Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Neke zivotinje su jednakije - Ivana Hodak - ubojstvo

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2008. 15:24 
Naslov:  Neke zivotinje su jednakije - Ivana Hodak - ubojstvo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Odvjetnikova kci ubijena s dva metka u celo 150 metara od policijske postaje. Nad Zagrebom helikopteri, predsjednik i premiijer pozivaju na Konacni obracun s NN. Gradonacelnik Zagreba ozbiljno zabrinut za sigurnost gradjana Zagreba. Mediji, naslovnice, gungula, cijela drzava strepi.

Benko je poručio da je MUP digao na noge sve raspoložive snage i specijalce zbog slučaja ubojstva Ivane Hodak, kćerke odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas-Hodak.

Prije par mjeseci je ubijen Luka Ritz. Decko nije bio odvjetnicko dijete. Digao se glas nekoliko gradjana, ali nije bilo helikoptera, dugih cijevi, nije bilo predsjednika i premijera koji bi pozivali na konacni obracun s nasilnicima, nije sazvan VONS.

Zivotopis Luke Ritza
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,9,7,,132432.jl
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3177796/index.do

Zivotopis Ivane Hodak
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2008,10,6,,135981.jl
Skriveno: 
Biografija Ivane Hodak

Nakon završene osnovne škole Ivana Hodak upisala je zagrebačku Klasičnu gimnaziju i zasigurno bila jedna od rijetkih 14-godišnjakinja koje su već tada znale što žele postati u životu. Tinejdžerske najave kako želi biti odvjetnica i naslijediti očev ured realizirala je desetljeće kasnije kada je na vrijeme diplomirala pravo te započela raditi upravo u odvjetničkoj kancelariji svoga oca.

Kako su izjavljivali i njezini roditelji, medijska eksponiranost i važne funkcije, ne fasciniraju njihovu kćer. Ubrzo je i sama postala javna osoba, a kao prva ljubavna veza spominjala se ona sa Davorom Bienenfeldom, sinom poduzetnika Jakova Bienenfelda i prve mu supruge Sonje. Mladi par bio je nerijetko gost na mondenim događanjima, a veza je potrajala dvije i pol godine.

Uslijedila je četiri godine duga veza sa Danijelom Šternom s kojim je Ivana Hodak živjela u urbanoj vili na zagrebačkom Šljiviku. I jedan i drugi ljubavni prekid mediji su tada karakterizirali kao ‘sporazumni’, a Ivana Hodak nikad nije javno raspredala o svojem (ljubavnom) životu.

Godinu dana kasnije, 2006. godine, pisalo se da je u vezi sa Ivorom Vucelićem, članom Uprave Adriatica.net agencije otkud je došao iz Agrokora. Vucelić je, naime, javnosti bio najpoznatiji zbog kratkotrajnog dvomjesečnog braka i burnog razvoda od manekenke Lane Pavić. Hodak i Vucelić prema pisanju pojedinih medija prekinuli su nedavno nakon što se mlada odvjetnica, navodno, zaljubila u poznatog zagrebačkog odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića. Informacije su to koje niti jedno od njih nikad nije potvrdilo. Ivana Rimac


Zivotopis Hodakovih
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,10,6,,135991.jl

Skriveno: 
Biografija Zvonimira Hodaka
U jednom intervjuu Vjesniku prije sedam godina rekao je kako mu je jedna od najboljih odluka “dolazak na svijeti kćerkice Ivane”.

Zvonimir Hodak rođen je 17. siječnja 1938. godine u Plitvičkim jezerima. Jedinac je majke Ruže i oca Ante, koji ih je napustio i oženio se Francuskinjom.

Godnine 1945. Ruža sa sinom Zvonimir dolazi u Zagreb i zapošljava se kao blagajnica u ZET-u. Kao dječak je bio nemirna duha i temperamenta, često se tukao, te je završio u Popravnom domu za maloljetnike u Ravnoj Gori kraj Delnica.

Nakon povratka iz Popravnog doma, smanjio je broj uličnih tuča tako što se upisao u boksački klub Lokomotiva, međutim, trenirajući slomio ruku pa je upisao Pravni fakultet. Živio je vrlo dobro, mjenjajući na crno dinare u marke i lire i obrnuto.

Nakon što odslužio JNA u Bitolju, jedno vrijeme ježivio u Americi i iza sebe ostavio tri braka. Sadašnju suprugu Ljerku Mintas upoznao je 1977. kad je došla u Hodakov ured tražiti posao jer je čula da trebaju pripravnicu. Vjenčali su se 1981., a kći Ivana rođena je 5. veljače 1982., što mu je bio najsretniji dan u životu.

Kao ugledni odvjetnik zatupao je Milu Dedakovića Jastreba, zapovjednika obrane Vukovara, koji je bio optužen za veleizdaju, zatim je bio prvi hrvatski odvjetnik u Haagu, zastupao je Blaškića, branio je okrivljenike u financijskom inženjeringu... Posljednji veći slučajevi su Joso Mraović i Vladimir Zagorec.

Žive u središtu grada u Hatzovoj ulici, ima odvjetnički ured u Zvonimirovoj i vikendicu u Bolu na Braču.

Biografija Ljerke Mintas Hodak
Rođena je 26. siječnja 1952. u Zagrebu. Od 1989. godine bila je u visokoj politici, najprije kao članica HSLS-a, a kasnije HDZ-a. Iz stranke izlazi 2002. jer je na stranačkom saboru podržavala Sanaderovog prutukandidata Ivića Pašalića zbog čega je istisnuta iz vrha HDZ-a. Nakon izlaska iz politike posvetila se sveučilišnom radu - profesorica je na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i nmanagment.

Njezin otac Vladimir bio je odvjetnik, a u Vladi NDH obavljao je razne dužnosti, posljednju u veleposlanstvu NDH u Berlinu zbog čega su ga komunisti osudili na zavorsku kaznu. Godinu dana nakon izlaska iz zatvora rađa se Ljerka koja završila Klasičnu gimnaziju, nakon čega upisuje Pravni fakultet, ali i Komparatvnui književnost na Filozofskom fakultetu. Njezina prva ljubav je kolega s Filozofskog Dražen Budiša. S njim sudjeluje u studentskim nemirima. U čistkama nakon 1971. godine optužena je za zbog verbalnog i fizičkog napada na jednog profesora Pravnog fakulteta. Zbog toga je provela 40 dana u zatvoru u Vukomercu. Kao jedna od najboljih studentica 1975. godine diplomirala je Pravo, a 1989. i doktorirala.

Premda je u politiku ušla učlanivši se 1989. godine u HSLS, četiri godine kasnije napušta liberale i prelazi u HDZ iz kojeg izlazi u listopadu 2002. godine. Njezina politička karijera kao liberalke počela je u Tuđmanovom uredu na mjestu savjetnice za pomorsko pravo.

Njezina karijera kod Tuđmana trajala je četiri mjeseca nakon čega postaje šefica Hrvatskog ureda pri promatračkoj misiji EU. Na izborima 1993. godine još uvijek se nalazi na listi HSLS-a, da bi na kraju potpisala pristupnicu HDZ-u.

Početkom 1993. godine postala je zamjenica ministra pomorstva Ivice Mudrinić. No, kako se s njim nije slagala nakon dvije godine podnosi ostavku na svoju dužnost. Idućeg dana imenovana je savjetnicom predsjednika Vlade za pomorstvo. Nakon što je premijer postao Zlatko Mateša imenovana je za potpredsjednicu za unuturanju politiku i društvene djelatnosti. Tuđmanovom odlukom u ožujku 1998. postala je prvom ministricom za eurointegracije.

Prije ulaska u politiku radila je u tvornici RIZ i u HAZU-u gdje je specijalizirala međunardno pomorsko pravo. Suzana Barilar, Ivica Radoš

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
morgan
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3963
Lokacija: gone to North Pole
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2008. 18:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

good point! dok se ne dogodi nekoj "krupnijoj" zvjerci vi stoko patite....patetično

_________________
Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
justice
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1371
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.10.2008. 19:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

žalosno što se dogodilo ubojsto al ovo je još žalosnije što se sad događa...

_________________
"AVNOJ je preteča Al-Qaede" Ivan Pandža-ex predsjednik Zagrebačke HVIDRE
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DonQuijote
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4291
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.10.2008. 19:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

žao mi je cure, ali kad sam čuo sanadera kako sere "vrijeme je da se konačno obračunamo s mafijom, bla bla!" prvo što mi je palo na pamet je "o, pička ti materina! tek sad je vrijeme?!".

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tux
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2376
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.10.2008. 20:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bas sam to primjetio gledavsi danasnje vijesti.i odma mi je na pamet pao Luka Ritz za kojeg sam tek par dana nakon njegovog ubojstva cuo,a za ovu se odma digla prasina.naravno strasno je to sto se njoj dogodilo ali zanimljivo je da je danas ubijena i sedamnaestogodisnja djevojka i o njenom ubojstvu prilog je trajao minutu i jedina koja je govorila o tome bila je nekakva starija zena,a o odvjetnikovoj kcerki prilog traje gotovo vecinu vijesti,sve "vaznije" face daju intervjue,govore o strasnoj situaciji,kako ljudi nisu sigurni,.zalosno je to sto se dogada,prave se stvarno prevelike razlike medu ljudima.naslov topica sve govori

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
W.M. Felt
Offline
Ukupno postova: 2158
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2008. 20:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ova dva ubojstva su po žrtvama identična, i tu se nema što reći. No identična su i po svom uzroku - potpuna moralna katakliza društva - jednom se manifestira premlaćivanjem nevinog mladića od strane razularene mase divljaka, a jednom mafijaškom likvidacijom nevine djevojke s ciljem upozoravanja drugih da ni im ni slučajno ne padne na pamet pričati nešto o pljačkaškim pohodima podzemlja i vlasti u kombinaciji.

Stvari su gore nego što se čine. Hrvatska nažalost, nema snagu koja to može presjeći - predstoji nam dugo iščekivanje u odumiranju zle generacije, u nadi da mlađi nose nešto bolje (a ne nose, i to je postalo jasno).

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Frost
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6403
Lokacija: EU
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 06.10.2008. 20:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

DonQuijote je napisao/la: ›
žao mi je cure, ali kad sam čuo sanadera kako sere "vrijeme je da se konačno obračunamo s mafijom, bla bla!" prvo što mi je palo na pamet je "o, pička ti materina! tek sad je vrijeme?!".

za to je sad već totalno prekasno

_________________
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Elena_Os
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1795
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.10.2008. 20:45 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


_________________
Carpe diem! Idea Embarassed Embarassed
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.10.2008. 21:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Smjene nemaju veze s ubojstvom Ivane Hodak"
osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
marrai
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1127
Lokacija: Os
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 06.10.2008. 21:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zlo i naopako...a bit će sve gore.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2008. 23:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan zanimljiv clanak pisan prije nesto vise od mjesec dana:

Ljubav uništava posao od 300.000.000 kuna

Skriveno: 
Najskuplja odvjetnička sapunica
Ljubav uništava posao od 300.000.000 kuna

Deal za prodaju poslova Vladimira Zagorca Tončiju Huljiću propada jer je posrednika Ivora Vucelića napustila djevojka

LJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆLJUBO PAVASOVIĆ VISKOVIĆPrije nekoliko tjedana u Bolu na Braču neočekivano se rasplamsala jedna ljubavna veza, koja je otvorila novo poglavlje u aferi odbjeglog generala Vladimira Zagorca. Ta je ljubavna veza posredno otkrila, a možda i ugrozila nove Zagorčeve poslovne manevre, odnosno projekt čija se vrijednost procjenjuje na 300-njak milijuna kuna. Osim Vladimira Zagorca, protagonisti tog poslovnog projekta su Ivor Vucelić, član uprave tvrtke Adriatica.net, Tonči Huljić, uspješni skladatelj i televizijski producent, te Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak. Njih trojica već neko vrijeme sa Zagorcem pregovaraju o kupnji njegovih građevinskih projekata u Hrvatskoj. Međutim, Vucelića je posve neočekivano prije nekoliko tjedana ostavila djevojka i započela novu ljubavnu vezu. Vucelić je dotad bio u vezi s Ivanom Hodak. Do problema je došlo zato što su se međusobno zaljubili Ivana Hodak i Ljubo Pavasović Visković. Njih su se dvoje ovog ljeta u Bolu sasvim slučajno susreli i počeli ljubavnu vezu, koja sada Vuceliću, Huljiću i Hodaku zadaje veliku glavobolju.

Početak njihove ljubavne veze istog trenutka postao je prvorazredna tema među većinom aktera afere u kojoj se našao odbjegli general Vladimir Zagorec, ali i šire, a ono što je ta veza izazvala moglo bi se, po svemu sudeći, iskoristiti i kao prvorazredni predložak za televizijsku seriju - sapunicu. Ta je ljubavna veza neke aktere afere u kojoj se našao odbjegli general Vladimir Zagorec počela zabavljati. S druge strane, neki akteri te afere još uvijek se oporavljaju od šoka.

POTENCIJALNI KUPAC Tonči Huljić (u sredini) snimljen u društvu srbijanskog televizijskog tajkuna Željka Mitrovića i splitskog pjevača Petra GrašePOTENCIJALNI KUPAC Tonči Huljić (u sredini) snimljen u društvu srbijanskog televizijskog tajkuna Željka Mitrovića i splitskog pjevača Petra GrašeIvana Hodak mlada je pravnica, te sudski vještak za grafologiju, a u poslu pomaže i ocu od kojeg uči tajne odvjetničkog posla. Ivana Hodak kći je Ljerke Mintas Hodak, poznate pravnice i političke dužnosnice tijekom 90-ih i zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka. Zvonimir Hodak proteklih je mjeseci najviše privlačio pažnju javnosti zato što je postao odvjetnik odbjeglog generala Vladimira Zagorca. Ljubo Pavasović Visković zagrebački je odvjetnik, koji među ostalim, zastupa i zastupao je Hrvoja Petrača. Osim Petrača, Ljubo Pavasović Visković zastupa i niz drugih osoba koje se povezuje s kriminalnim miljeom, ali i Ivana Gotovca, visokog dužnosnika Fonda za privatizaciju koji je po svemu sudeći bez razloga nastradao u korupcijskoj aferi Maestro.

Kada su čuli da im kći ima novog dečka, roditelji Ivane Hodak su se šokirali. Njih je kao roditelje prvenstveno šokiralo to što im je kći posve neočekivano prekinula gotovo trogodišnju vezu s Ivorom Vucelićem, Zagrepčaninom koji je zaposlen u tvrtki Adriatica.net, na poziciji člana uprave i potpredsjednika za operativno poslovanje. Igor Vucelić od ranije je poznat hrvatskoj javnosti ponajprije po svom burnom i kratkom braku s televizijskom voditeljicom, Splićankom Lanom Pavić. Njih dvoje razveli su se samo nakon dva mjeseca braka, a o nesuglasicama u tom braku razne novine opsežno su pisale, pa se tako i Vucelić u medijima pojavljivao češće no što mu je to odgovaralo. Vucelić potječe iz poznate zagrebačke liječničke obitelji i prije te, za njega nesretne životne epizode, o njemu se malo pisalo. Smatralo ga se perspektivnim poslovnim čovjekom, jer je relativno mlad bio zaposlen kao voditelj sektora ljudskih resursa u Agrokoru. Vucelić se ubrzo nakon toga oporavio od neugodnosti koje je proživio razvodeći se s Lanom Pavić. Potom se upoznao s Ivanom Hodak i njih su dvoje započeli stabilnu ljubavnu vezu, koja je sve donedavna, naoko, davala za naslutiti da bi se mogla okončati brakom. Vucelić je bio u korektnim odnosima s roditeljima Ivane Hodak.

LJERKA MINTAS HODAK bila je u krugu političara bliskih Iviću Pašaliću prije desetak godinaLJERKA MINTAS HODAK bila je u krugu političara bliskih Iviću Pašaliću prije desetak godinaOni su vjerovali da se radi o ozbiljnoj vezi, a vjerojatno su se, kao i većina roditelja čija djeca se počnu približavati tridesetoj godini, počeli nadati da bi se ta veza mogla okončati brakom. Iznenadan prekid ljubavne veze Ivane Hodak i Ivora Vucelića Zvonimira Hodaka šokirao je iz više razloga. Hodak se prvenstveno uplašio kako će na novog dečka svoje kćeri reagirati njegov trenutačno najpoznatiji klijent Vladimir Zagorec. Zagorca bi ta veza mogla smetati zato što Ljubo Pavasović Visković kao odvjetnik zastupa Hrvoja Petrača, koji je svojim iskazom na Županijskom sudu u Zagrebu inicirao postupak zbog kojeg već dulje vrijeme Hrvatska od Austrije traži da joj izruči Vladimira Zagorca, radi sumnje da je pronevjerio dragulje vrijedne oko 5 milijuna dolara. Hodak je shvatio da bi Zagorcu teško mogao zamjeriti ako bi se ovaj zabrinuo da bi Hodakova kći mogla svom dečku otkriti povjerljive informacije iz njegova slučaja, a koje su Zvonimiru Hodaku sigurno dostupne. Hodak zna da bi mu u toj situaciji teško mogla pomoći i činjenica da je Zagorca dosad branio kako je najbolje znao i umio, često se služeći i raznim manipulacijama.

VLADIMIR ZAGOREC bio je veliki investitor u nekretnine u Hrvatskoj prije nego se našao na udaru hrvatskog pravosuđaMogući poslovni razilazak s Vladimirom Zagorcem zbog ljubavne veze Hodakove kćeri i Petračeva odvjetnika, Hodaka je u ovoj situaciji dodatno zabrinuo zbog poslovnog projekta dosad nepoznatog hrvatskoj javnosti. Ivor Vucelić, sada već bivši dečko njegove kćeri Ivane, inicirao je pregovore o mogućoj prodaji Zagorčevih projekata s nekretninama u Hrvatskoj. Prema Nacionalu dostupnim informacijama, u tim pregovorima sudjeluju Vladimir Zagorec, Ivor Vucelić i poznati glazbeni i filmski producent i skladatelj Tonči Huljić. Vucelić i Huljić zainteresirani su za otkup Zagorčevih građevinskih projekata u Hrvatskoj. Vucelić je preko Zvonimira Hodaka, oca svoje tadašnje djevojke, stupio u kontakt sa Zagorcem. Počeli su pregovarati, a projekt bi kreditno trebala pratiti Zagrebačka banka. Vucelić je bio inicijator projekta i osoba koja je sve zainteresirane povezala. Hodak je u toj priči trebao odraditi pravni dio posla, a osigurao je i prve kontakte sa Zagorcem. Tonči Huljić trebao je biti jedan od glavnih nositelja tog posla.

Huljić iza sebe ima reputaciju uspješnog poslovnog čovjeka, koju je uvelike zaslužio i zahvaljujući uspješnoj poslovnoj suradnji s Romanom Majetićem kroz tvrtku Ava produkcija, koja je proizvela više uspješnih televizijskih serija. Huljić već neko vrijeme ima velike ambicije u poslovanju s nekretninama. Nedavno je s Vucelićem počeo investirati u građevinske projekte u Srbiji. Prije nekoliko dana Ivor Vucelić se u jednom društvu požalio da bi mu zbog neočekivanog raspleta njegove veze s Ivanom Hodak mogao propasti projekt vrijedan oko 300 milijuna kuna. Iz toga se da zaključiti da su oni od Zagorca najvjerojatnije željeli otkupiti njegove projekte s nekretninama u Hrvatskoj.

Zagorčevi građevinski projekti u Hrvatskoj nisu nepoznanica. Najpoznatiji od tih projekata bili su tzv. Prebendarski vrtovi u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, u blizini trgovačkog centra Kaptol, koje je Zagorec gradio u suradnji s Crkvom po modelu koncesije na 99 godina. Međutim, taj je projekt uspješno prodao nakon što se našao u ozbiljnim pravnim problemima. Ostatak Zagorčevih građevinskih projekata zanimljiv je i Državnom odvjetništvu, koje sumnja da je Zagorec kroz njih prao novac u suradnji s nekim, sada već bivšim, dužnosnicima Hypo Alpe Adria banke.

ZVONIMIR HODAK otac Ivane Hodak; izvori bliski njihovoj obitelji demantiraju tvrdnje da je u transakciji sa Zagorcem trebao sudjelovati Ivić PašalićZVONIMIR HODAK otac Ivane Hodak; izvori bliski njihovoj obitelji demantiraju tvrdnje da je u transakciji sa Zagorcem trebao sudjelovati Ivić Pašalić U zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć Austrije, Državno odvjetništvo o Zagorčevim je građevinskim projektima napisalo: “Raspolažemo saznanjima da je Zagorec uz posredstvo raznih trgovačkih društava u Hrvatskoj od 2001. do danas kupio građevinske lokacije za gradnju objekata poslovno-trgovačko-turističke namjene, te su se počeli graditi u Zagrebu, Puli, Rovinju, Dubrovniku i Hvaru, a te projekte financira Hypo Alpe Adria Bank International AG iz Klagenfurta u ukupnom iznosu od 260 milijuna eura... saznali smo da je novac koji je Zagorec otuđio u svojstvu pomoćnika ministra obrane bio novac koji predstavlja polog u bankama u Austriji. To proizlazi iz izjava osoba koje tvrde da je izvršni direktor navedene banke Günther Striedinger zajedno sa svojim rođakom, inače poreznim savjetnikom navedene banke, Gabrielom Hermannom, financirao Zagorčeve projekte tako što je njima bilo poznato da on ima deponirana sredstva u Austriji i Kneževini Lihtenštajn.

Zasad raspolažemo podacima da su Hermann i Striedinger otvarali tvrtke u Lihtenštajnu, jedna od njih je Sambuca Establishment s uredom u Vaduzu, zatim je na račun te tvrtke položen novac iz Hrvatske, te je taj novac predstavljao depozit na temelju kojeg su tvrtkama Sambuca i tvrtkama u Hrvatskoj iz navedene banke odobreni krediti. Takvo postupanje ukazuje na osnovanu sumnju da se radi o klasičnom pranju novca“ Što zbog Zagorčevih pravnih problema, što zbog drugih okolnosti, građevinski projekti u koje je investirao Zagorec nisu se mogli normalno realizirati.

Primjerice, tvrtka PZ ulaganja, u kojoj je direktor Zagorčev prijatelj Roman Binder, početkom 2004. potpisala je s tadašnjim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom, ugovor o osnivanju prava građenja u Kandlerovoj ulici u Puli. Grad Pula ustupio je PZ ulaganju 3874 m2 uz Gradsku knjižnicu za izgradnju stambeno-poslovnog objekta, garaže i trafostanice. Radovi su trebali biti završeni u roku 18 mjeseci, ali se sve produljilo jer su arheolozi ondje našli vrijedne iskopine. Na Hvaru je Zagorec investirao u otprilike 150 tisuća četvornih metara pašnjaka i šuma koje su naknadno djelomično prenamijenjene u građevinsku zonu u kojoj je Zagorec namjeravao izgraditi 62 luksuzne vile. Kredit za kupnju te zemlje dobio je na tvrtku Sambuca, iznosio je 11,3 milijuna eura, 7 milijuna od tog iznosa bilo je namijenjeno kupovini zemljišta, a preostali iznos kredita bio je namijenjen podmirenju troškova razvoja projekta izgradnje 62 vile na česticama zemlje koje su kupili, te za podmirenje troškova izrade svih potrebnih planova za realizaciju projekta, do izrade detaljnog urbanističkog plana. Kamata na taj kredit iznosi 6 posto godišnje, kredit treba biti jednokratno vraćen 1. srpnja 2011., a kamate se plaćaju zajedno s glavnicom. Projekt je zapeo zbog Zagorčevih problema, te zasad Zagorcu predstavlja samo trošak.

Da Zagorec intenzivno traži kupce za svoje projekte Nacionalu je još u travnju 2007. otkrio njegov bivši suradnik Dragan Jurilj, koji je za Zagorca kupovao zemljišta na Hvaru, ali i u Dubrovniku. Jurilj je od Zagorca također htio otkupiti njegove projekte, nudio mu je mogućnost da na njima prije ishođenja građevinske dozvole zaradi 15 milijuna eura, ali ga je Zagorec odbio. Tražio je više novca. Jurilj ga je nazvao megalomanom. Razumljivo je da Zagorec pokušava prodati svoje građevinske projekte, posebice u okolnostima u kojima ga Državno odvjetništvo sumnjiči za pranje novca upravo kroz te projekte. Unosna prodaja prije izvjesnog izručenja Hrvatskoj Zagorcu se nameće kao nužnost, jer bi inače mogao ostati bez tog novca. Huljić i Vucelić imaju pravo pokušati kupiti te projekte, ali upitno je bi li se baš svatko uključivao u razgovore sa Zagorcem u vrijeme kada njegovi pravni problemi još nisu definitivno razriješeni, a nad tim projektima visi sumnja da su paravan za kriminalne aktivnosti. Sve bi to sada mogla dovesti u pitanje ljubav koja je planula između Ivane Hodak i Ljube Pavasovića Viskovića. Nacional je iz krugova bliskih obitelji Hodak doznao da je Zvonimir Hodak prije nekoliko dana o tomu izravno informirao Vladimira Zagorca. Što mu je točno Hodak ispričao može se samo nagađati, ali sigurno ga je pitao smeta li mu ta veza njegove kćeri. Zagorcu nije bilo drago čuti informacije o toj vezi, ali je navodno rekao da ga ta veza ne smeta. Hodak, a posebno Ivor Vucelić, zasad se samo mogu nadati da epilog Vucelićeve veze s Ivanom Hodak neće naštetiti projektu kupovine Zagorčevih građevinskih projekata.

TVRTKA MOLTEH Bila je investitor u 'Prebendarske vrtove', ali je zbog Zagorčevih kontroverzi morala odustati od poslaTVRTKA MOLTEH Bila je investitor u 'Prebendarske vrtove', ali je zbog Zagorčevih kontroverzi morala odustati od poslaNije lako Ivoru Vuceliću, koji nema sreće u ljubavi. Brak s Lanom Pavić raspao se samo nakon dva mjeseca zbog drugog muškarca u životu njegove tadašnje supruge, a sada je nakon tri godine veze također ostao sam. Još se nije ni oporavio od prekida s Ivanom Hodak, a ona je svega tjedan dana kasnije već bila u vezi s Ljubom Pavasovićem Viskovićem. Prije nekoliko dana Vucelić se požalio da zbog njegovih ljubavnih problema sada i Zvonimir Hodak već danima po kući hoda s hladnim oblozima na čelu. Ljubo Pavasović Visković sve to također teško proživljava, a posljednjih dana je zbog toga i prilično nervozan. Nada se da mu nova veza neće propasti zbog specifičnih odnosa Vladimira Zagorca, klijenta oca njegove djevojke i njegova klijenta Hrvoja Petrača. Zato o svojoj novoj vezi on za Nacional uopće nije želio govoriti, a poručio je da njegovu djevojku Ivanu Hodak ni ne pokušavamo kontaktirati. Sve navedeno, među ostalim, pokazuje kako je Hrvatska mala zemlja u kojoj se često na nepredviđen način isprepleću razni interesi, te kako ljubav svemu tomu može dati novu dramatičnu dimenziju.

Špekulacije-uloga Ivića Pašalića

Huljić i Vucelić nedavno su na ljetovanju posjetili Ivića Pašalića, s kojim je Huljić u odličnim odnosima, pa se jedno vrijeme špekuliralo da bi u projektu otkupljivanja Zagorčevih investicija mogao sudjelovati i Ivić Pašalić. Izvori bliski obitelji Hodak to demantiraju, a razlog su navodno loši odnosi u kojima su Ljerka Mintas Hodak i Ivić Pašalić. Oni su bili politički veoma bliski krajem devedesetih, ali su se razišli.

Razlaz s crkvom-Ostao bez 'vrtova'

Projekt ”Prebendarski vrtovi”, u koji se Zagorec upustio sa Zagrebačkom nadbiskupijom na crkvenom zemljištu u elitnoj Tkalčićevoj ulici trebao je biti vrhunac njegove investitorske karijere u Zagrebu. Iza stambeno-poslovnog objekta u središtu Zagreba kao formalni investitor stajala je tvrtka Molteh d.o.o., kompanija koju je vodio Zagorčev dugogodišnji suradnik Roman Binder, a koja je stvarno bila u Zagorčevu vlasništvu. Međutim, Zagorec je ostao bez tog projekta kad se hrvatsko pravosuđe opsežnije angažiralo oko njegovih navodnih kršenja zakona, jer Crkva nije željela takvu vrstu publiciteta.

_________________
Omnium gadgetum mecum porto!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Andrea Zuckerman
Offline
Avatar

Ukupno postova: 153
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.10.2008. 23:29 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

W.M. Felt je napisao/la: ›

Stvari su gore nego što se čine. Hrvatska nažalost, nema snagu koja to može presjeći - predstoji nam dugo iščekivanje u odumiranju zle generacije, u nadi da mlađi nose nešto bolje (a ne nose, i to je postalo jasno).


Istina. Pogledajmo samo generala Koradu i sina mu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Leon
Skriven
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.10.2008. 23:25 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izjava HRT-u u kojoj Zvonimir Hodak daje misljenje o mogucem naruciocu ubojstva Ivane Hodak.


_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zeros
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2887
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.10.2008. 1:54 
Naslov:  Ivana Hodak (26) ubijena ispred svog stana jednim metkom ispaljenim u vrat
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nitko nije otvorio temu o ovome, pa evo jedne...

Ono..o čemu vi mislite....

Citat: › U ulici Pavla Hatza broj 2, samo sto metara od sjedišta Policijske uprave zagrebačke, ubijena je kći zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka.

Ivana Hodak ubijena je nešto iza 11 sati, pred svojim domom. Ubijena je s dva metka u glavu.

Imala je 26 godina i radila je u odvjetničkom uredu svoga oca. Jedina je kći odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas Hodak.

Prolaznici su izjavili novinarima da je iz zgrade u kojoj je živjela Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića. Očevidac je izjavio da nije čuo hice.

Forenzičari su trenutno u ulazu Pavla Hatza 2 gdje skidaju otiske s vrata i uzimaju dokaze.


izjasnite se...


Osobno, mislim da murija nema pojma što radi, ni što traži....

sve sada što MUP govori je "mazanje" očiju javnosti....

_________________
----------Daniel Antunović----------

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lavic
Offline
Ukupno postova: 835
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 11.10.2008. 8:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

šta se tu ima reci? "svi sve znaju" a nitko nista nece napraviti... kao i mnoga druga ubojstva koja su se dogodila

Narucitelj Petrač, izvršitelj profesionalac iz srbije (ili neke od okolnih zemanja)

"prava" istina se nece nikad saznati

_________________
http://slavonija-baranja.net
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: