Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bezbolne mjere za tatine sinove (HDZ Karlovac)

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.11.2008. 12:51 
Naslov:  Bezbolne mjere za tatine sinove (HDZ Karlovac)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vidim da nitko još nije obradio ovu temu tu na forumu (a meni je jako zanimljiva,jer tak je i kod nas) pa da vidim šta vi mislite o ovim mladim snagama Karlovačkog HDZ-a,ujedno evo i jedan fenomenalni članak Ante Tomića iz Jutarnjeg lista.


Bezbolne mjere za tatine sinove

Vjerojatno je to ono što zovu zlatna mladež. Grupa mladića, redom sinova viđenijih građana, podmladak hadezeovske gradske elite, skršili su ugostiteljski lokal i maltretirali goste u petak navečer u Karlovcu, a kada ih je personal htio urazumiti, pokazivali su im prstom jednoga među njima i plašili ih riječima: “Jel’ znate tko je njegov stari?”

Cijenjeni gospodin otac rečenog dvadesetčetverogodišnjaka je Željko Goršić, državni tajnik u Ministarstvu obrane i drži se valjda prirodnim da je među njegovim brojnim dužnosničkim povlasticama i dozvola da se njegov sin orangutanski vere po lusterima urlajući: “Ajmo, ustaše!“ Njegovo je šarmantno društvo tu večer razbilo tridesetak čaša, slomilo nekoliko stolica i odbilo platiti piće, ali najodvratniji trenutak, barem ako mene pitate, bio je kada se Goršićev prijatelj i vršnjak Danijel Trupković, najmlađi vijećnik u Gradskom vijeću, hadezeovska uzdanica Karlovačke županije, krenuo prisutnim muškarcima unositi u lice i pijano ih isljeđivati pitanjem gdje su oni bili u ratu. Ti neotesani mulci imali su sedam godina kada je rat počeo. Bili su u petom osnovne kada je završio. Gdje su oni, majke im ga nabijem, bili kad se ratovalo? Branili su Lijepu našu od Pokemona?

Nakon što je ova mučna priča završila u novinama, hitno se sastalo neko lokalno tijelo vladajuće stranke da kazni izgrednike. Kazna kakva bi priličila ovakvom prekršaju, a poštujući činjenicu da je Karlovac grad na četiri rijeke, bila bi da se Goršića i Trupkovića podavi kao mačiće. Stvar se, međutim, završila tek nedužnom, bezbolnom mjerom. Mlađi je Goršić izbačen iz stranke, a Goršić stariji i vijećnik Trupković su proglašeni nevinima po svim točkama optužnice. Skandal je, koliko je god bilo moguće, zataškan.

A bilo bi uistinu pravedno da je barem državni tajnik u Ministarstvu obrane, onaj na čiji su se autoritet u petak navečer pozivali vičući “Jel’ znate tko je njegov stari?”, izbačen sa službe. Jer, čak i ne bi bilo veće štete da Željko Goršić ostane bez prihoda. Njegov bi ga pametni sin uvijek mogao prijaviti u emisiju “Moj tata je jači od tvog tate”.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6288
Lokacija: ...tu sam....
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.11.2008. 13:24 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Branili Lijepu našu od Pokemona"....dobro, odlično...Smile...
...ja predlažem mjeru da se cijela navedena grupa, kao probna - pošalje na neki pusti otok i tamo im ne dati ni jesti ni piti 7 dana...onda im donijeti jedan jedini obrok hrane, pa nek se potuku za njega međusobno jer jesti će samo onaj tko preživi........a tog lika koji preživi, poslati na dodatnu godinu u neki samostan, također na nekom dalekom otoku....

_________________
Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Mladjo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2890
Lokacija: Madrid
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.11.2008. 13:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

dno dna! imali su takvo rabijatno ponašanje od koga i naučiti - svojih starijih kolega iz adz-a. ni ovo ustaštvo me ništa ne čudi, to je zapravo u glavama svih njih samo su se sad malo primirili zbog EU. svaka čast tomiću, on mi je uz dežulovića uvjerljivo najdraži kolumnist.

_________________
"When bad men combine, the good must associate; else they will fall one by one, an unpitied sacrifice in a contemptible struggle"

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DonQuijote
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4291
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.11.2008. 13:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bejzbolne mjere za tatine sinove!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3470
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.11.2008. 13:35 
Naslov:  Re: Bezbolne mjere za tatine sinove (HDZ Karlovac)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

justice je napisao/la (Pogledaj post): › Vidim da nitko još nije obradio ovu temu tu na forumu (a meni je jako zanimljiva,jer tak je i kod nas) pa da vidim šta vi mislite o ovim mladim snagama Karlovačkog HDZ-a,ujedno evo i jedan fenomenalni članak Ante Tomića iz Jutarnjeg lista.


ja mislim da ta prica nije jos zavrsena.

siguran sam da ce i u ovom slucaju pravna drzava profunkcionirati i da ce ovi izgrednici biti najostrije kaznjeni za remecenje javnog reda i mira.

naravno, nece morati financijski nadoknaditi stetu koju su pocinili, jer to nije predvidjeno tim zakonom ... ali ce klecati od straha kad dodju do prekrsajnog sudca.

taj ce im najvjerovatnije ublaziti kaznu, jer potjecu iz uglednih obitelji, te ce dobiti OSTAR UKOR ... a ako nalete na neku sutknju koju trenutno drma PMS ili menopauza ... oplest ce ih sa 500 kn kazne ... ali to nije sve ! dobit ce i 140 kn sudskih troskova.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2008. 13:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sto ocekivati o djece koja su odgajana na knjigama pisanima u reziji Miroslava Tudjmanina?!

Relativizacija svega dobroga, velicanje svega losega i sramotnoga. Tudjmanini, pucka obitelj koja je preko noci iz opanaka uskocila u oficirske cizme, da bi istom brzinom te cizme zamijenila gospodskim cipelama. Od cobana, preko komunista do zagrizenih ekonomskih liberala.

Takav zmijoliki put je trebalo nekako opravdati, a kako drugacije to uciniti nego pricom da su oni oduvijek biti stovatelji svega nacionalnog i nacionalistickog.

Kako ide ona poslovica o poturicama i Turcima?!

Ingo je napisao/la: › oplest ce ih sa 500 kn kazne ... ali to nije sve ! dobit ce i 140 kn sudskih troskova.
Hm, gdje je ta socijalna osjetljivost sudstva?! Jednu obitelj ce tako zaviti u crno...

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.11.2008. 18:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

najžalosnije od ovoga svega je to što se za mjesec dva nitko neće ovoga sjećati,a ovakvih sitnih "izgreda" je bilo puno tijekom prošlih godina diljem Hrvatske,a i biće ih još...
Evo upravo sam pročitao da se mladi Korade ispričao za sve,te je duboko uvjeren da mu je sve to podmetnuto.
he he...
uvijek kad je u pitanju neka politička mladež (mislim i na djecu i rodbinu političara) podjeli se par packi i to je to,a dobra fora mi je što se recimo navijače osuđuje za navijanje (za dom spremni i takve gluposti) a mladog hdzeovca se časti samo prekršajnom prijavam umjesto kaznenom,dobro nisam baš siguran koja bi trebala biti,
ali ipak najbolja stvar u svemu tome mi je prekršajna prijava protiv konobara iz kafića u kojemu se sve to odigralo,on je dobio prekršajnu prijavu jer je "optužen da je točio alkohol alkoholiziranim osobama"
baaaa,pa ovo je za greatest shits u feralu...

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2008. 18:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Evo kako se to rjesava u civiliziranim sredinama. Nije bilo nasilja, sve je djelovalo gotovo nevino.

BBC host replaced in 'racism' row

Skriveno: 
A BBC radio presenter has been replaced over allegedly racist comments made during an off-air phone conversation.


Sam Mason, who took over the BBC Radio Bristol weekday afternoon programme six weeks ago, was suspended on Friday.


She was informed by station bosses on Saturday that she would no longer be working for the BBC.


According to The Sun newspaper, Miss Mason allegedly told a Bristol taxi firm "not to send an Asian driver to pick up her daughter".




The paper said Miss Mason, 40, told a cab operator: "A guy with a turban on is going to freak her out."


Worker 'outraged'


When her request was refused, she is alleged to have said: "You've managed it before."


The taxi worker was said to be outraged and recorded the conversation.


Miss Mason is reported to have called the taxi firm off-air as she played a song on her afternoon show.


A transcript of the conversation, published in The Sun, records how she ordered a taxi to take her 14-year-old from her Clifton house to her grandparents' home.


A BBC spokesman said: "Although Sam Mason's remarks were not made on-air, her comments were completely unacceptable and, for that reason, she has been informed that she will no longer be working for the BBC with immediate effect."

Sam Mason was not available for comment.
Izvor:BBC



P.S. Rasizma ima svugdje. I u Hrvatskoj i u Britaniji I kod ljudi koji ga ne ispoljavaju, ali za one koji ga svjesno i namjerno ispolje - u civiliziranim drustvima postoje posljedice.

Kod nas se ustastvo velica bez ikakvih posljedica. Zakoni postoje, ali postoje i zakoni koji reguliraju korupciju, iznajmljivanje kioska i sl. Znamo sto se dogodi kad vlast pogazi zakone, a narodu prekipi.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 11.11.2008. 18:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

a evo jednog razumnog objašnjenja od vrhuške karlovačkog hdz-a

"Povodom nedavnih događaja u Karlovcu, Predsjedništvo HDZ-a najoštrije je osudilo ponašanje dijela stranačke mladeži u karlovačkom kafiću River pub te sve oblike neprimjerenog ponašanja, a posebice koketiranja s ustaštvom", navodi Mladež HDZ-a na čelu s Mislavom Banekom u današnjem priopćenju.
Dodaju da " MHDZ svoje djelovanje zasniva na odgovornosti, obrazovanju, obiteljskim vrijednostima, borbi protiv ovisnosti te kao što smo naglasili, očuvanju vrijednosti Domovinskog rata i nacionalnog identiteta", te da je jedna od njihovih "aktivnosti i sustavno ukazivanje na probleme koje uzrokuju droga i alkohol".


Što se mene tiče mislim da je s ovim sve riješeno,
he he...


p.s. @leteći ipak mi živimo na balkanu a ne u engleskoj,iako ni ovaj naš balkan nije za baciti,radije ću ja ovdje neg tamo

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
evil monkey
Offline
Avatar

Ukupno postova: 923
Lokacija: ormar
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 27.11.2008. 11:07 
Naslov:  Re: Bezbolne mjere za tatine sinove (HDZ Karlovac)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

prica se nastavlja, bahatost i arogancija nepresušne:

Skriveno: 
26.11.2008. | 18:20

Prijetnje vlasniku River puba u kojem je divljala Mladež HDZ-a

"Di si kretenu?" i "Pazi što radiš. Pozdrav od mladeži" neki su od posljednjih prijetećih, ili bolje rečeno upozoravajućih poziva koje mi uglavnom stižu u noćnim satima – rekao nam je Željko Godač, vlasnik lokala River pub u kojem su prije dva tjedna divljali članovi lokalne Mladeži HDZ-a.

Godač tvrdi da gotovo da i nema dana bez prijetećih poziva, a jedan od najkonkretnijih je bio prekjučer kada mu je muška osoba s druge strane linije poručila: "Budi pametan da ne bi bilo većih problema. Doći će ti poziv za sud i odvjetništvo, sve im negiraj i sve ćemo zaboraviti".

Da se protiv Željka Godača, kojemu je prošlog vikenda izgreban automobil, vodi svojevrsna stranačka haranga svjedoči i članak "Tko je Željko Godač?", autora Tome Vičića objavljen u zadnjem broju Karlovačkog tjednika. Autor i medij, koji slovi kao PR ventil vladajućeg HDZ-a, osuli su paljbu po karlovačkom ugostitelju lažno ga optuživši za cijeli niz kaznenih djela kako bi time, očito, umanjili značaj događaja iz River puba, ali i diskreditirali vlasnika u javnosti. Čak se i u članku otvoreno zvecka prijetnjama.

- Česte tučnjave i mladenački okršaji, ilegalni redari koji "vizitiraju" i puštaju u lokal "klince" nabrijane alkoholom i koje čim drugim, režirana predstva Mladeži HDZ-a, koja je, po Godaču, prizivala ustaštvo, razlog su da se zaviri u dosje čovjeka koji bi, bude li nastavio s načinom rada kojeg je do sada prakticirao, mogao ostati bez radne dozvole – poručuje novinar Godaču.

Autor je otišao i korak dalje i "ekskluzivno" objavio da policija ima video snimku cijelog događaja iz koje se jasno vidi da Godač izmišlja, te da "nije bilo vješanja o luster niti ustašoidnih poziva i pjesama, kao ni razbijanja namještaja".

Glasnogovornica PU karlovačke Tanja Petrić u kratkom nam je telefonskom razgovoru opovrgnula informaciju o video zapisu, potvrdivši da policija nema nikakav video dokaz iz Rivera.

Željko Godač zbog svega najavljuje tužbu protiv Karlovačkog tjednika, glavnog urednika i novinara, te ne odustaje od inzistiranja na kažnjavanju izgrednika.

Epilog događaja s početka studenog zasad su tako tek četiri prekršajne i jedna kaznena prijava, te izbacivanje iz HDZ-a Željka Goršića, sina istoimenog državnog tajnika u MORH-u. Danijel Trupković, po tvrdnjama svjedoka vođa pohoda Mladeži, inače gradski vijećnik HDZ-a i obnašatelj podužeg niza stranačkih dužnosti, unatoč najavama iz vrha stranke nije sankcioniran.

U njegovu zaštitu ustao je saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Vučić, koji je cijeli događaj prokomentirao riječima "Neću dopustiti da se naudi Mladeži. Bez obzira što se pjevalo pjesma nije nikoga ubila".

Danijel Tuškan / EPEHA


preuzeto sa slobodnadalmacija.hr

_________________
“Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: