Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Paklena naranča: predavanje 'Prije mene, za vrijeme mene i poslije mene' - 3 faze razvoja osobnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2010. 19:19 
Naslov:  Paklena naranča: predavanje 'Prije mene, za vrijeme mene i poslije mene' - 3 faze razvoja osobnosti
04.05.2010. 17:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Udruga Intuita i Centar za integrativni razvoj organiziraju ciklus predavanja namijenjenih građanima koji promišljaju o svijesti u bilo kojem aspektu svog života. Predavanja će se održavati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek svakog prvog utorka u mjesecu.

Pozivamo vas na drugo predavanje, pod nazivom „Prije mene, za vrijeme mene i poslije mene“ koje će se održati 4. svibnja 2010. godine u Klubu mladih „Paklena naranča“ s početkom u 17.30 sati, a vodit će ga Gorana Radetić, profesorica kineziologije i psihološka savjetnica te suosnivačica Centra Kulture Tijela – Gea.

Kroz predavanje promotriti će se tri faze razvoja osobnosti. Predosobna faza, razdoblje do četvrte godine života kad još ne znamo tko smo i tražimo se u licima osoba koja nas okružuju, kad stvaramo program iz kojeg ćemo promatrati i reagirati na svijet oko sebe. Sve potisnute i nedovršene emocije iz tog perioda utječu na poimanje sebe i izgradnju ega u sljedećoj osobnoj fazi razvoja. Osobna faza, kada već imamo sliku o sebi, imamo ego za koji se držimo, i svu energiju ulažemo kako bi sakrili dijelove sebe kojih se bojimo i pokazali svijetu onaj dio koji i sami prihvaćamo. Treća, nadosobna faza, kada proširujemo svijest sa na sebe orijentirani ego osobnosti na „svi smo isti“ i na taj način možemo osjetiti da ima nešto veće od nas i da je naš ego samo djelić u sveobuhvatnom planu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: