s [FOTO i VIDEO] Jučer u požaru uništeno 170 bala pvc folije, 150 bala kartona, 20 vreća...
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U nedjelju poslijepodne buknuo je požar u industrijskoj zoni u Osijeku kod Trgovačkog centra Mall Osijek (Pustara Šeper).

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka jučer je u 17,59 sati primilo dojavu o požaru (Pustara Šeper), na intervenciju upućeno 1 vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca.

Po dojavi o požaru, na intervenciju su izašli s navalnim vozilom 1, dolaskom na mjesto intervencije uvidjevši da se radi o većem požaru, odmah zatraži dolazak autocisterne.

Na mjestu intervencije zatekli smo požar na otvorenom prostoru u razbuktaloj fazi,gorivi materijal su bile prešane bale pvc folije,kartona i papira. - izvijestili su vatrogasci.

Temperatura isijavanja bila je iznimno velika te smo požar krenuli gasiti vodom s dva C mlaza frontalno, dolaskom autocisterne 1 požar smo nastavili gasiti s desne strane vodom s dva prijenosna monitora, kako bi spriječili daljnje širenje na ostale bale koje nisu bile zahvaćene požarom.

Pokušavajući otvoriti hidrant pukao je ABC ključ te su ustanovili da je hidrantska mreža potpuno van funkcije, nakon toga preko OKC-a JVP Grada Osijeka podižemo DVD Osijek Donji grad i DVD Osijek Gornji grad i iz postrojbe autocisternu 2 i kemijsko vozilo voda-pjena.

Nakon dolaska AC 2,KV V-P,DVD D.G.(NV i AC)i DVD G.G.(AC i Kombi vozila) osigurali sam dovoljnu količinu vode za daljnje gašenje požara.


Pošto su uspješno smanjili temperaturu i intenzitet požara, požar su nastavili gasiti pjenom što se pokazalo iznimno učinkovito.

Prostor zahvaćen požarom cijeli su u više navrata prekrili pjenom i na taj način smanjili potrošnju vode i potrebnih snaga na požaru.

U požaru je uništeno oko 170 bala pvc folije,150 bala kartona,20 Jambo vreća oko 5 T.bijelog papira i Pall box 8 kom.

Vatrogasci su na intervenciji potrošili oko 200 L.pjenila i oko 50 000 l.vode, površina obuhvaćena požarom je oko 300 m2.


Foto: JVP Osijek

Pročitajte i..
Lokaliziran požar kod TC Mall Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
08-02-2021 08:01:26 pm :: pirko
Čudno da neke fizičke osobe u gradu imaju ABC ključ te se uredno služe hidrantima za punjenje privatnih bazea, usred bijela dana...
08-03-2021 07:13:00 am :: efreeti1
Ili zalijevanje travnjaka igrališta...
Ženke kraljevskog peki...
Prelepe ženkice Francu...
Bebice PATULJASTE PUDL...
Na prodaju veoma lepi ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:150

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata

Propustili ste? Pogledajte!