s Završena je prva godina trogodišnjeg programa "Program za cjeloviti razvoj djeteta"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Završena je prva godina trogodišnjeg programa pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Program za cjeloviti razvoj djeteta“ kojeg do svibnja 2023. provodi udruga ISKRA waldorfska inicijativa u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i EOS Centrom za doživljajnu i relacijsku pedagogiju iz Zagreba.

Unatoč pandemiji covid-19 bolesti, sve aktivnosti smo prilagodili epidemiološkim mjerama te smo proveli preko 100 radionica za 60 djece vrtićkog, predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, održali 6 interaktivnih predavanja za roditelje pod nazivom „Roditelji zajedno“ u svrhu unapređenja roditeljskih kompetencija te proveli 9 modula za 35 odgojitelja i učitelja u sklopu edukacije „Doživljajno učenje: učenje svim osjetilima“. Djeci, mladima i obiteljima smo ponudili inkluzivni program u sklopu jesenskog Festivala „Obiteljskih igara“ i kroz radionice na našoj eko platformi na otvorenom „Učionica održivog razvoja“.

Drugu godinu provođenja Programa nastavljamo s radionicama za djecu po elementima waldorfske pedagogije. Za pedagoške stručnjake u lipnju 2021. organiziramo međunarodnu konferenciju pod nazivom „Zdravo odrastanje – poticanje zdravlja djece i mladih kroz inovativne pedagoške pristupe“ te ćemo roditeljima, koji su za vrijeme i nakon pandemije izloženi izazovima s kojima se do sada nisu susretali, kroz nastavak interaktivnih predavanja pružiti podršku u jačanju roditeljskih kompetencija.

Ovakvim načinom rada omogućavamo cjelovit razvoj ne samo djece i mladih, nego i roditelja i odgojno – obrazovnih djelatnika kojima je podrška u doba pandemije covid – 19 virusa prijeko potrebna kako bi razvili otpornost na izazovne i stresne situacije.Tekst i foto: Nikolina Kovač


 Stranica prilagođena ispisu

Poluprikolice za metal...
Baštenska ergonomska s...
Na ovom mestu moze...
Prelepi stenci KOVRDZA...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:252

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most