s Novi sjaj društvenog doma u Čepinskim Martincima
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Uspješno su završeni radovi na jednom od najvažnijih objekata u Čepinskim Martincima. Naravno, riječ je o društvenom domu, koji je kroz projekt energetske obnove dobio osvježen izgled, ali i bolju funkcionalnost za sve korisnike. Moderno uređen iznutra, a uz toplinsku izolaciju i fasadu prepoznatljive zelene boje izvana, već je stanovnicima natuknuo kako ih u novom društvenom domu čekaju brojne aktivnosti, naročito tijekom zimskih mjeseci.

Zamjena stolarije i visokoučinkoviti sustavi

- Društveni dom je dobio bolju toplinsku zaštitu krova, vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru, a zamijenjena je i uistinu dotrajala vanjska stolarija s kvalitetnom PVC stolarijom. Ugrađen je i visokoučinkoviti sustav grijanja, prozračivanja i daljinskog očitanja energije, čime smo dobili i izravan nadzor nad potrošnjom energije i vode. U svemu tome, poradilo se i na cjelokupnoj infrastrukturi društvenog doma, pa je napravljena rampa za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, čime je ovaj vrijedan društveno-kulturni objekt postao dostupan uistinu svima – ističe načelnik Općine Čepin, Dražen Tonkovac, zaključujući kako su svi radovi obavljeni u predviđenom vremenskom roku, pa će društveni dom uskoro već biti na raspolaganju pojedincima i udrugama koje su ga inače koristile.

Sufinanciranje pomoću fondova Europske unije

Cilj projekata je bio ostvarenje uštedite potrebne toplinske energije za grijanje od 71 posto, što je i postignuto dovršetkom cjelokupne energetske obnove, pa je društveni dom, koji datira još iz 1955. godine napokon dobio novi sjaj koji zaslužuje. Uz fondove Europske unije, Općina Čepin je također odigrala veliku ulogu u (su)financiranju radova na obnovi, čime je dokazala kako je društveni i kulturni život u Čepinskim Martincima važan segment koji treba njegovati, pa sve inicijative građana, sportskih, kulturnih i ostalih udruga građana sada imaju prikladan prostor za rast, razvoj i slavlje.
O projektu

Projekt Energetska obnova zgrade ”Društveni dom na adresi Stjepana Radića 55, Čepinski Martinci, Općina Čepin” sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 1.228.979,88 kuna, dok ukupna bespovratna sredstva iznose 761.237,92 kune. Ostatak iznosa osigurala je Općina Čepin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Čepin.

[Sponzorirani članak]


 Stranica prilagođena ispisu
Odgaivacnica labrador ...
imate li iskustva sa c...
Prodajem kucu u jako l...
POMERANAC BOO ŠTENCI N...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:132

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Trg Vatroslava Lisinskog