Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaUdruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u prostorijama udruge Kaštelanska 42 b Osijek.

Nakon izbora radnog predsjedništva i radnih tijela skupštine;
- podnesena su i usvojena izvješća o radu Udruge u 2023.godini, te su jednoglasno usuglašeni statut i pravilnici Udruge.

Udruga je u 2023. godini uspješno provela 4 projekta:
- Obnova Izviđačkog parka na Bajeru JUG 2 - Cilj projekta je bio aktivan doprinos poboljšanju kvalitete života u lokalnoj zajednici (Gradska četvrt „Jug 2“) i poticanje volonterskog rada za opće dobro, sufinanciran od strane - Vijeća GČ JUG 2, Osijek.
- Volontirajmo u prirodi – Projekt je bio usmjeren na Boravak i edukaciju djece i mladeži u prirodi, usvajanje spoznaje o potrebi zaštite i čuvanja prirode, stjecanje novih znanja i vještina kroz igru i svrhovitu razonodu, naobrazbu volontera, te poticanje volonterskog rada u prirodi za opće dobro – Program je sufinancirao Unikom d.o.o. Osijek.
- održao akciju čišćenja trim staze REZOLUCIJA ZEMLJA OSIJEK u suradnji Saveza izviđača hrvatske i partnera Grada Osijeka i Večernjeg lista.
- Betlehemsko Svjetlo - Advent JUG II - Projekt je bio usmjeren na potporu rada volontera u organizaciji Adventskog Sajma na Jugu 2 i donošenja Betlehemskog Svjetla iz Linza (Austrija) u Osijek – Program je sufinanciralo Vijeće Gradske Četvrti JUG 2- Osijek, Savez izviđača Osječko-baranjske županije i Savez izviđača Hrvatske.

Udruga je tijekom 2023. godine brojala 74 člana registriranih u Savezu izviđača hrvatske, a u svom redovnom radu (sastancima, akcijama, radionicama i višednevnim boravcima u prirodi) 20-tak izviđačkih volontera održalo je sveukupno 223 aktivnosti.

Volonteri Udruge u 2023. godini ostvarili su ukupno 3 005 sati dobrovoljnog rada od čega je:
- 2 099 sata ostvareno kroz redovni program i aktivnosti Udruge,
- i 906 sati ostvareno provedbom projekata.

Sveukupnim aktivnostima je obuhvaćeno više od 3710 korisnika programa i projekata.
- U sustavu naobrazbe Saveza sudjelovalo je 8 volontera – voditelja.

Skupština je predložila kandidate u tijela Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije, usvojila planove za 2024. godinu, te dodijelila zahvalnice volonterima, izviđačkim udrugama i donatorima.

Udruga i ovim putem poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

Tekst i foto: Udruga izviđača Slavonski hrast


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju 5 muž štene...
U ponudi cistokrvni st...
Belgijski ovcar- MALIN...
BELI SVAJCARSKI OVČAR ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:364

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku