Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Žrtvi nisu javili da njezin silovatelj ima sidu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Elena_Os
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1795
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.12.2008. 13:17 
Naslov:  Žrtvi nisu javili da njezin silovatelj ima sidu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Skriveno: 
'Negativan je. Test na HIV je negativan', javila je mlada žena rezultate svog testa novinarki Večernjeg lista, koja ju je jedina obavijestila da je muškarac koji ju je silovao obolio od AIDS-a, a sad izdržava kaznu u jednom od hrvatskih zatvora
'Naime, nijedna od službi za koje sam mislila da bi im to trebao biti posao nije to učinila iako sam imala informaciju da jest. Tek sam kasnije doznala da zapravo to nitko nije dužan učiniti jer oboljeli ima pravo da se za njegovu bolest ne zna.

Ne. Nitko mi nije došao na vrata, nitko me nije nazvao, nitko mi nije poslao dopis. Valjda bi to učinili da sam nečije dijete. Ovako – nisu. Pa ni nakon onoga što sam prošla nisam imala pomoć psihologa, nego dječjeg defektologa. Tako vam je to. I kako se sada osjećam? Šugavo. Što ću drugo reći. To što kažete da je zapisano da me obavijestila njegova sestra nije istina. Pa zar bi to uopće bio način?', pita se odsutna pogleda, držeći se rukama za trbuh.

Silovana je prije devet godina. Prema izjavama nekih liječnika, nije isključeno da virus postane aktivan nakon desetljeća. Da je silovatelj obolio, doznalo se prije nekoliko mjeseci, kada je pristao testirati se na hepatitis. Kako je nalaz bio čudan, pozvan je u zatvorsku bolnicu na dodatne pretrage. Tu mu je utvrđena bolest, navodno treća faza, pa je premješten na liječenje. Nakon propisane terapije i otpusta, vraćen je u zatvor. Sada čeka prekid izdržavanja dvoipolgodišnje kazne.

'Kad vrati film unatrag, nevoljko se prisjeća kako su se te noći odvezli njegovim automobilom. Nakon nekoliko desetaka kilometara parkirao je na mračnom predjelu i izvukao nož. Svakog se jutra s tim budim', priča za Večernji list.

'Koga će obavijestiti, ponajprije je procjena samog bolesnika iako se svaku oboljelu osobu obavještava da treba izvijestiti osobe s kojima je imala spolne kontakte', ispričao je prof. dr. sc. Josip Begovac iz Klinike za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević'. Ističe da je devet godina dugo razdoblje te da je mogućnost zaraze u samo jednom spolnom odnosu vrlo mala. Kad smo ga upitali tko bi trebao obavijestiti žrtvu silovanja da je počinitelj bolestan, potvrdio je da nema pravilnika koji bi to propisao.

Odvjetnik Ante Madunić tom se pravu čudi i pita što je s pravom žrtve, moralnim i etičkim obvezama.

T-Portal


Strašna priča..naježila sam se..
je8em ti zakone i pravilnike..oboljeli ima pravo da se za njegovu bolest ne zna..pa ne radi se o bilo kojem oboljelom, radi se o silovatelju i žrtvi silovanja koja je mogla biti žrtva i opake bolesti zbog tog kretena...joooooj, kak' sam ljuta.... osijek031.com smile osijek031.com smile

_________________
Carpe diem! Idea Embarassed Embarassed
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pumpkin
Offline
Avatar

Ukupno postova: 978
Lokacija: od ćoška na pol puta
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.12.2008. 13:39 
Naslov:  Re: Žrtvi nisu javili da njezin silovatelj ima sidu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ništa me ne čudi, sve se svodi na to - ko te je..., kao žrtvu, prvo dokaži da ti je uopće nešto napravio, pa trpi svakakva ponižavanja, ako silovatelj ikada i bude optužen. I onda još ovakve stvari. Njegova se prava moraju poštivati, a ona nek se slika sa svojim pravima. Žalosno.

_________________
Always remember you're unique, just like everyone else.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
davorccc
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1400
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 18.12.2008. 8:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uvesti smrtnu kaznu!

_________________
Sranje osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
snaša
Offline
Avatar

Ukupno postova: 820
Lokacija: 7 km od centra
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.12.2008. 8:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prestrašno..

_________________
Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: