Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol:  Muško
|
 Ako GPP kao investitor i Osijek-Koteks kao izvođač ne zaustave radove na gradnji dviju trafostanica u Svačićevoj ulici kraj tzv. male tržnice, u tom dijelu grada danas (utorak) moglo bi doći do prometnog kaosa.
Podsjetimo, prošloga tjedna 20-ak stanara prosvjedovalo je zbog postavljanja dvije trafostanice na toj lokaciji za potrebe 70 milijuna kuna vrijedne gradnje tramvajske pruge u Divaltovoj ulici. Oni smatraju da tamo treba biti mali trg i zelenilo pa su zaprijetili Gradu i GPP-u da će, ako ne zatrpaju iskopanu rupu za temelje, oko 500 stanara izići i blokirati promet u Svačićevoj. Radovi su jučer nastavljeni, pa su ogorčeni čelnici GČ Novi grad na jučerašnjem sastanku s Gradom najavili tu akciju za danas u 14 sati.
- Predstavnicima Grada iznijeli smo problem, a oni su nas uputili na stručne službe. Tamo su nas uvjeravali da u krugu od 300 metara nema zemljišta u vlasništvu Grada i da je ova lokacija optimalna. Objasnili su nam da se oko lokacije autopraonice u Divaltovoj, koju smo predlagali kao zamjensku, jer smo mislili da je na gradskoj čestici, vodi sudski spor, ističe Anto Bošnjak, predsjednik.
U Gradu i GPP-u tvrde kako je ova lokacija jedino moguće rješenje, a čelnicima GČ objašnjavaju kako će i građani profitirati jer će im opskrba struje biti bolja i sigurnija.
- Uvažavamo argumente, ali to ne mijenja činjenicu da te trafostanice naružuju okoliš i možda zrače. Stoga planiramo prosvjed, o čemu ćemo obavijestiti i policiju - kaže Bošnjak.
Piše: T.Levak/Glas Slavonije |
|
 |
jandot Ukupno postova: 14 Spol:  Nebitno
|
skupilo se 50-tak ljudi i nekoliko kamera  |
|
|
|
|
 |
nooky Ukupno postova: 120 Spol:  Nebitno
|
tipicno osjecki, rekao bi i hrvatski...kad treba srat svi su prvi, kad treba doc na lice mjesta i podrzat nikog nema...ma nek im izgrade nuklearnu elektranu... |
|
|
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Ovo je jasno, svaki projekt grada potrebno je stopirati. Kako to da se odjednom svi bune, prosvjeduju te imaju podršku najnižeg oblika lokalne uprave.
Baš me zanima iz koje je stranke taj Anto Bošnjak? |
|
|
|
|
 |
the DOT! Ukupno postova: 16 Spol:  Nebitno
|
Zivim tamo i stvarno se slazem da nagrđuje pogled i da bi se tamo nesto trebalo urediti, kao so pise neki mali trg ili tako nesto. I da slazem se da ce opskrba biti "sigurnija" ali ipak je bilo i boljih mjesta.
I ako se koristi za prugu koja je u divaltovoj zasto je stavljaju tu?? U cijeloj divaltovoj sigurno ima mnogo boljih lokacija. |
|
_________________ Indestructible
Determination that is incorruptible
From the other side
A terror to behold
Annihilation will be unavoidable
Every broken enemy will know
That their opponent had to be invincible
Take a last look around while you're alive
I'm an indestructible master of war |
|
|
 |
cole_os
Ukupno postova: 36 Lokacija: ovdje blizu Spol:  Muško
|
ti kolega prvi navedi nekoliko boljih lokacija u divaltovoj u krugu 500m od te trafo stanice....a kao drugo da ste htjeli napraviti tamo trg, on bi već bio...ne bi ostao samo na razmišljanju i tome da ga treba napraviti...i ja isto tako mislim da u mom naselju treba dom zdravlja, jer se meni ne da ići do tvrđe...pa ću ja organizirat prosvjed....daj molim te...samo nešto seredate stalno |
|
_________________ ja kad to vidim, ja sam to odmah pogledao  |
|
|
 |
phantom25 Ukupno postova: 23 Lokacija: Osijek i Nova Gradiška (kako kad) Spol:  Muško
|
Nazalost, tramvajska pruga je prioritet grada i od puno je sireg znacenja, koji je iznad lokalnih prioriteta.
Prosvjedi ce vrlo malo pomoci, ali bar mogu pokazati politicarima kako nisu svemocni i kako ipak moraju uvazavati malo i stanje na terenu, a ne samo svoje politicke pozicije, bez obzira na zrtve. |
|
_________________ Nema ništa jače od čovjeka koji zna.
Čovjek koji pobjedi druge je moćan, ali onaj koji pobijedi sebe je svemoćan. |
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Opskrba čega? Kućanstava?
Čime? Istosmjernom strujom za tramvaje?
Nećete imati ama baš nikakve koristi od te trafostanice, pitanje je samo na što će to ličiti; ja inače volim industrijsku arhitekturu, samo što je u našoj zemlji već tridesetak godina nema... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
amunike
Ukupno postova: 129 Spol:  Nebitno
|
Mislim da je on jedan od likova iz HDSSB-a. Što si očekivao? |
|
|
|
|
 |
the DOT! Ukupno postova: 16 Spol:  Nebitno
|
Kao prvo nije se moglo nista raditi jer su tamo bili kiosci koji su tek nedavno maknuti , kao drugo, proseci divaltovom...ali cijelom i gledaj malo ljevo desno..i vidit ces... |
|
_________________ Indestructible
Determination that is incorruptible
From the other side
A terror to behold
Annihilation will be unavoidable
Every broken enemy will know
That their opponent had to be invincible
Take a last look around while you're alive
I'm an indestructible master of war |
|
|
 |
Izabela Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
replika coletu_os:
Mi koji živimo tamo smo obični civili koji nemaju veze s upravom grada i nismo mogli utjecati na ubrzanje njihove odluke da se tamo počne graditi trg koji smo odavno htjeli,očito su oni imali drugih planova.Također,ova gradnja je nepravedna jer su počeli graditi a nisu ni tablu o planovima izgradnje stavili.A i još nešto,ne znam koliko si upoznat s opasnostima dotične trafostanice(očito nisi) a u tim zgradama živi i jako puno male djece.Razmak između te stanice i prvog ulaza ne bi bio veći od neka 2-3 metra.Kablovi stanice ne bi bile nikakvom ogradom zaštićene jer za nju nema mjesta što znači da bi visok napon bio u neposrednoj blizini ne samo djece već i ostalih.Vidim sada si prvi koji govori protiv ovog prosvjeda ali također znam da bi bio i prvi koji bi govorio protiv projekta da se dogodi neka nesreća koja je u slučaju da se gradnja nastavi neminovna.Prosvjed nema nikakve veze niti sa jednim stranačkim udruženjem Osijeka,okupljeni su bili samo obližnji stanari. |
|
|
|
|
 |
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ako ćemo tako, kome što smeta...meni baš smeta trafostanica na križanju Divaltove i Svačićeve jer ne vidim promet oko sebe noću kad ne rade semafori. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
 |
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol:  Nebitno
|
Bogu hvala nisam HDSSB-jovac,
Sada sam pročačkao po netu pa potkrepljujem svoje mišljenje.
Na lokalnim izborima za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti tada su u koaliciju stupili zajedno HSP i HDSSB tako da je vlas podijeljena po gradskim četvrtima. Tamo gdje su imali većinu (osim u Tvrđavici) predsjedničko mjesto i podpredsjedničko mjesto je ili HSP ili HDSSB. Ja samo mogu konstatirati da u gradskim četvrtima gdje je predsjednik iz HSPeja nema događanja naroda jer nemaju podršku, isto je i s medijima koji prenose to jer je zanimljivo pljuvati po gradskoj upravi a za to ima mnogo većih i važnijih stvari.
Isto tako smatram da izjave čelnika gradskih četvrti da nisu upoznati s investicijama i projektima su smiješne pa proračun i grada, županije i države je dostupan na netu, isto tako pravo uvida u projekte svi imaju, samo što kao „narodni poslanik“ u gradskoj četvrti bi trebao nešto i pratiti i baviti se svojom četvrti, sada ima je kasno. Uvid u projekte imaju pravo svi građani a pogotovo izabrani likovi u gradskim četvrtima.
Što se tiče trafostanica, njih u toj gradskoj četvrti ima barem još 10 koje se nalaze u sklopu stambenog objekta, prošetajte malo Sjenjakom pa ih nabrojati možete a priča o trgu je smiješna pa tamo je prije par mjeseci bila zatvorena ribarnica i zapuštena livada. |
|
|
|
|
 |
sale car
Ukupno postova: 1305 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
kblovi?!?!?... o čemu ti pričaš... odi do trafostanice na križanju divaltove i svačićeve, napravi pokoji krug oko nje i onda dođi na forum i javi nam jesi vidio ijedan kabal vani... to ako su ta djeca delikventi koja će provaljivati vrata trafostanice kako bi vidili šta ima unutra onda je to totalno druga priča... no trafostanica kao trafostanica nema nikakvih dostupnih kablova.... totalno je bezopasna... |
|
|
 |
cole_os
Ukupno postova: 36 Lokacija: ovdje blizu Spol:  Muško
|
ja nisam rekao da se radi o nekoj stranačkoj organizaciji, to možeš gore pročitat...drugo, kako ova postojeća trafostanica nije izazivala toliko polemike do sada....a djeca svaki dan idu pored nje u školu...i ja sam osobno išao pored nje....koliko se ja sjećam tamo je stajao jedan kiosk, ali davno...a sada taj kiosk stoji na autobusnoj stanici...a baš ne vjerujem da će kablovi virit izvan zemlje...jer na nijednoj trafostanici kablovi ne vire tako da.... |
|
_________________ ja kad to vidim, ja sam to odmah pogledao  |
|
|
 |
 |
|