s Potpisan sporazum o suradnji Odjela za matematiku i Županije
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nedavno se obratio Osječko-baranjskoj županiji radi uspostave suradnje u području djelatnosti kroz koje se povezuje visoko obrazovanje, znanost i gospodarstvo sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja kvalitete obrazovanja studenata te poboljšanja stanja u gospodarstvu na području Županije, zamjenik župana Josip Miletić i pročelnik Odjela za matematiku prof. dr. sc. Kristian Sabo potpisali su sporazum o suradnji Odjela i Županije.

- Od samog početka smo primijenjenu matematiku nastojali staviti u službu gospodarstva te smo prilagođavali studijske programe s njihovim potrebama, po uzoru na slične modele u Njemačkoj. Danas imamo situaciju da imamo jednu od najvećih stopa zapošljivosti o čemu govori podatak da je u trenutku promocije diplomanata zaposleno njih više od 90 posto. Ovim sporazumom stvaramo formalni okvir koji nam omogućava pripremu projekata vezano za popularizaciju STEM-a, znanosti općenito, ali i povećanje razine kompetencija - kazao je prof. dr. sc. Kristian Sabo te dodao da je Odjel osnovan 1999. godine čime su postali prvi sveučilišni odjel u Hrvatskoj.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić istaknuo je kako će potpisani sporazum biti usmjeren na konkretne projekte podrške gospodarstvu.

- Važan dio danas potpisanog sporazuma je edukacija i ulaganje u mlade kadrove, ali i prepoznavanje potreba tržišta rada. Želja nam je u narednom razdoblju definirati nove odnose i suradnju s Odjelom za matematiku koji će generirati pozitivne trendove s obzirom da je u pripremi projekt osposobljavanja za potrebe IT sektora dugotrajno nezaposlenih osoba rekao je Miletić i naglasio da Osječko-baranjska županija otvorena za i sa svim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je kako Osječko-baranjska županija kroz svoje strateške dokumente veliku važnost stavlja na suradnju, posebno sa Sveučilištem J. J. Strossmayera. - Između ostalog, prošle godine započeli smo konkretnu suradnju s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, a sada i s Odjelom za matematiku kako bismo dodatno povezali obrazovne institucije, Županiju kao regionalnu samoupravu i gospodarstvo - poručila je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

U Proračunu Osječko-baranjske županije za 2021. godinu za projekte poticanja poduzetništva osigurano je ukupno 9 milijuna kuna.


Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Kvalitetna štenad Fran...
Profesionalni majstori...
U ponudi muzijak i zen...
Iznajmljujem dvoipolso...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:183

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana