Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vukovar: međunarodna umjetnička slikarska kolonija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65879
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2011. 1:25 
Naslov:  Vukovar: međunarodna umjetnička slikarska kolonija
Od 08.05.2011. 9:25 do 15.05.2011. 21:24 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svjetske umjetničke igre iz Osijeka (bivša Olimpijada kulture) u suradnji s gradom Vukovarom, partnerom Igara, organiziraju međunarodnu umjetničku slikarsku koloniju u Vukovaru, koja će se održavati od 08. do 15. svibnja 2011.

Umjetnici iz raznih država i više kontinenata odabrani su putem Nacionalnih Odbora Svjetskih Umjetničkih Igara, koji postoje u već 40 zemalja. Umjetnici će biti smješteni u Hotelu "Lav", u Vukovaru, a slikat će na raznim lokacijama Vukovara i okolice. Svi slikari koji sudjeluju na Koloniji renomirani su umjetnici, a njihovi radovi imaju znatnu materijalnu vrijednost. Zadnje večeri, u subotu, 14. svibnja, u Radničkom domu u Vukovaru će uz poseban program biti otvorena jednodnevna izložba slika nastalih na Koloniji. Izložba će kasnije biti prikazana u gradovima partnerima Igara u Hrvatskoj, kao i drugim gradovima koje će Vukovar odabrati za prezentaciju i promidžbu. Slike ostaju trajno vlasništvo Grada, kao baza za budući muzej Svjetskih umjetničkih igara u Vukovaru.

Cijeli program je i turističko-kulturna promidžba Vukovara i regije. Tijekom boravka organizirano je i nekoliko izleta umjetnicima, posjet Osijeku (HNK Osijek, "Mala Floramye") i obilazak Vinarije Janečić, uz degustaciju vina. Slična kolonija ponuđena je i gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, kako bi se aukcijom umjetničkih djela pomoglo pribaviti sredstva za razminiranje.

Popis slikara i crtice iz biografija
Skriveno: 
Hrvatska
Smiljan Popović

Rođen 1939.g., do rata ravnatelj Umjetničke galerije BIH u Sarajevu, dobitnik više nagrada i priznanja, živi i radi u zagrebu, izlagao u zemljama bivše Jugoslavije, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Švicarskoj. Portretirao Papu Woytilu – slike u Vatikanskom muzeju. Portretirao i Majku Terezu, te sve predsjednike Sabora RH, kao i i premijere te predsjednike države.

Bosna i Hercegovina
Irfan Hozo

Irfan Hozo (rođen 15. prosinca 1957. godine u Sarajevu) je bosanskohercegovački grafičar. Akademiju likovnih umjetnosti i postdiplomski studij završio je u Sarajevu. Izlagao je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad. Njegov bakropis krasi Vijećnicu grada Sarajeva. Od 1980. godine član je Udruženja likovnih umjetnika BiH, a 1985. priznat mu je status slobodnog umjetnika. Živi i radi u Sarajevu.

Norveška
Anna Berthelsen

Rođena 1965. U Helsingborgu, Švedska. Živi i radi u Kristiansandu u Norveškoj, gdje je vlasnica dizajnerske tvrtke. Mnogobrojne izložbe u Norveškoj, Škotskoj i Engleskoj. Radovi su joj u muzeju u Lindesnesu i Kristiansandu, a publikacije o njoj se nalaze u izdanju Galerije Nobel iz Osla i Viktoria & Albert muzeja u Londonu. Višestruke nagrade za dizajn.

Nigerija
Victoria Udondian

Rođena 1982., diplomirala umjetnost u Lagosu – Nigerija. Mnoge izložbe u Nigeriji, gdje se njezini radovi nalaze u sklopu Nacionalnog muzeja. Izlagala još u Velikoj Britaniji i SAD-u, na Columbus Sveučilištu. Predstavljala Nigerijske umjetnike u na Simpoziju u Bamaku – Mali. Od 2008., tajnik udruge Likovnih umjetnika Nigerije.


Linheštajn
Vlado Franjević

Rođen 1963., u Hrvatskoj. Ima državljanstvo Lihtenštajna i član je Udruge umjetnika Lihtenštajna. Izlagao u gotovo svim Europskim zemljama, te van Europe – u Indoneziji, Jordanu, Južnoj Koreji, Kirgistanu, Kini, Mauricijusu i SAD-u. Osim slikarstva, bavi se i poezijom. 2008.g., dobio prvu nagradu za najbolju pjesmu Hrvatske dijaspore. Ima i 2 nagrade za poeziju na njemačkom i hrvatskom jeziku.

Egipat
Mai Refky

Rođena 1976., u Kairu. Studij umjetnosti i arhitekture završila na američkom sveučilištu u Kairu. Osim Egipta imala je izložbe u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Emiratima, Španjolskoj i Libanonu. Bila je selektor za izložbu Egipatske suvremene umjetnosti u Dohi – Qatar. 2002.g., dobila je nagradu Ministarstva kulture Egipta, i nakon toga nagrade na raznim umjetničkim salonima. Njeni radovi nalaze se u Muzeju moderne umjetnosti u Egiptu.

Bugarska
Svetoslav Nedev

Rođen 1967., Sofija. Član udruge Bugarskih umjetnika. Osim mnogobrojnih izložbi u Bugarskoj, izlagao još u Nizozemskoj, Danskoj, SAD-u, Srbiji. 2002. i 2006., dobio nagrade na Bienalima u Bugarskoj, a 2010. za nagradu boravio u Parizu – Cite Internationale des Arts (grad umjetnosti). Puno publikacija o njemu objavljeno u bugarskom tisku.

Bugarska
Bogdan Aleksandrov

Rođen 1960., Vidin – Bugarska. Osim mnogobrojnih izložbi u Bugarskoj, izlagao u Srbiji, Velsu, Rumunjskoj, Španjolskoj, Grčkoj, Italiji i Velikoj Britaniji. Ravnatelj je Muzeja u Bugarskoj. 2004.g., bio je kurator međunarodnog umjetničkog projekta pod nazivom MAPPA MUNDI u kojem su sudjelovali umjetnici iz Bugarske, Srbije, Rumunjske, Mađarske i Austrije.

Izrael
Peter Weisz

Rođen 1943., Mađarska. Dvojni je državljanin Hrvatske i Izraela. Član je udruge Izraelskih umjetnika. Više od 100 izložbi širom svijeta (Europske zemlje, Izrael, SAD, Južna Koreja, Japan, Južna Afrika, Kanada…). Radovi mu se nalaze u muzejima ili gradskim galerijama u: Hrvatskoj - Zagrebu, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu; Izraelu – Afula i Nethanya; SAD – New York. Nagrađen I. nagradom u Izraelu, na izložbi "Homage" za ubijenog premijera Itzaka Rabina.

Nizozemska
Bikkel

S najvišim ocjenama diplomirala na Kraljevskoj akademiji u Roterdamu. Kurator je Roterdamske galerije. 2007., dobila nagradu na Bijenalu suvremene umjetnosti u Firenci – Italija. Iste godine i nagradu za promociju Bijenala, a 2009., u Curacau, nagradu za ulje na platnu „Štete u eko sustavu“. Osim Nizozemske izlagala je u Portugalu, Švedskoj, Francuskoj, Monaku, SAD-u i Velikoj Britaniji. Značajnije izložbe: 2010. u Parizu, Luvru i iste godine u New Yorku u Whitney muzeju.

Nizozemska
Tymon Ferenc De Laat

Rođen 1979. Mnogobrojne izložbe u Nizozemskoj, većinom u Roterdamu, između ostalog i u Hilton Hotelu. 2002.-2003., studijsko putovanje po zemljama Srednje i Južne Amerike, uz usputne izložbe, a 2009., slično studijsko putovanje po Južnoj Africi, Novom Zelandu, Australiji, Indiji i Aziji.

Srbija
Dušan Todorović

Rođen 1945. u Kragujevcu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1972. Predsjednik Udruge umjetnika Vojvodine 1980., a od 2005. je dekan Likovne akademije u Novom Sadu. Dobio je stipendiju Vlade Danske. Izlagao je u gotovo svim Europskim zemljama i ima brojne nagrade za svoj rad u Srbiji, a 1981. u Karlovcu, a 1982. u Rijeci.

Italija
Nessma Elaassar

Rođena 1973. u Italiji. Magistrirala povijest umjetnosti, aktivno se bavi slikarstvom i predaje na Akademiji primijenjene umjetnosti u Kairu – Egipat. Izlagala je u Egiptu, Italiji, Španjolskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. 2001.g., dobila I. nagradu na Salonu mladih u Kairu, a 2010., treću nagradu na Salonu suvremenih umjetnika koji prvu puta samostalno izlažu. Njen rad nalazi se u Muzeju moderne umjetnosti u Kairu.

Kosovo
Lulzim Zeqiri

Rođen 1978.g u Gnjilanima (Kosovo). Živi na potezu Kosovo – Linz (Austrija). Završio je umjetničku akademiju u Prištini. U glavnom se izražava kroz slikanje, crtanje i video radove. Izlagao je u Njemačkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Portugalu, Češkoj, Indiji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori. 2003.g, dobio je nagradu Ministarstva kulture Kosova.

Slovenija
Silvia Plavša

Rođena 1983., u Ljubljani. Akademiju likovnih umjetnosti u Ljubljani polazila 2004.-2008., uz studijski boravak na Akademijama likovnih umjetnosti u Portu (Portugal) 2006./7., u Krakovu (Poljska) 2008., da bi diplomirala 2009., u Beogradu. 2005., predstavljala je Sloveniju na Bienalu mladih umjetnika Europe i Sredozemlja, u Napulju – Italija. Brojne izložbe u Sloveniji, a 2008. dobila 3. nagradu na Forma Vivi u Mariboru.

Crna Gora
Miloš Miki Popović

Rođen 1972., član je Udruge likovnih umjentika Crne Gore. Izlagao u Crnoj Gori. Imao je više samostalnih izložbi u Crnoj Gori, te u Rimu – u Palata Boromini. Ima preporuku predsjednika ULUCG, mr. Igora Rakčevića.

Mađarska
Boglarka Horvath

Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Budimpešti, 2009.g., uz stipendiju Erazmus, koja se daje izuzetnim studentima. 2007.g., bila na dodatnoj umjetničkoj edukaciji u Macerati – Italija i na Akademiji Poortaan – Finska. Samostalne izložbe imala u Mađarskoj, kao i skupne kojih je imala i u inozemstvu (Berlin, Munchen – dobila nagradu Zlatni Kentaur, na međunarodnoj smotri „Istok – Zapad“, Anconi – Italija i Helsinkiju – Finska). Na skupnim izložbama u Mađarskoj dobila je 6 nagrada.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: