Kada sam gledao prvi dio Paranormala gledao sam ga sa curom koja je cijelo vrijeme komentirala kako je film glup i dosadan, čak i u njegovim najnapetijim dijelovima. No gledajući ovaj nastavak, promijenila je mišljenje o serijalu.
Paranormal Activity je jedan od onih filmova koje ili volite ili mrzite. Većina publike ne voli sjediti i čekati dok se dogodi nešto dok film gradi napetost, ali ovdje je stvar drugačija. Zbilja se možete uživiti u film i brinuti se zalikove Christi, Huntera, ali pa čak i vražjeg psa.
Premisa je jednostavna: obitelj povezana s Katie iz prvog filma seli se u novu kuću sa bebom i sve se čini idealno. No jednoga dana nalaze kuću u rasulu. Nravno, želeći otkriti što se dogodilo postavljaju nadzorni sustav oko kuće. Ono što otkrivaju je nešto više od obične provale u kuću te njihovi životi, a osobito bebin postaju u opasnosti.
Zanimljivo je kako u filmu cijelo vrijeme otac je skeptik i apsolutno ne želi povjerovati u nešto paranormalno, dok s druge strane kćer tinjedžerka obožava činjenicu da su oni progonjeni i jedva čeka da se dogodi neki novi fenomen. To je jedna od prednosti ovog filma,jer kao publika mi znamo da će se stvari s vremenom pogoršati,pogotovo ako smo nešto naučili iz prvog filma tako da je ova karakterizacija likova ovdje u potpunosti uspjela.
Redatelj Todd Williams nije htio ništa mjenjati od prokušanoga recepta. Sve što smo voljeli u prvom dijelu se nalazi i ovdje. Odlični kutevi kamere, pojačavanje napetosti igrom svjetla i sjene, zvučna kulisa, sve je tu. Anonimni glumci su također jedna od prednosti ovog filma, jer teško bi bilo zamisliti neke od holywoodskih celebrityja da glume u ovakvom tipu filma. Kako se film razvija strah zbilja dolazi iz ničega. Radeći ovaj nastavak,ekipa se morala zbilja potruditi, ne samo sa bebom i psom, nego i dokazati dežurnim kritičarima da Pranormal Activity nije samo film sa zalupljivanjem vrata. Vrata se opet naglo zatvaraju ali ovaj put uzimaju nekoga sa sobom. Tvorci filma su poslušali fanove, i ne samo to, učinili su dobar posao povezujući prvi i drugi dio u jednu smislenu cjelinu.
Naravno, kao i uvijek nađe se neka zamjerka. Po meni, trebali su lik Martine malo detaljnije obraditi. Ipak je ona dadilja koja dosta zna o zlim silama i duhovima. Druga stvar je što su izbačeni neki zanimljivi dijelovi iz najave filma, ali nadam se da će naći svoje mjesto na nekom proširenom DVD izdanju. Možda i najvažnije od svega, ostao sam razočaran završetkom. Vidi se da su ostavili prostora za novi nastavak, ali je žalosno za vidjeti da se i ovaj zanimljivi horor projekt pretvara u novu besmislenu franšizu.
Ako ste fan Paranormala, ili ako vas zanima kako je ovaj nastavak ispao, dajte si priliku i pogledajte ga.
Paranormal Activity 2 (2010) – 91 min
Horor | Triler –
Redatelj: Tod Williams
Scenaristi: Michael R. Perry, Christopher B. Landon
Uloge:
David Bierend … stručnjak za nadzorni sustav
Brian Boland … Daniel Rey
Molly Ephraim … Ali Rey
Katie Featherston … Katie
Seth Ginsberg … Brad
Sprague Grayden … Kristi Rey
William Juan Prieto … Hunter Rey
Jackson Xenia Prieto … Hunter Rey
Micah Sloat … Micah
Vivis Cortez … Martine
Piše: Perica Bernhardt
Pogledajte što se prikazuje u kinu:
KINO danas [od 17. do 23. veljače 2011.]
Trailer:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=07XbSk7Rjt4[/youtube]

![Sajam antikviteta [kolovoz, 2026.]](https://www.osijek031.com/wp-content/uploads/2026/08/2026_08_01_sajam_antikviteta_spaic_00002-768x512.jpg)

![[FOTO] 34. Street Race Show](https://www.osijek031.com/wp-content/uploads/2025/09/2025_09_07_street_Race_milicic_004-768x512.jpg)