Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poljski Goran Milić otkriva delicije Slavonije i Baranje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65822
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.09.2009. 13:17 
Naslov:  Poljski Goran Milić otkriva delicije Slavonije i Baranje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Turistički tramvaj na Trgu Ante Starčevića pun je kamermana, a malo dalje, ispred zgrade Županije još je jedna osječka turistička atrakcija: kočija s nekoliko putnika. Ovu scenu promatrali su brojni građani, pitajući se što se to događa na središnjem trgu.

U goste je stigla ekipa poljske nacionalne televizije TVP, koja tjedan dana boravi u Slavoniji i Baranji. Snimaju priloge o turizmu i gastronomskoj ponudi ovoga kraja za emisiju “Putovanja Roberta Maklowicza”, najpopularniju turističku emisiju koju redovito gleda više od četiri milijuna Poljaka.

- Maklowicza bismo mogli nazvati poljskim Goranom Milićem, a njegova emisija, u trajanju od 25 minuta, već se deset godina svake nedjelje prikazuje na nacionalnoj poljskoj televiziji. Uz to, preko kanala TV Polonia popularne emisije gleda i poljska dijaspora. Do sada je prikazano 270 emisija putopisno-turističko-kulinarskog sadržaja iz cijeloga svijeta - kaže Bojan Baketa, direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice u Varšavi, inače Osječanin. Upravo je njegovom zaslugom, u suradnji s turističkim zajednicama Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije organizirano studijsko putovanje poljskih novinara u Slavoniju i Baranju.

Do sada je o Hrvatskoj prikazano 15 emisija iz tog serijala, a o Slavoniji i Baranji planirane su tri koje se upravo snimaju. Maklowicz i kolege snimili smo dok su se vozili kočijom, te na tržnici na Gajevom trgu, gdje nisu krili oduševljenje osječkim trbuhom grada. Saznali smo i da će Maklowicz u Baranji pripremati specijalitete od domaćih namirnica.

- Emisije iz serijala “Putovanja Roberta Maklowicza” koje se snimaju u Slavoniji i Baranji, promidžba su turizma i gastronomske ponude našeg kraja na golemom poljskom tržištu. Poznato je da Poljaci rado ljetuju na Jadranu, a ovo je prigoda da upoznaju ovaj dio kontinentalne Hrvatske - kaže Damir Macanić, direktor gradske Turističke zajednice. Inače, Maklowicz je veliki zaljubljenik u Hrvatsku, a nedavno je kupio kuću na Pelješcu. Dobitnik je Zlatne penkale, priznanja Academie Cravatice.

Njegovih 15 do sada prikazanih emisija o Hrvatskoj pridonijeli su povećanju ugleda naše zemlje u Poljskoj i upoznavanju Poljaka s hrvatskom kulturom, poviješću i gastronomijom.

Piše: Vesna Latinović/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zen031
Offline
Ukupno postova: 1236
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.09.2009. 15:33 
Naslov:  Re: Poljski Goran Milić otkriva delicije Slavonije i Baranje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije desetak minuta vidjeh opet skupinu stranih turista pred (kon)Katedralom. Nadam se da će doći vrijeme kad me više ni neće začuđavati njihovo pojavljivanje. Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 04.09.2009. 20:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Aplauz za gospodu Smile

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: