Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek i ravnatelj škole račune plaćaju zaobilazno da Stipanović ne dobije novac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
zen031
Offline
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.05.2010. 7:24 
Naslov:  Grad Osijek i ravnatelj škole račune plaćaju zaobilazno da Stipanović ne dobije novac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek i ravnatelj škole račune plaćaju zaobilazno da Stipanović ne dobije novac

Ravnatelj škole u dogovoru s Gradom cesijom plaća režije kako taj novac zbog ovrhe ne bi završio kod S. Stipanović

OSIJEK - Slavica Stipanović, tajnica osječke Osnovne škole Mladost, koja je nakon 19 godina, 8. siječnja 2010. napokon dobila pravomoćnu presudu za radni spor, o čemu je Jutarnji pisao u ponedjeljak, sada je suočena s izigravanjem odluke suda.

Ravnatelj spomenute škole Nikola Popović, u dogovoru s Gradom Osijekom, kao osnivačem škole, cesijom plaća režije i druge troškove kako taj novac zbog ovrhe nad školskim računom ne bi završio u rukama Slavice Stipanović. Tako ni nakon 19-godišnje sudske i osobne kalvarije Slavica Stipanović nije sigurna da će dobiti novac koji joj je presuđen, jer taj postupak opstruiraju ravnatelj i nadležne gradske službe.
Mukotrpno preživljavanje

Osoba koja je zbog nezakonitog otkaza 19 godina bez primanja i čija je četveročlana obitelj sve to vrijeme mukotrpno preživljavala od mirovine supruga, ponovno je izložena izigravanju zakona. Slavica Stipanović do sada je od dosuđenih primanja dobila samo manji dio. Kako smo pisali, zajedno sa sporom koji je još u tijeku, a odnosi se na razdoblje od kolovoza 2003. do povratka na posao (koji još nije uslijedio), ona treba primiti više od milijun kuna.

No, od blokade školskog računa sredinom ožujka ove godine, ravnatelj OŠ Mladost, Nikola Popović, u dogovoru s Gradom Osijekom krši Zakon o platnom prometu.

Kako je račun OŠ Mladost blokiran, sve što se na njega uplati, preusmjerava se na račun Slavice Stipanović. Zbog toga je Popović tražio da se ti troškovi, kako bi se zaobišao račun škole, plate tako što će Grad Osijek cesijom namiriti troškove HEP-u, T-Comu, Vodovodu, Toplani…
‘Nismo imali izbora’

- Nismo mogli dopustiti da škola nema grijanje, vodu, struju - objašnjava ravnatelj Popović.

Iako je Dražen Alerić, pročelnik u nadležnom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti osječke gradske uprave obećao odgovoriti na upit Jutarnjeg zašto Grad Osijek krši zakon i pogoduje OŠ Mladost, odgovor nismo dobili.

Izvor: Jutarnji.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: