Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Big Ben : Saturday night of "Southern rock"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
bluestrip
Offline
Ukupno postova: 473
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.02.2011. 16:21 
Naslov:  Big Ben : Saturday night of "Southern rock"
05.02.2011. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 05.veljače 2011. Big Ben organizira Saturday night of "Southern rock" uz medicu i pivo po promotivnim cijenama s početkom u 20 :00 sati.

SOUTHERN ROCK
Skriveno: 
(From Wikipedia)

Southern rock

Stilski korijeni Blues - R & B - Blues-rock - Country - Country rock - Rockabilly - Rock and roll - Swamp rock - Southern soul - Gospel , Rock

Kulturno porijeklo Uglavnom Južne države SAD-a tijekom 1960-ih i ranih 1970-ih
Tipični instrumenti Bas gitara - bubnjevi - gitara / Slide gitara - glasovir

Popularnost
Uglavnom tijekom 1960-ih, 1970-ih i početkom 1980-ih, ali još uvijek popularna i danas
Fusion žanrovi

Southern metal – sludge metal

Regionalna scena

Južne Sjedinjene Američke Države

Southern rock je podžanr rock glazbe , i Americana žanra. Razvio se u južnim Sjedinjenim Državama iz rock and roll-a , country glazbe i blues-a , a usmjeren je uglavnom na električnu gitaru i vokal. Iako nitko zapravo ne zna odakle dolazi pojam “južnjački rock” ,mnogi smatraju da su važni doprinosi razvoju rock and rolla u rock povijesti."


1950-ih i 1960-ih - podrijetlo
Porijeklo rock glazbe leži uglavnom u glazbi južnjakai , i mnoge zvijezde iz prvog vala 1950-ih godina rock and rolla , kao što su Bo Diddley , Elvis Presley , Little Richard , Buddy Holly i Jerry Lee Lewis porijeklom su iz Deep South . Međutim, “Britanska invazija” i uspon folk rocka i psihodeličnog rocka sredinom 1960-ih maknuo je fokus nove rock glazbe daleko od ruralnog juga i velikih gradova kao što su Liverpool , London , Los Angeles , New York City , i San Francisco .
U kasnim 1960-im, tradicionalisti kao što su Canned Heat ( Los Angeles ), Creedence Clearwater Revival ( Sjeverna Kalifornija ), The Band ( kanadski , iako bubnjar Levon Helm je iz Arkansasa ) obnovili su zanimanje za korijene rocka.
Souther Rock je također imao korijene u zvuku psihodeličnih rock bendova kao što su Shiva's Headband i Josefus .
Teksaška blues rockerica Janis Joplin je bila vrlo uspješna i sa Big Brother i Holding Company i solo karijerom.
1970 - vrhunac popularnosti
Allman Brothers Band , osnovan u Jacksonville, Florida , napravio je svoj nacionalni debi 1969. i ubrzo stekao vjerne sljedbenike. Njihov blues-rock zvuk s jedne strane uključuje jazz i klasičnu glazbu , a s druge strane proizišao je iz izvornih elemenata countrya i folka . U ranim 1970-im Southern Rock je pretrpio smrti vođe Canned Heat, slide gitariste, pjevača / tekstopisca i svirača usne harmonike Alana Wilsona 3. rujna 1970. i Allman Brothers slide gitariste i lidera Duane Allman 1971.,no njegova smrt nije ih spriječila za dobivanjem popularnosti narednih nekoliko godina,do raspada 1976.zbog međusobnih sukoba.. Budući da su određene vrste blues glazbe i rock and rolla, došle sa Juga, Gregg Allman je komentirao da je "Southern Rock" je suvišan pojam, te je to kao govoriti: "rock rock.”
U ranim 1970-im pojavio se drugi val hard rock južnjačkih bandova . Njihova glazba je naglasila boogie ritmove i gitara je više usklađena s hard rockom i heavy metalom , uz tekstove o vrijednostima, aspiracijama i ekscesima radničke klase mladih Južnjaka, a za razliku od pokreta “odmetnika zemlje”. Također se spominju u sklopu "Jug će to to učiniti", Lynyrd Skynyrd i Jacksonville, Florida koji sudominirali ovim žanrom sve do smrti pjevača Ronnie Van Zanta i druga dva člana grupe 1977.u avionskoj nesreći. Nakon ovetragedije, članovi Allen Collins i Gary Rossington osnovali su Rossington-Collins Band . Grupe kao što su Mountain Ozark Daredevils , ZZ Top , 0,38 Special , Confederate Railroad , Outlaws, Molly Hatchet , Blackfoot , Thunderhead , Point Blank , Black Oak Arkansas , Edgar Winter Group , i Marshall Tucker Band su također napredovali u tom žanru.
1980-ih i 1990-ih - i dalje utjecati na
Southern Rock stekao je popularnost daleko izvan američkog juga, kao u Australiji AC / DC , čiji je originalni pjevač, Bon Scott, znao nositi pobunjeničku zastavu na kopči za pojas na koncertima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: