Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Beton iz zaštićenog perivoja nitko ne smije ukloniti!?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.04.2010. 11:30 
Naslov:  Beton iz zaštićenog perivoja nitko ne smije ukloniti!?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Korovom obrasli betonski ostaci u Perivoju kralja Tomislava, između Iktusa i drvenparka, podsjetnik su na Svjetsku izložbu cvijeća kojoj je Osijek bio domaćin krajem šezdesetih godina prošloga stoljeća.

Betonske kaskade i manji bazen te nekoliko prilaznih staza danas se jedva i naziru u travi i korovu, a povjesničar umjetnosti i kustos u Muzeju Slavonije Grgur Marko Ivanković kaže kako je taj prostor zapušten otkako on zna za sebe.

- Koliko mi je poznato taj je prostor izgubio smisao praktički odmah nakon te izložbe, a do danas nije smišljen nikakav plan da se prostor uredi i oživi. Čak mi nije poznato ni koju je točno namjenu prostor imao za samu izložbu, kaže Grgur Marko Ivanković.

Zanimljivo, ni poznata osječka povjesničarica, prof.dr. Zlata Živaković Kerže, prava enciklopedija povijesti grada na Dravi, nije nam znala reći ništa o nekadašnjoj namjeni zapuštenog prostora između Iktusa i drvenparka u Perivoju kralja Tomislava.
Ništa o ovom prostoru ne znaju ni u Gradu. Na naše upite upućene pročelniku Gradskog odjela za stambeno i komunalno gospodarstvo Milanu Kamenku i voditelju službe komunalnog redarstva Ivici Šiškiću, odgovoreno je da će se istražiti o kakvim se točno ostacima radi i koliko su vrijedni, a tek onda će se razmišljati o eventualnim zahvatima budu li oni uopće dopušteni, s obzirom na to da se beton nalazi na području zaštićene parkovne arhitekture.

Komunalci fotografiraju

- Naš je komunalni redar prostor fotografirao, a fotografije su proslijeđene pročelniku Milanu Kamenku. Iskreno, nemam nikakvih saznanja o čemu se točno radi, ali je sigurno kako su bilo kakvi zahvati na uređenju ili uklanjanju betonskih ostataka upitni, jer je Perivoj kralja Tomislava pod zaštitom, objašnjava Ivica Šiškić.
Betonske kaskade i manji bazen, te nekoliko prilaznih staza, danas se jedva i naziru u travi i korovu

Tekst: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: Cacan/foto-arhiv 031

_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gardy
Offline
Ukupno postova: 101
Spol: Nebitno Nebitno
Zabranjen pristup
Post Postano: 18.04.2010. 19:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

NORMALNO DA JE TAKO KAD SU SVI QAZI STRUČNJACI U GRADU TI KOJI JESU.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: