Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Skandal u Studentskom zboru: Zbog 2.000 eura umalo izbačeni iz Europe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66064
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2010. 19:00 
Naslov:  Skandal u Studentskom zboru: Zbog 2.000 eura umalo izbačeni iz Europe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog gotovo 2.000 eura neplaćenih računa, koje je navodno ostavio Marin Bakša, bivši predsjednik Studentskog zbora u Osijeku (od 2006. do 2008.) i tajnik za međunarodnu suradnju Hrvatskog studentskog zbora, krovnoj studentskoj organizaciji prijetilo je isključenje iz ESU-a (European Student Union), a osječke dugove na kraju su morali podmiriti – Zagrepčani.

Zanimljiva priča, koja datira iz jeseni prošle godine, "isplivala" je na sjednici Hrvatskog studentskog zbora, a detalje je za Glas Slavonije ispričao Ivan Bota, predsjednik HSZ-a iz Zagreba.

- Ubrzo nakon što sam postao predsjednik Zbora, u studenom 2009. od Europske studentske unije stigla je opomena pred isključenje iz njihova članstva zbog neplaćena dva računa. Međunarodni predstavnik HSZ-a, u to vrijeme Marin Bakša, prijavio se za sudjelovanje na dvije međunarodne konferencije 2007. i 2008., na koje nije otišao, ali nije se odjavio na vrijeme. U takvom slučaju, troškove prijevoza i smještaja, koji se svejedno moraju podmiriti, plaća matična organizacija, a nama su stigla dva računa, koja s kamatama iznose 1.450 i 500 eura, objašnjava Bota. Bili su, kaže, neugodno iznenađeni, ali račune su morali platiti jer bi ih u suprotnom isključili iz članstva ESU-a, jedne od najprestižnijih studentskih organizacija, koja svojim članicama pokriva i velik dio različitih troškova.

- Budući da prema važećem zakonu takve račune podmiruje zbor iz kojega dolazi aktualni predsjednik, to smo platili iz sredstava zagrebačkog Studentskog zbora. Nismo željeli praviti problem niti tražiti novac od osječkog Zbora, jer znamo da su im sredstva značajno 'srezana'. No svakako osuđujemo takvo neodgovorno ponašanje bivšeg tajnika za međunarodnu suradnju, zaključuje Bota.

Sadašnji predsjednik osječkog SZ-a Igor Gavranović potvrđuje kako je upoznat s ovom pričom, ali nije htio komentirati Bakšu. "Hvala Zagrebu što je platio taj dug umjesto nas[/i]", jedino je što je Gavranović rekao.

Bakša: Put sam otkazao zbog zdravstvenih razloga

Bakša se nije mogao sjetiti svih detalja od prije dvije i pol godine, no uvjeren je kako bar jedan od tih računa nije on skrivio.

- Točno, na jednu međunarodnu konferenciju nisam otišao, zbog zdravstvenih razloga, ali to sam odjavio na vrijeme. Jedini neplaćeni račun bio je članarina ESU-u za međunarodnu suradnju, u iznosu od 300 eura, ali s tim je moj nasljednik Gavranović bio upoznat kod primopredaje. Koliko se sjećam, na jednu konferenciju trebala je ići Valentina Bulić, tadašnja predsjednica Hrvatskog studentskog zbora, a ne ja, kaže Bakša.

Tekst: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Marin Bakša/foto-arhiv 031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 14.04.2010. 19:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Brigo moja, prijeđi na drugoga.

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sweet_ginger
Offline
Avatar

Ukupno postova: 51
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 14.04.2010. 19:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sramota! Bitno da nemaju novaca da isplate stipendije!!!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Inertia
Offline
Ukupno postova: 236
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.04.2010. 20:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hehe, politika u malom. Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: