s Održana panel rasprava o osjetljivim i kontroverznim temama u obrazovanju
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sve što ste htjeli znati, a niste se usudili pitati…

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je panel raspravu namijenjenu srednjoškolcima i njihovim nastavnicima pod nazivom Sve što ste htjeli znati o osjetljivim temama u obrazovanju, a niste se usudili pitati koja je održana u prostoru Stare Pekare. U raspravi su sudjelovali učenici i nastavnici III. gimnazije i Medicinske škole Osijek te panelisti – Hrvoje Potlimbrzović s Odsjeka za filozofiju i Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskoga fakulteta u Osijeka, Daniela Šincek, s Odsjeka za psihologiju istoga fakulteta, Ivana Milas iz Nansen dijalog centra Osijek te Mirna Šostarko iz Inicijative Mladforma.Razvijajući inovativne modele u podučavanju nastave povijesti i tema svjetskih ratova u sklopu trogodišnjega Erasmus + projekta WORTHY – WORLD wars Toward Heritage for Youth, stvorila se potreba javno progovoriti i o drugim osjetljivim i kontroverznim temama s kojima se učenici i nastavnici susreću tijekom obrazovanja, odnosno u obrazovnom procesu.

Teme iz područja ljudskih prava, različitih načina prehrane, odabira zanimanja i/ili utjecaja roditelja na njih, glasovanje na izborima i aktivizam mladih u lokalnoj zajednici, samo su neka od područja o kojima se govorilo tijekom panel rasprave. Najviše zanimanja izazvalo je sadržajno određivanje onoga što je osjetljivo, a što kontroverzno te različitosti u reagiranju i emocionalnom procesuiranju takvih tema.

Na kraju panel rasprave i brojnih upita i komentara učenika i nastavnika, svi su panelisti izrazili želju i potrebu za održavanjem takvih događanja na istu ili sličnu temu koja i u mladih i odraslih osoba pobuđuje interes i želju za razmjenom znanja i iskustava.Tekst i foto: Ivana Šibalić


 Stranica prilagođena ispisu
Dostupni egzoticni ste...
Na prodaju štenad džek...
U ponudi dva muzijaka ...
Empirijski dio stručni...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:120

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Čamci