Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Aljmaš: zadnja izvedba Živih jaslica u ovome ciklusu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.01.2010. 23:42 
Naslov:  Aljmaš: zadnja izvedba Živih jaslica u ovome ciklusu
06.01.2010. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U srijedu 6. siječnja 2010., na blagdan Sveta Tri kralja, u 16,00 sati ispred crkve Gospe od Utočišta u Aljmašu, krenut će procesija prema Betlehemu, selu u kojem je rođen Isus, a koje je postavljeno na ulazu u Aljmaš, preko puta Kalvarije.

Procesiju će predvoditi tri kralja Gašpar, Melkior i Baltazar, na konjima, koji su iz daleka došli darivati spasitelja tradicionalnim poklonima, zlatom, smirnom i tamjanom.

Članovi udruga Dora i Jasprečanke iz Aljmaša, te KUD-a Aljmaš, koji će glumiti grčku, rimsku i židovsku obitelj u Betlehemu, pomoći će kraljevima pronaći štalicu u kojoj je smještena Sveta obitelj.

Nakon darivanja, tamburaški sastav KUD-a Aljmaš izvest će prigodne pjesme, a članice KUDa čitat će evanđeoske tekstove. Programu će se pridružit i crkveni zbor crkve Gospe od Utočišta u Aljmašu.

Program događanja osmislili su članovi KUDa Aljmaš predvođeni Matijom Zorićem, a odvijat će se od 16,00 do 18,00 sati na prostoru nogometnog igrališta u Aljmašu gdje je smješteno selo Betlehem.

Na blagdan Sv. Tri kralja bit će održana zadnja izvedba Živih jaslica u ovome ciklusu, koji je organiziran pod pokroviteljstvom Općine Erdut i TZ Općine Erdut.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: