Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bojkotirajte trgovine od 8. do 15. veljače!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
komšo
Offline
Avatar

Ukupno postova: 85
Lokacija: U dvorištu
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.02.2008. 23:22 
Naslov:  Bojkotirajte trgovine od 8. do 15. veljače!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

UDRUGE POTROŠAČA POZVALE HRVATSKE GRAĐANE DA NEZADOVOLJSTVO NEDAVNIM POSKUPLJENJIMA POKAŽU JEDNOTJEDNIM SUZDRŽAVANJEM OD KUPNJE:
Bojkotirajte trgovine od 8. do 15. veljače!

ZAGREB - Udruge potrošača pozvale su jučer građane Hrvatske da od 8. do 15. veljače svoje nezadovoljstvo nedavnim poskupljenjima izraze tako da koriste svoje kućne zalihe i suzdrže se od kupnje svega što nije potrebno za funkcioniranje kućanstva.
- Pozivamo građane da bojkotom kupnje upozore proizvođače i trgovce da enormno poskupljenje prehrambenih proizvoda ne prate primanja potrošača, a poskupljenja komunalnih usluga dugoročno ugrožavaju njihov standard, kazali su na jučerašnjoj konfereciji za novinare predsjednik Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske Nenad Kurtović i predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Vesna Brčić-Stipčević.
U Hrvatskoj se takav oblik bojkota organizira prvi put, no u nekim europskim zemljama građani su bojkotom već natjerali proizvođače i trgovce na snižavanje cijena. Tako su se Talijani prošlog ljeta tjedan dana suzdržavali od kupnje tjestenine koja je poskupjela 40 posto, a smanjenje cijena na podnošljivu razinu postigli su i Grci nezadovoljni velikim poskupljenjem hrane pri ulasku Grčke u Europsku monetarnu uniju, navela je Brčić-Stipčević.
Pozvala je građane da "očiste smočnice" i akciju provedu generalno, ne usmjeravajući se samo protiv pojedinih proizvođača ili trgovaca.
- Očekujemo dobar odaziv građana i pad cijena nakon što natjeraju proizvođače i trgovce da analiziraju i preispitaju svoje troškove jer su mnoga poskupljenja, koja dosežu i do 50 posto, bila neopravdana, dodala je.
Članovi udruga potrošača pratit će tjedan dana posjet trgovinama jer nemaju druge mehanizme za praćenje akcije, ali vjeruju da će se osjetiti pad prodaje.
- U ovoj akciji nećemo raditi pritisak na cijene komunalnih usluga, ali ako se nakon analize Državnog inspektorata utvrde nepravilnosti u povećanju tih cijena, pozvat ćemo potrošače da plate samo nesporni dio cijena, ali ne i onaj sporni i neopravdani, istaknuo je Kurtović. Pritom je naveo poskupljenje komunalnih usluga u Zagrebu od 17 do 49 posto. Podsjetio je da je Grad Zagreb vlasnik trgovačkog društva koje traži od Grada da mu odobri povećanje cijena neke komunalne usluge, što lako i dobiva. "Mi tražimo da se između njih nađe neovisni regulator koji će odrediti koliki su stvarni, odnosno opravdani troškovi", kaže Kurtović.
Po njegovu mišljenju, građane nakon 1. srpnja, kad se "otvara energetsko tržište u Hrvatskoj", očekuje poskupljenje struje i plina. Vlada je najavila da do ljeta neće poskupjeti struja i plin, ali sada je vrijeme da HEP i Ina objave koje je cijene realno očekivati na ljeto. Vlada se treba izjasniti što će u svezi s tim poduzeti, kazao je Kurtović tvrdeći da se i u poskupljenjima u prosincu kalkuliralo budućim poskupljenjem energenata.

Talijani su se prošlog ljeta tjedan dana suzdržavali od kupnje tjestenine koja je poskupjela 40 posto, a smanjenje cijena postigli su i Grci nezadovoljni poskupljenjem hrane pri ulasku Grčke u Europsku monetarnu uniju

(Hina)
izvor: http://www.glas-slavonije.hr/rubrika.asp?rub=1&ID_VIJESTI=87149

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Monstrum
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6541
Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.02.2008. 0:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

neć ništ da kupujem crknuću od gladi ak treba al neć ništ ništ neću sanaderu jebemlitikrsnuslavu osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pumpkin
Offline
Avatar

Ukupno postova: 978
Lokacija: od ćoška na pol puta
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.02.2008. 5:38 
Naslov:  Re: Bojkotirajte trgovine od 8. do 15. veljače!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

He he, ja ih i ovako bojkotiram, pogotovo što mi još nije sjela nikakva lova, mislim da ću ih bojkotirati i ubuduće... Very Happy

_________________
Always remember you're unique, just like everyone else.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
1step2far
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3262
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.02.2008. 7:05 
Naslov:  Re: Bojkotirajte trgovine od 8. do 15. veljače!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Plaća kasni četiri mjeseca, grmbh!!!, e neću im ništa kupovati, baš neću. Imam dovoljno zalihe i na sebi i u špajzi.

_________________
Gola sisa je dobra sisa.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
morgan
Offline
Avatar

Ukupno postova: 3963
Lokacija: gone to North Pole
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2008. 14:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

1step2far je napisao/la: ›
Plaća kasni četiri mjeseca, grmbh!!!

pa što još radiš u toj firmi?!pedala...tuži i nek im netko drugi radi džaba sljedećih 4 mjeseca...
glede bojkota - najgore je što to neće zaživjeti a najviše će ispaštati ljudi koj irade u trgovinama jer zbog opalog prometa opast će im i plaća...na sljedećih 4 mjeseca....ccccc....

_________________
Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup.
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: