s Potpisan ugovor o završetku izgradnje pročistača otpadnih voda grada Osijeka
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku je danas između Vodovoda-Osijek i zajednice ponuditelja koju predvodi zagrebački ING-GRAD potpisan ugovor o nastavku i završetku radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Osijeka.

Potpisivanju ugovora nazočili su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodovoda Osijek Željko Mandić, predsjednik Uprave tvrtke ING-GRAD Branislav Brizar, osječki gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik župana Josip Miletić.

Radi se o jednom od šest ugovora u sklopu EU projekta “Poboljšanje vodno komunalne infrastrukture Grada Osijeka“, poznatijeg kao Projekt Osijek. Riječ je o iznimno zahtjevnoj investiciji, kako u građevinskom, tako i u tehnološkom smislu. Nalazi se u Nemetinu, u poplavnom području rijeke Drave, pa ga je potrebno zaštititi izgradnjom obaloutvrde dužine 405 m, a na prostoru za izgradnju obaviti nasipavanje terena. Izgradnjom postrojenja smanjit će se se ispuštanje nepročišćenih otpadnih voda u osjetljiva područja dunavskog sliva.

Kad bude završen, to će biti najveći i najsloženiji sustav za pročišćivanje otpadnih voda u Hrvatskoj. Kapacitet postrojenja iznosi 170.000 ES (ekvivalent stanovnika), a izgradit će se čak 28 zasebnih građevinskih objekata na ukupnoj površini zahvata od 165.000 četvornih metara. U njemu će se pročišćavati otpadne vode grada Osijeka, Čepina, Antunovca, Bijelog Brda, Bilja i Darde čime će se konačno zbrinuti sve otpadne vode s ovoga područja te Grad Osijek više neće ni na koji način biti prijetnja čistoći Drave i Dunava.

Izgradnjom uređaja cijena vode samo će se minimalno povećati zbog nove kategorije - pročišćavanje otpadnih voda.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je kako je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju te je to dokaz da je Osijek zeleni grad koji zajedno s gradskim tvrtkama radi na poboljšanju uvjeta zaštite prirode.

Vrijednost je projekta 228,65 milijuna kuna, a radovi će se nastaviti tijekom kolovoza.Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Vrhunska stenad, u pon...
Stenci francuskog buld...
Prodaja ENGLESKOG BULD...
Kvalitetne pripreme iz...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:195

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Čamci