s Proračun Grada smanjen ali je povećano izdvajanje za komarce
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Proračun Grada Osijeka za 2021. godinu smanjen je na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća s 836,2 na 811,8 milijuna kuna. Kako je istaknuo gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dva su razloga za to: prvo, za realizaciju nekih novih projekta, primjerice izgradnju podvožnjaka na Mandićevoj ulici, osigurana su bespovratna sredstva iz državnih i europskih fondova. Drugi je razlog uključivanje cjelokupnog prenesenog viška prihoda i primitaka iz 2020. godine.

Iako su proračunski prihodi manji za 25 milijuna kuna, određena su izdvajanja čak i povećana. Najveći dobitnici su GPP u iznosu od 3,2 milijuna kuna, Dječji vrtići dobili su 3 milijuna, za besplatnu prehranu učenika osigurano je 1,5 milijuna kuna, koliko i za produženi boravak, za nabavku zemljišta za Veslački klub Iktus 3,1 milijun kuna te za tretiranje komaraca 1,9 milijuna kuna.

Radić je vijećnike upoznao i s odlukom Vlade da pomogne dvjema slavonskim županijama u suzbijanju najezde komaraca. Osječko-baranjska će tako iz državnog proračuna dobiti tri milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska dva.

Ovo je bila prva sjednica na kojoj su vijećnici mogli postavljati pitanja novom gradonačelniku. Među inicijativama i pitanjima vijećnika govorilo se o budućnosti osječke Kopike, uređenju gradskih kupališta na Dravi (Pampas, Neptun, Željo) i spasilačkih službi, o groblju kućnih ljubimaca, ali i o novoj kulturnoj strategiji grada. Grad planira iduće godine izdvojiti veći iznos novca za tu svrhu čime bi se grad pozicionirao na europskoj kulturnoj karti..

Katarina Kruhonja upitala je gradonačelnika hoće li održati obećanje da neće biti političkog kadroviranja prilikom zapošljavanja u gradskim tvrtkama. Radić je odgovorio potvrdno: „Kad sam prvi dan došao u Kuhačevu 9, rekao sam da mi nismo došli rezati glave, tako da mi nismo još nikoga kadrovirali, neće biti kadroviranja po političkoj liniji. Sukladno rezultatima, svaki će direktor ili ostati ili će ga nadzorni odbor smijeniti".Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Crni nemački ovčari ra...
➺ Najam jednokr...
Na prodaju muški štenc...
prodajem dvije termo p...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:207

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Čamci