Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaKulturno-umjetničko društvo „Josipovac“ u postupku je provedbe projekta vrijednog 2.600,00 eura pod nazivom „Očuvanje narodne nošnje“ kroz koji će se nabaviti različiti dijelovi ženske i muške slavonske nošnje kao što su reklje, rajtozne, opanci, čizme i šeširi. Ciljana skupina projekta su redovni članovi društva među kojima su djeca i mladi. Sredstva za više od polovine ukupne vrijednosti projekta osigurao je Grad Osijek a ostatak su sredstva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županije te vlastita sredstva. Institucionalna podrška predstavlja priznanje dosadašnjeg rada ali i snažan poticaj za daljnji rad s ciljem očuvanja i promicanja tradicijskih vrijednosti nacionalne kulture.

Projektni tim čine Suzana Smiljan i Ivana Klasić, stručna suradnica u projektu je Katarina Dimšić, magistrica etnologije i muzeologije, kustosica Etnografskog odjela Muzeja Slavonije u Osijeku a voditelj projekta je Marko Perković. Nabavljena oprema koristit će se u redovnim programskim aktivnostima KUD-a Josipovac dok podršku u redovnom radu u obliku prostora za rad pruža Mjesni odbor Josipovac.

S projektom ali i radom KUD-a upoznat je i zadovoljan što se tradicijska kultura prenosi na mlađe generacije gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Zahvaljujem se stručnim službama, Kulturnim vijećima i čelnicima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Kulturna baština pruža nam osjećaj identiteta, razlikuje od ostalih naroda a na svima nama je da bude očuvana od nestanka.“ – voditelj projekta, Marko Perković.


Tekst: KUD Josipovac
Foto: Grad Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju cistokrvni ...
Na prodaju 5 prelepih ...
Toy crvene pudle Toy ...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:338

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku