s GD Osijek – Žito kreće s provedbom projekta "Zdrav roditelj – zdravo dijete"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Biti dijete u današnjem vremenu izuzetno je izazovno. Biti roditelj jednako tako. Upravo stoga provedba projekta i aktivnosti koji pružaju aktivnu podršku sadašnjim i budućim roditeljima u razvoju njihovih roditeljskih kompetencija vrlo je važna, a jedan od njih je i projekt Gimnastičkog društva Osijek – Žito pod nazivom „Zdrav roditelj – zdravo dijete“.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Sam projekt započet će radionicom o temema zdravstvene zaštite koja će održati već krajem mjeseca listopada, a nakon toga slijedi niz drugih aktivnosti.

Izuzetno smo sretni što je Središnji državni ured za demografiju i mlade izabrao i naš projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ i uvrstio ga u financiranje za 2021. godinu. Svrha projekta je jačanje roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje roditelja na nekolicinu predavanja i niza sportskih radionica koje imaju za cilj potaknuti dublje razumijevanje roditeljske uloge, ali i promatranje odnosa roditelja i djeteta kroz sport i rekreaciju. Vrlo je važno od najranije djetetove dobi shvatiti važnost motoričkog razvoja u čemu redovito sudjelovanje u sportskoj rekreaciji izuzetno korisno“, napominje Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek – Žita.

Navedeni projekt, GD Osijek – Žito provodi u partnerstvu s osječkom udrugom DOKKICA što će zasigurno ojačati kapacitete obje udruge i stvoriti jako partnerstvo u podršci sadašnjim i budućim roditeljima na području grada Osijeka i šire regije.

Osim predavanja, aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2021. i 2022. godine uključivat će zajedničke sportske treninge roditelja i djece od 18 do 36 mjeseci starosti kao i treninge umjeresnog tjelesnog vježbanja prilagođenog trudnicama. Osim toga, bit će organizirani i sportski susreti očeva i djece kako bi se dodatno afirmirala i istaknula uloga oca u odgoju najmlađih.

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 099 5364 753 (poziv / SMS / Viber / WhatsApp).


Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.


[Sponzorirani članak]


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci bern...
Iznajmljujemo vise kom...
Građevinsko zemljište,...
U ponudi veći izbor cr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:105

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana