Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dan škole Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65795
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.05.2011. 14:30 
Naslov:  Dan škole Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek
12.05.2011. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Dan otvorene škole – škola kao izložbeni prostor“ geslo je proslave Dana škole Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek, koja se održava u četvrtak 12. svibnja 2011.

U 19 sati tradicionalna „Večer mode i umjetnosti“ - izložba profesorskih i učeničkih radova u području likovne umjetnosti i dizajna. Na četvrtoj izložbi profesorskih i učeničkih radova u Školi za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti Osijek može se vidjeti grafika, slikarstvo, kiparstvo, strip i računalna grafika. Izloženi su radovi odraz pojedinca i njegove likovne problematike.Tom prigodom posjetitelji se mogu upoznati s umjetničkim radom profesora i učenika Škole. Izravno promatranje likovnih djela podiže razinu komunikacije između profesora i učenika, a također je značajno za razumijevanje umjetnosti u teorijskom i praktičnom smislu.

„Književni palimpsest 6. dio“ – izložba učeničkih radova
„Lektire (m)učenika dizajnera“ i ove su godine bile tema učeničke izložbe koja je postala suvremeni vremeplov kroz književna razdoblja. Ovom izložbom prikazan je učenički likovni izričaj pročitanih lektirnih djela.

Modna i ostala događanja Dana škole

Bogatstvo likovnog učeničkog izražaja možemo pratiti kroz kreativna rješenja 11 učeničkih revija, koje su odraz njihovih maštovitih ideja i osjećaja za tkaninu i estetiku. Na reviji će biti prikazane glazbene točke učenica i video zapis o tijeku stvaranja zmaja, projekta suradnje Škole s Redom vitezova Ružice grada iz Orahovice.

Učenička Zadruga LUD imat će postavljen prigodni prodajni štand u predvorju Škole na kojem će svi posjetitelji moći kupiti unikatno izrađene učeničke radove.

Na priredbi će ravnateljica Ina Marić prigodno zahvaliti profesorima mentorima i njihovim učenicima koji su postigli značajne rezultate na državnim natjecanjima, ali i drugim manifestacijama. Izdvojit ćemo učenika Brunu Gojevića, 2.b koji je osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika te pohvalnicu za najbolji esej na Državnom natjecanju iz engleskog jezika. Domagoj Štimac, 4.c osvojio je 3. mjesto u kategoriji Modna kolekcija dizajnera, a Damir Begović 2. mjesto u kategoriji Crtanje odjeće na Danima odjeće 2011. Učenica Katica Josipović, 2.c osvojila je 2. mjesto na Državnom natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna-LIK 2011., a učenik Ivan Bogović osvojio je 3. mjesto u kategoriji Generacijska nagrada na Državnom natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna-LIK 2011.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: