Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaJoš jedan udar po džepovima. Ako nemate dopunsko, liječenje ćete plaćati još više.

HZZO je odlukom Upravnog vijeća poskupio cijene zdravstvenih usluga od 2. ožujka 2024. To znači da odsad HZZO plaća više bolnicama, za pacijente koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje ne mijenja se ništa, dok će oni koji nemaju dopunsko morati plaćati skuplje cijene zdravstvenih pregleda, dijagnostičkih postupaka, kao i bolničko liječenje, piše 24 sata.

Na upit 24 sata otkrili su da je za DTS povećanje od 1445,50 eura na 1619 eura, za DTP je povećanje od 9,30 na 10,20 eura, a za dan bolničkog liječenja cijena je s 20 povećana na 22 eura.

"U djelatnostima primarne zdravstvene zaštite od mjeseca ožujka 2024. godine izmijenjene su vrijednosti standardnih timova i cijene zdravstvene zaštite u dijelu kalkulativnog iznosa koji se odnosi na vrijednost rada, a sve u skladu s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama kojom se usklađuju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama.

Isto tako, od mjeseca ožujka 2024. godine, u bolničkoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti korigirane su i vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko - terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP) i za dan bolničkog liječenja (DBL) prema provedenim analizama i utvrđenom utjecaju vrijednosti rada na cijene usluga/postupaka kao i cijene dijagnostičko - terapijskih postupaka – DTP – nacionalnih programa preventivne zdravstvene zaštite.
", napisali su z HZZO-a na web stranici.


Foto: Osijek031.com/Arhiv


 Stranica prilagođena ispisu
Dostupne bebe toy i mi...
Odgajivacnica PATULJAS...
Renta Stanovi Podgoric...
Od odgajivačnice "Von ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:333

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Advent u Osijeku