njegovi ciljevi, mnogo veća.

Memorijal svijeća obilježava se u 93 zemlje svijeta te u 4 hrvatska grada – Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: