s Izgradnjom OHBP-a značajno će se podići kvaliteta zdravstvene usluge koju pruža KBC u Osijeku
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Radovi na izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija Kliničkog bolničkog centra Osijek počeli su 26. srpnja 2021. godine. Njihov završetak je ugovoren do 31. ožujka 2023. godine, a završetak kompletnog projekta je planiran do 31. prosinca 2023. godine. Radovi su u punom jeku, a danas (8. studenoga 2021. godine) gradilište su obišli ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić. Dočekali su ih te predstavili aktualnosti u najvećoj zdravstvenoj ustanovi istočne Hrvatske ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić i dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Mihaljević sa suradnicima, kao i predstavnici izvođača radova, tvrtke Projektgradnja.

- Izgradnja novog OHBP-a je povijesno ulaganje za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Projekt je vrijedan više od 164 milijuna kuna, od čega je 152 milijuna kuna vrijedna izgradnja objekta. Vjerujem da će se njegovom izgradnjom značajno podići kvaliteta zdravstvene usluge koju pruža KBC u Osijeku, osobito kad govorimo o Hitnom bolničkom prijemu koji je osobito važan u najtežim i najhitnijim situacijama opservacije i obrade pacijenata. Ovo je prvo ulaganje za razvoj KBC-a Osijek, a u pripremi je i izgradnja novog KBC-a u Gackoj ulici te je početak onoga što smo najavljivali posljednjih godina, a to je posebna pozornost zdravstvenoj skrbi u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Medicinski fakultet u Osijek tako iznova stvara kvalitetan kadar, liječnike i osoblje koji su preduvjet kvalitetne zdravstvene skrbi, a mi ćemo im biti podrška na tom putu ulažući u kvalitetnu infrastrukturu - rekla je ministrica Nataša Tramišak.Zamjenik župana Mato Lukić istaknuo je da je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine pomagala KBC Osijek s više od 3 milijuna kuna.

- Izuzetno nam je važno da Klinički bolnički centar Osijek kvalitetno brine o pacijentima ne samo s područja naše županije već i cijelog istoka Hrvatske. U tom smjeru idemo i s izgradnjom novog OHBP-a koji će omogućiti veću protočnost pacijenata i olakšati rad zdravstvenom osoblju, dok će dnevne bolnice rasteretiti odjele u KBC-u, a bolničko liječenje učiniti dostupnijim - kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

- Jako nam je drago da se nakon Domovinskog rata nešto gradi u KBC-u Osijek. Osnovna ideja je da se svi ambulantni prostori i dnevne bolnice iz neadekvatnih podrumskih prostora presele u jednu modernu zgradu koja će pružiti razvoj dnevne bolnice jednodnevne kirurgije što je trend u reorganizaciji zdravstvenog sustava, odnosno da se smanjuju akutni kreveti i da se sve više prelazi na takav sustav liječenja. Zahvaljujem se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na velikoj pomoći koju nam pružaju na tom putu, ali i sada tijekom pripreme projekta izgradnje novog KBC-a u Gackoj ulici - istaknuo je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić te dodao kako je suradnja KBC-a Osijek i Medicinskog fakulteta izvrsna i vrlo kvalitetna.

- Nakon izgradnje OHBP-a nećemo stati s ulaganjima u zdravstveni sustav, već nastavljamo s investicijom izgradnje novog KBC-a. Grad Osijek će nastaviti podupirati ovu važnu ustanovu za cijeli istok Hrvatske, iako joj nismo osnivač te ćemo joj u ubrzo donirati 85.000 kuna za ambulantu za parodontologiju, a u rebalansu proračuna za 2021. godinu predložit ćemo novčanu pomoć ginekologiji kao jednu od demografskih mjera. Također, moram pohvaliti rad dekana Mihaljevića kojeg je pohvalio i njemački veleposlanik koji nam je nedavno bio u posjeti, zbog pokretanja studija na njemačkom jeziku i velike želje njemačkih studenata za dolazak ovdje na studij - kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
POSAO NA INTERNETU 100...
FRANCUSKI BULDOG egzot...
ISKORISTITE NOVE POGOD...
Iznajmljujemo ured u V...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:212

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Božićno drvce