s Grad Osijek osigurao 101 pomoćnika u nastavi za djecu s razvojnim teškoćama
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek osigurao je u nadolazećoj školskoj godini 101 pomoćnika u nastavi koji će pružati neposrednu pomoć i potporu osječkim osnovnoškolcima s razvojnim teškoćama.

Riječ je o projektu ,,OSIgurajmo im JEdnaKost 5'' čiju su provedbu danas najavili Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka, i Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

- Sa zadovoljstvom možemo najaviti da je Grad Osijek pred potpisivanjem Ugovora vrijednog 4,5 milijuna kuna, pri čemu 85 posto čine bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od gotovo 3,9 milijuna kuna, a vlastita 15 posto ili više od 686 tisuća kuna – izjavio je gradonačelnik Radić.

Radić je pojasnio kako je projekt namijenjen osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike osnovnih škola s teškoćama u razvoju, te da je nakon uspješne administrativne provjere i ocjenjivanja - udovoljio svim zahtjevima u postupku dodjele bespovratnih sredstava.

- Naš cilj je vrlo jasan, a to je senzibilizirano društvo u cjelini, kako bismo poboljšali socijalnu uključenost učenika s teškoćama u razvoju unutar odgojno-obrazovnih ustanova i izvan njih – dodao je osječki gradonačelnik.

To konkretno znači da su Grad Osijek u svojstvu prijavitelja i sve osječke osnovne škole kao 21 partner, uključujući Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj te Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ - uspjeli osigurati pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika za svih 109 osječkih osnovnoškolaca s teškoćama u razvoju.

- Ponosni smo što nastavljamo ovu priču od 2008. godine, gdje pomažemo djeci kroz nastavu i u svakodnevnom životu. U ovome trenutku 109 učenika i učenica s našega područja imaju valjana rješenja, a javni natječaj za 101 pomoćnika bit će raspisan tijekom ovoga tjedna – rekao je Alerić, pojasnivši kako u pojedinim školama jedan asistent pruža potporu dvoma ili više učenika.

Inače, projekt OSIgurajmo im JEdnaKost je projekt koji doprinosi rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije za koji je Grad Osijek u prve četiri godine provedbe povukao preko 11 milijuna kuna.

Svojim politikama, proaktivnošću i konkretnim projektima, Grad Osijek podupire učenike s teškoćama te njihova odgojno-obrazovna postignuća, emocionalno funkcioniranje, jačanje osjećaja pripadnosti i suradništva u vršnjačkoj skupini.Tekst: Osijek.hr
Foto: Pixabay.com/Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu
ONLINE INSTRUKCIJE PUT...
Na prodaju veoma lepi ...
Francuski buldozi sa p...
U ponudi mužjaci iz re...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:101

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana