Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jazz fest No2: Ratko Zjaca quartet

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Offline
Admin
Avatar

Ukupno postova: 4121
Lokacija: space
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.02.2006. 9:46 
Naslov:  Jazz fest No2: Ratko Zjaca quartet
07.02.2006. 9:38
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu 2. Međunarodnog jazz festivala, 7. veljače 2006. u Hotelu Central nastupa Ratko Zjaca quartet.

Ratko Zjaca se smatra vrlo talentiranim stilistom, te ima više uloga u svom svijetu glazbe – suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač itd. Rođen je u Hrvatskoj, te ga je u vrlo ranom djetinjstvu privukao zvuk gitare, kako subverzivna glazba Jimi Hendrixa tako i Bacha i Beethovena.

Studirao je i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. U svojoj želji za stjecanjem što većeg znanja, potražio je utočište u Nizozemskoj u Rotterdamu na konzervatoriju koja je poznat po studiju moderne glazbe. Učio je kod poznatih učitelja, te je radio s Joe Passom, Pat Methenyem, Mike Sternom, Bobom Brookmayerom, Johnom Abercrombiem i drugima. Za razliku od svojih kolega, Ratko Zjaca se ne usredotočuje samo na saksofonske frazeologije, nego neprestano proširuje vokabular svoje gitare u današnjem svijetu glazbe. U razdoblju dok je pokušavao stvoriti svoj vlastiti zvuk i stil, Zjaca kao talentirani učitelj s izvrsnim znanjem uspijeva transponirati najnaprednije fraze i koncepte u strukture koji su prigodne za svakog glazbenika.

Po završetku studija na u Rotterdamu, studirao je u New Yorku na Sveučilišnoj glazbenoj školi. Počeo je raditi s vlastitom grupom, te s američkom grupom veterana na trubi, Bennya Baileya. U travnju 2000. godine Zjaca je u New Yorku snimio „DAN U MANHATTNU“ s jazz zvijezdama Reggiem Workmanom i Alom Fosterom.

Članovi quarteta:
Ratko Zjaca – električna gitara
Stan Mitrović – tenor saksofon
Matej Hotko – bas
Janez Gabrić – bubnjevi

_________________
--
Leon Linde
portal Osijek031.com
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: