Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



KBC Osijek do kraja lipnja vraća na posao 52 medicinske sestre

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 66122
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2010. 14:00 
Naslov:  KBC Osijek do kraja lipnja vraća na posao 52 medicinske sestre
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prema obećanju v.d. ravnatelja KBC-a Osijek Željka Vranješa, koje je na jučerašnjem sastanku dao predsjedništvu Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, najkasnije do kraja lipnja u osječkoj će bolnici biti dodatno zaposleno 36 srednjih medicinskih sestara i 16 viših medicinskih sestara, potvrdila je jučer Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća HSMS-a. Naime, riječ je o prvom koraku u obećanom povratku na posao čak 93 medicinske sestre kojima krajem prošle godine nisu produženi ugovori o radu na određeno. Iako su na jučerašnjem prvom službenom sastanku sindikata i Uprave KBC-a Osijek trebali sudjelovati i državni tajnik Ministarstva zdravstva Ante Zvonimir Golem te predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Osijek Dragan Kovačević, oni su se ispričali obavezama u Saboru.

- Razočarani smo što nije došao nitko iz Upravnog vijeća jer ti ljudi također liječe sebe i svoje obitelji u ovoj ustanovi, a kao članovi Vijeća snose i odgovornost za kvalitetu usluge u bolnici. Današnji dogovor tek je kap u moru rješavanja problema medicinskih sestara u Osijeku, koje su trenutačno dovedene u neizdrživu situaciju. Broj nagomilanih prekovremenih sati medicinskih sestara popeo se na 28.000, a zaustavljeni su i svi godišnji odmori te sestre nerijetko dolaze bolesne raditi. Nadamo se kako će novootvorena radna mjesta biti ponuđena upravo sestrama koje su krajem prošle godine ostale bez posla jer one mogu odmah stupiti na svoje radno mjesto i odgovoriti profesionalnim zahtjevima - komentirala je jučer Prašnjak.

Kao potvrdu da će svoja obećanja i ostvariti, ravnateljstvo KBC-a Osijek napomenulo je kako je zahtjev za odobrenje 52 radna mjesta već poslan u Ministarstvo zdravstva.

Tekst: N.Zekić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
junfer&ca
Offline
Ukupno postova: 125
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2010. 20:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hoće li se vratiti i Crvenokosa?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
hren
Offline
Avatar

Ukupno postova: 37
Lokacija: osk
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 16.04.2010. 21:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

i kada je nema ,ona je tu.Budnim okom i dignutom obrvom

_________________
osijek031.com smile Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. Trygve Gulbranssen
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: