s U revitalizaciju TS Osijek 2 posljednjih godina uloženo gotovo 60 milijuna kuna
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas (7. listopada 2021. godine) sa suradnicima su posjetili Transformatorsku stanicu TS 110/35/10 kV Osijek 2 i Termoelektranu-Toplanu Osijek, objekte Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d.o.o. i Hrvatske elektroprivrede d.d., koji se nalaze na istočnom rubu Osijeka.

Rad najznačajnijih sustava za proizvodnju električne i toplinske energije na području Osijeka i Osječko-baranjske županije predstavili su predsjednik Uprave HOPS-a dr. sc. Tomislav Plavšić i direktor HEP TE-TO Osijek mr.sc. Aleksandar Paradinović, dipl.ing.str. Između ostalog, naveli su kako je HOPS u revitalizaciju TS Osijek 2 posljednjih godina uložio gotovo 60 milijuna kuna, što je podrazumijevalo kompletnu obnovu primarne i sekundarne opreme, amortizirane i tehnički zastarjele trafostanice koja je izgrađena 70-ih godina prošlog stoljeća. U dinamici radova bilo je posebno važno poštivati rokove koji su vezani uz elektranu TE-TO Osijek, u vremenu od 15. svibnja do 15. rujna, kada elektrana TE TO Osijek nije u funkciji grijanja toplinskog konzuma grada Osijeka.

TE-TO Osijek HEP Proizvodnje d.o.o. proizvodi električnu i toplinsku energiju za grijanje grada Osijeka i opskrbu industrije tehnološkom parom. Taj pogon je najveće proizvodno kogeneracijsko postrojenje u istočnom dijelu Hrvatske koje proizvodi toplinsku energiju za potrebe centraliziranog toplinskog sustava grada Osijeka i električnu energiju za potrebe elektroenergetskog sustava Republike Hrvatske.Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
INDIVIDUALNE KLASIČNE ...
Ponuda svih renomirani...
Prodajem gradevinsko z...
Slobodno za rezervacij...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:207

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!