s Uskoro počinje energetska obnova Saponije vrijedna 50 milijuna kuna
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u okviru natječaja “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” dodijelilo osječkoj Saponiji potporu u iznosu od 19,9 milijuna kuna.

Cjelokupna investicija od 50,5 milijuna kuna u potpunosti će promijeniti vizuru osječkog Donjeg grada te će doprinijeti ostvarenju vizije poslovanja tvrtke koja uključuje održivi razvoj s minimalnim utjecajem na okoliš.

"Planiranim ulaganjem u potpunosti će se promijeniti vizura osječkog Donjeg grada, smanjiti utjecaj na okoliš i poboljšati kvaliteta života građana u okruženju. Energetska obnova proizvodnih pogona građenih prije 1968. bruto površine od 21.000 m² dovest će do smanjenja buke i utroška energenata, a ulaganja u rasvjetu, sustav grijanja i hlađenja donose ne samo uštede, nego i značajno poboljšanje radnih uvjeta za radnike Saponije“, stoji u priopćenju Saponije.

Tehnološke mjere u pogonu kozmetike uključuju zamjenu postojeće linije novom energetski učinkovitijom linijom što će dovesti do smanjenja potrošnje energije od sedamdesetak posto. Postavljanje novih sustava za proizvodnju električne energije iz energije sunca rezultirat će povećanom količinom energije dobivene iz OIE za šestotinjak MWH godišnje, kao i značajnim učinkom smanjenja emisije CO2. Očekuje se da će realizacija svih navedenih mjera dovesti do uštede energije veće od 4400 MWh.

"Zahvaljujući inovativnim proizvodima i korporativnom načelu održivog razvoja novih proizvoda s ciljem maksimalne dobiti za potrošača uz minimalan utjecaj na okoliš koji je potkrijepljen i osnivanjem tima za održivi razvoj ostvarujemo viziju Saponije o držanju pozicije vodeće deterdžentsko-toaletne industrije u regiji. Saponia je oduvijek bila partner građanima u našem okruženju, tvrtka na koju se mogu osloniti i koja je ponos Osijeka i regije, a ovom investicijom stvaramo temelje da tako ostane i u budućnosti, te da ostvarujemo još bolje rezultate na svim poljima djelovanja", zaključuje se u priopćenju.Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


 Stranica prilagođena ispisu
FRANCUSKI BULDOG sten...
Prodajem čokoladne Lab...
Registrovana odgajivač...
ISKORISTITE NOVE POGOD...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:111

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Fontana