Nakon bacanja kamenja i boca iz vlaka slijedi masovna tučnjava!?

Željeznička postaja kod Naselja Petrove gore mogla bi sljedećeg tjedna biti, sudeći prema priči koja se prepričava među mladima, poprište huliganskog rata između srednjoškolaca iz mjesta u okolici Osijeka i Retfalčana.

Nakon što već danima mladi i stariji Retfalčani svjedoče nepodopštinama huligana koji putuju večernjim vlakom Osijek-Virovitica i iz posljednjeg vagona ih gađaju kamenjem i staklenim bocama, navodno ista skupina učenika putnika priprema fizički obračun s Retfalčanima, čiji uzrok nismo uspjeli razaznati u razgovoru s onima koje smo oko 19.30 sati zatekli uz postaju u tom naselju.

Bocom u glavu

Navodno su problemi za retfalačku djecu, koja se predvečer običava igrati između zgrada i željezničke pruge, počeli prošlog tjedna kada su ih huligani iz zamračenog vagona najprije zalijevali sokovima i vodom. No, iz dana u dan, priča nam jedan od roditelja, huligani iz vlaka postajali su sve brutalniji i počeli bacati mnogo opasnije predmete.

– Nisam mogao vjerovati što se događa. Prvi put mislio sam da je to tek izdvojeni slučaj, ali prije dan-dva sam doživio ponovno šok na postaji dok sam pratio punicu na vlak. Čim je vlak krenuo s postaje, na posljednjem vagonu otvorili su se prozori, a na sve strane počelo je letjeti na prolaznike kamenje i staklene boce. Prema meni je letio kamen, ali me je od ozljeđivanja spasila bandera. No, nisu svi koji su stajali na travnjaku prošli bez posljedica. Jedna je djevojka dobila bocom u glavu, prepričava nam zabrinuti roditelj.

Iskakanje iz vlaka i “šora”

U vrijeme našeg pokušaja da snimimo huligane na djelu, iz vagona koji je i tada bio zamračen kroz prozore nisu letjele boce i kamenje, ali su stizale neprimjerene uvrede i prijetnje, koje su samo potvrdile glasinu i priču jednog školarca iz Retfale da se uskoro nešto ozbiljno priprema. Zbog razumljivih razloga nećemo ovdje spominjati njegovo ime kako u školi ne bi imao problema s razularenim učenicima koji putuju vlakom na školovanje u Osijek, ali je ta informacija proslijeđena i mjerodavnim osobama.

– Prijatelj koji putuje istim vlakom kao i ti učenici koji nas gađaju čuo je da nam uskoro pripremaju i “šoranje” pa nas je upozorio. Navodno im je plan, kao u scenariju akcijskog filma, iskočiti iz vlaka na suprotnu stranu pruge, iznenaditi nas i pretući te pobjeći uskačući natrag u vlak koji polako ubrzava. Nekidan je nas umjesto njih zapisala policija dok smo se igrali na travnjaku jer je netko navodno razbio stakla na vagonu – ispričao je mladić.

Stariji su građani zabrinuti da bi se situacija mogla razbuktati i da će djeca iz Retfale uzvratiti kamenovanjem vlaka, a strah ih je i da sve ne preraste u tragičan slučaj izazvan oružjem. No, ni vožnja dalje od Osijeka ne protječe bez problema, što potvrđuju putnici. Naime, pojedinci su bezobrazni i prema kondukterima, koji im jednostavno ne mogu naplatiti putne karte.

Tekst: Darko Pejić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Glas Slavonije

Nakon bacanja kamenja i boca iz vlaka slijedi masovna tučnjava!?