Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki 'Javorovci' od Hrvatskog zagorja do Ade Ciganlije u 7 dana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.05.2009. 17:00 
Naslov:  Osječki 'Javorovci' od Hrvatskog zagorja do Ade Ciganlije u 7 dana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zadnji vikend u travnju članovi IK Javor, osječki Javorovci, proveli su u Hrvatskom zagorju na dva natjecanja u izviđačkim vještinama. U subotu su se ekipe (preko 25 ekipa iz cijele Hrvatske) natjecale u orijentaciji u prirodi i poznavanju topografije, a u nedjelju u vještinama brzog podizanja šatora, signalizaciji, čvorovima, paljenju vatre, poznavanju prve pomoći i izviđačke organizacije. Ekipa IK Javor - Papige osvojila je treće mjesto i medalje. Isti vikend predstavnici brđana, odraslih izviđača IK Javor, proveli su jedan dan u Sloveniji u sklopu svoje aktivnosti Upoznajmo Europu.



Već sljedeći tjedan, za vrijeme prvosvibanjskog prazničkog vikenda, osječki su predstavnici bili sudionici Smotre Saveza izviđača Beograda na Adi Ciganliji. Osim Javorovaca, iz Hrvatske su bili i izviđači iz Zagreba (OI Sava, OI Veternica).



Svako novo izviđačko prijateljstvo jača i širi stogodišnju tradiciju izviđačkog pokreta. Osječki su Javorovci pokazali i ovoga puta da izviđaštvo ne poznaje granice. Vratili su se puni energije i već sada rade na završnim pripremama oko organizacije 8. Tjedna osječkih izviđača TOI, koji će se održati od 15. do 21. svibnja 2009., kojega svake godine organiziraju u Osijeku povodom Dana izviđača Hrvatske, 19. svibnja.



IK Javor Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: