Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prijave na filmski festival 'Plavi zub' - festival filmova snimljenih mobilnim telefonom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Nandino
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5431
Lokacija: redakcija portala Osijek031.com
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.11.2008. 11:16 
Naslov:  Prijave na filmski festival 'Plavi zub' - festival filmova snimljenih mobilnim telefonom
01.12.2008. 11:16
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Plavi zub" je prvi filmski festival u kojem mogu sudjelovati doslovno svi, a jedini kriterij za prijavu na festival je da je autor film snimio mobilnim telefonom. Festival će se održati u zagrebačkom kinu Europa u subotu 6. prosinca 2008. godine. Rok i način prijave potražite nešto niže u tekstu.

Razvojem mobilne tehnologije, film kao medij postao je dostupan širokom krugu korisnika koji se učestalo izražavaju tim putem, a široku publiku pronalaze na internet servisima poput popularnog YouTube-a. Danas skoro svatko sa sobom u svakom trenutku nosi filmsku kameru.

Razvojem tehnologije multimedijalni alati obrade filma dolaze integrirani na PC-u ili Mac-u, tako da se filmom danas može baviti svatko, ne samo filmski ili TV profesionalci.

Razvoj ove scene utjecao je i na akademske institucije da eksperimentiraju sa ovim tehnologijama.

"Plavi zub" je kao festival zamišljen da na jednom mjestu poveže etablirane autore koji su se izrazili kroz ovakve medije i s druge strane amatere te da u zajedničkoj komunikaciji izmjene iskustva o novim filmskim medijima.

Na festivalu će se, u natjecateljskom dijelu, prikazati prijavljeni amaterski filmovi podiljeljeni u četiri tematske kategorije:
- krivo je more / more then words (ljubavni)
- štefica cvek u raljama života / life is life (život)
- hajde da ludujemo / I don't feel like dancing (glazba)
- ima li pilota u avionu? / LOL (humor)

Isto će tako biti prikazani i radovi afirmiranih umjetnika u programu koji je izvan konkurencije. Na taj se način daje prilika mladim autorima da se predstave publici, ali isto tako i umjetnicima da pokažu kako doživljavaju nove medije.

Autori amateri mogu prijavljivati svoje radove do ponoći 1. prosinca 2008. putem uploada na www.plavizub.com gdje se nalaze i opširnije informacije o pravilima sudjelovanja. Pristigle radove pregladat će žiri u sastavu Ana Hušman, Velimir Grgić, Kristijan Milić i Livio Badurina te izabrati najbolje koji ulaze u konkurenciju za nagrade u pojedinim tematskim kategorijama, ali isto tako i za Grand Prix nagradu.

Grand Prix nagradu dodjeljuju Nokia i T-Mobile, mobilni telefon NOKIA N96, tehnički možda najnapredniji telefon na tržištu koji će pobjedniku pružiti još veće mogućnosti snimanja filmova, te SIMPA internet paket. Za ostale nagrade pobrinuti će se također Nokia i T-Mobile.

Konačne pobjednike neće izabrati samo žiri, već i publika festivala.


_________________
Fight
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
RKL
Offline
Avatar

Ukupno postova: 226
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2008. 11:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Fora festival, no kriva informacija. Nije u osječkom kinu Europa, već u Zagrebačkom. Daleko je to od nas, nažalost.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.11.2008. 19:25 
Naslov:  Re: Prijave na filmski festival 'Plavi zub' - festival filmova snimljenih mobilnim telefonom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

BLIŽI SE KRAJ PRIJAVA ZA FESTIVAL PLAVI ZUB

Podsjećamo da u ponedjeljak 1. prosinca, točno u ponoć, ističe rok za prijavu filmova za Plavi zub

Svi zainteresirani koji to još nisu učinili imaju još malo vremena za upaliti svoje mobitele pa snimiti i prijaviti vlastita mala filmska remek-djela na prvi festival filmova snimljenih mobitelom.

Podsjećamo, nakon ponedjeljka, žiri u sastavu Livio Badurina, Kristijan Milić, Ana Hušman i Velimir Grgić, obavit će konačnu selekciju i izabrati dobitnika grand prixa, a potom će svi odabrani i nagrađeni filmovi biti prikazani 6. prosinca u kinu Europa u Zagrebu.

Na festivalu će se, u natjecateljskom dijelu, prikazati prijavljeni amaterski filmovi podijeljeni u četiri tematske kategorije:

1. krivo je more / more than words (ljubavni)
2. štefica cvek u raljama života / life is life (život)
3. hajde da ludujemo / I don't feel like dancing (glazba)
4. ima li pilota u avionu? / osijek031.com smile (humor)

Prikazat će se i radovi afirmiranih umjetnika u programu koji je izvan konkurencije. Na taj način dajemo priliku mladim autorima da se predstave publici, ali isto tako i umjetnicima da pokažu kako doživljavaju nove medije.

Do sada prijavljeni amaterski filmovi (koje možete pogledati na www.plavizub.com) pokazuju uistinu široku lepezu ideja i sposobnosti – neki su se odlučili na dokumentarnu formu, neki na gegove, ponekad se radi i o cijelim skečevima, putopisima, eksperimentima...

Na web stranicama Plavizub.com nalazi se i mnoštvo tzv. 'primjer filmova', naslova izvan festivalske konkurencije, a među njima su i foršpan za horor-komediju 'Ludnica smrti' Kristijana Milića, spot za TBF snimljen mobitelom, itd.

Posjetite WWW.PLAVIZUB.COM za prijave, pregled filmova i dodatne informacije.

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: