Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Đapić: Radnici gradskog prijevoza kupujte Osječko pivo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino

Ukupno postova: 5431
Spol: Muško Muško
Post Postano: 19.02.2009. 14:01 
Naslov:  Đapić: Radnici gradskog prijevoza kupujte Osječko pivo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

“Kupujmo osječko” naziv je promidžbene akcije koja će u organizaciji Gradskog poglavarstva Osijeka početi u četvrtak, 26. veljače, s ciljem, kako je rečeno, opstanka gospodarskih subjekata Osijeka i očuvanja radnih mjesta.

- Nemamo pretenzije da ovime možemo riješiti sve probleme osječkoga gospodarstva, ali smo u poziciji da nešto učinimo u skladu s mogućnostima kako bismo spasili što se spasiti može i sačuvali barem postojeća radna mjesta. Moramo ujediniti Osijek na načelu solidarnosti - rekao je gradonačelnik Anto Đapić.

Njegov koalicijski partner, predsjednik Gradskog vijeća Dragan Kovačević dodao je da Grad time ne želi narušavati tržišnu utakmicu, već djelovati na svijest građana.

- Lokalpatriotski gledano možemo pozvati građane da se opredijele za osječke proizvode - istaknuo je Kovačević.

Đapić je najavio da će i sama Gradska uprava, kao i gradske tvrtke, dobiti zadatak da izvide mogućnost kupnje proizvoda osječkih tvrtki, ali uz poštivanje Zakona o javnoj nabavi. Pa je tako rekao da će se utjecati na to da Poglavarstvo kupuje Kanditove slatkiše, a radnici Gradskog prijevoza putnika Osječko pivo (!!!).

- Postoji prostor za narudžbe do 70 tisuća kuna da idu preko narudžbenica. Gledat ćemo da i u gradskim tvrtkama potičemo primjerice da radnici GPP-a kupuju Osječko pivo, Kanditove proizvode ili kruh u Kruni. Vidjet ćemo koliko mi koristimo slatkiša u Poglavarstvu, pa ako to ne prelazi taj cenzus, onda ćemo ih naručivati od Kandita. Možda ću ja okupiti sto članova svoje stranke i da svi odemo kupiti odijela MK Slavonije, ali važno je da su u priču uključe i mediji, ugostitelji, trgovački lanci jer, koliko je meni poznato, u Osijeku ima kafića u kojima se ne može popiti Osječko pivo, kao i robnih kuća u kojima nema primjerice Kanditovih proizvoda. To moramo promijeniti i zato se svi trebamo uključiti - kazao je Đapić.

'Kupujmo osječko' samo je dobra krilatica
- Naime, iza toga mogu biti posljedice koje možda nitko ne bi želio. Iza takvog projekta mora stajati i kvaliteta, a ako bih je kupovala osječki proizvod koji je nekvalitetniji od konkurentskog, time ne bih učinila uslugu toj osječkoj tvrtki. To je ekonomski protekcionizam, koji je opasan i koji se na globalnom planu pokazao iznimno lošim - smatra prof. dr. Slavica Singer s Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

HDSSB-ov župan Krešimir Bubalo drži da je riječ o demagogiji
- Osobito kad se toga netko sjeti na kraju mandata. Ono što želim reći je da pozivam sve gradove i općine, pa tako i Grad Osijek, da smanje ili ukinu neke svoje parafiskalne namete poput vodnih naknada, spomeničke rente i slično, jer će time na najbolji način pomoći gospodarstvu - rekao je župan Bubalo.

Piše: Nikola Patković/EPEHA/Jutarnji.hr
Foto: arhiva 031

Ukupno postova: 724
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.02.2009. 14:10 
Naslov:  

Ne znam kojom rukom da se prekrižim. Tko o čemu - on o slatkišima.
Ovime postiže kontraefekt, i svojim "znanjem" uništit će nas do kraja.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tempus031

Ukupno postova: 234
Post Postano: 19.02.2009. 14:17 
Naslov:  

Nandino je napisao/la:
Đapić je najavio da će i sama Gradska uprava, kao i gradske tvrtke, dobiti zadatak da izvide mogućnost kupnje proizvoda osječkih tvrtki, ali uz poštivanje Zakona o javnoj nabavi. Pa je tako rekao da će se utjecati na to da Poglavarstvo kupuje Kanditove slatkiše, a radnici Gradskog prijevoza putnika Osječko pivo (!!!).

Nadam se da je ovo izrekao u duhu ''KAOS''-a, inače bih pomislio da nije pri sebi.

Što će Gradskoj upravi slatkiši?
Što će GPP-ovcima pivo? osijek031.com smile

Post Postano: 19.02.2009. 14:20 
Naslov:  

tempus031 je napisao/la:
Nadam se da je ovo izrekao u duhu ''KAOS''-a, inače bih pomislio da nije pri sebi.

Nažalost nije, to je razmišljanje gradonačelnika ovoga Grada.
Blebne najveću glupost i ostane živ. Ali naravno da će se naći 5-6 dušebrižnika kojima je ova izjava u redu.

Zadnja promjena: OsijekNepokoreniGrad; 19.02.2009. 14:30; ukupno mijenjano 1 put.

OligofreniDikobrazoid

Ukupno postova: 2339
Post Postano: 19.02.2009. 14:21 
Naslov:  

tempus031 je napisao/la:
Ovo prvo nije potrebno komentirati osijek031.com smile
A GPP-ovcima treba piva da još kvalitetnije vozaju putnike... Ili je bolje reći zabavnije... hmm... Nakon par piva vjerovatno bi vožnja tramvajem izgledala kao vožnja na nekom rollercoasteru, pa bi se ljudi zabavili osijek031.com smile

Tis' mi mjesec, tis' mi zvijezda, dobra ti je mliječna žlijezda...
Nandino

Ukupno postova: 5431
Post Postano: 19.02.2009. 14:27 
Naslov:  

OsijekNepokoreniGrad je napisao/la:
Nandino je napisao/la:

Nažalost nije, to je razmišljanje gradonačelnika ovoga Grada.
Blebne najveću glupost i ostane živ. Ali naravno da će se naći 5-6 dušebrižnika kojima je ova izjava u redu.

Krivo citirano.

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 19.02.2009. 14:32 
Naslov:  

u duhu cijele ove romantičarske predizborne priče jučer sam saznao podatak da se za grobno mjesto na osječkom groblju plaća godišnja naknada gotovo duplo veća nego na mirogoju(!?) i gotovo pet puta veća nego na groblju u slatini. stoga dragi sugrađani, molim vas da kad mi jednog dana život okonča u ovom selu zvanom osijek da me pokopate pod dudom u slatini i zapjevate mi onu "starogradsku" moj osijek pun je sunca uz dravu miran i tih, za sve nas ostat će uvijek najljepša pjesma i stih. jer lajtmotiv osijeka će ubrzo postati jasenovac i gradiška stara a kao što vidite, bojati se za svoj život neće samo nehrvati nego i ostali osječani. jer kao što vidite; u osijeku je skupo i umrijeti.

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Fifa

Ukupno postova: 243
Post Postano: 19.02.2009. 14:42 
Naslov:  

E pa ja u Rijeci kupujem osječko...ne zato što vozim nego zbog nostalgije Very Happy Very Happy

Ukupno postova: 26
Post Postano: 19.02.2009. 14:50 
Naslov:  Re: Đapić: Radnici gradskog prijevoza kupujte Osječko pivo

akcija je u redu radi cuvanja domacih radnih mjesta, a i osjecko pivo je najstarije pivo u rh.

KillaBEEZ

Ukupno postova: 321
Post Postano: 19.02.2009. 14:51 
Naslov:  

Mislim da je to sve naveo samo kao primjere. Spomenuo je i sotinu odijela, osim piva. Ne misli se na pivo tijekom radnog vremena. Ali, u svakom slučaju koliko god bila dobra namjera, moram se složiti s Slavicom Singer, da protekcionizam neće pomoći tvrtkama da napreduju u kvaliteti, a kamoli da se orijentiraju izvozu.

Ukupno postova: 14
Post Postano: 19.02.2009. 15:00 
Naslov:  

blago onima koji popljuju svaki potez vladajućih. pitanje glasi: da li vi brinete o svojoj budućnosti? naravno da je ovakav potez Đapića i Kovačevića pohvalan. U ovom gradu je konačno netko počeo razmišljati o privredi koja je odavno uništena od čojeka koji je u zadnje vrijeme često na "dijeti", bolje bi mu bilo da je jeo Kanditove čokoladice i mislio na osijek. Nakon četiri godine raznih vlasti u Osijeku, konačno ova misli na budućnost Osječana. HDZ i HSP samo naprijed i ne obazirite se na zle umove.

aboutme
Ukupno postova: 7
Post Postano: 19.02.2009. 15:07 
Naslov:  Re: Đapić: Radnici gradskog prijevoza kupujte Osječko pivo

Glavno da se na utakmicama derete " mi Hrvati " , a hrvatski i osječki proizvod nećete kupit. Gdje vam je ponos kad kupujete strana piva kad idete na utakmicu.Inicijativa je po meni sasvim ok i za svaku pohvalu.Meni je najbolja Kanditova čokoladica od kokosa pa onda poslije nje čaša Osječkog piva.

OsijekNepokoreniGrad

Post Postano: 19.02.2009. 15:16 
Naslov:  

osvrt je napisao/la :
blago onima koji popljuju svaki potez vladajućih. pitanje glasi: da li vi brinete o svojoj budućnosti? naravno da je ovakav potez Đapića i Kovačevića pohvalan..

Da ti malo razmišljaš svojom a ne tuđom glavom shvatio bi koliko si gluposti napisao.
Svojedobno je EU komisija hrvatskoj Vladi zabranila akciju Kupujmo Hrvatsko, jer na taj način sprečava konkurentnost.

A to upravo sada čini naša gradska vlada na čelu sa magistrom.

Prvi idući potez je taj da će trgovački centri (mahom strani) početi zaobilaziti Osijek, drugi je da će stranci koji ovdje plasiraju svoje proizvode reći: ma ko ih jebe, kako da očekujem da mi netko kupi proizvod tamo kad njihov gradonačelnik traži da se kupuje samo osječko. I na kraju treći: ljudi će ostat bez posla, jer će pasti promet tim trgovačkim centrima.

Ali spasit će se 50-60 radnih mjesta u tvornici čokolade ili pivovari.

OsijekNepokoreniGrad

Post Postano: 19.02.2009. 15:22 
Naslov:  

anakonda je napisao/la :
...@OsijekNG - odlično.....konačno da netko gleda i big picture.....

Nemožeš to dokazati stranačkoj vojsci. Kao da to nije bilo koja vlast do sada mogla napraviti, sad se Đapić našao pametan pa će on spasiti radna mjesta.
Ne bi slučajno rekao: nećemo pojesti 70 000 kn čokolada u poglavastvu.

Mladjo

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 19.02.2009. 15:35 
Naslov:  

KillaBEEZ je napisao/la :
Mislim da je to sve naveo samo kao primjere. Spomenuo je i sotinu odijela, osim piva. Ne misli se na pivo tijekom radnog vremena. Ali, u svakom slučaju koliko god bila dobra namjera, moram se složiti s Slavicom Singer, da protekcionizam neće pomoći tvrtkama da napreduju u kvaliteti, a kamoli da se orijentiraju izvozu.
čekaj jesi ti sad đapićevac ili nisi? ili neznaš ni sam?

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile

Skoči u forum: