Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Fotonaponski sustavi i drugi obnovljivi izvori energije predstavljaju najučinkovitije i najspremnije rješenje za rješavanje rastuće potražnje za energijom te istovremeno ograničavanje emisije ugljikovog dioksida.

U vijećnici Općine Bilje potpisan je ugovor o izgradnji fotonaponske elektrane snage 10,2kWp. Planirani zahvat u prostoru se odnosi na izgradnju fotonaponske offgrid elektrane na krovištu postojećih objekata odnosno domova kulture u Bilju i Vardarcu. Elektrana se gradi za vlastite potrebe te neće biti dio elektroenergetske niskonaponske distribucijske mreže. Nositelj projekta za Vardarac je Općina Bilje, a nositelj projekta za dom kulture Bilje je Kulturno-razvojni centar Općine Bilje.

- Obnovljivi izvori energije su praktični i pristupačni, a ono što će u budućnosti biti sve važnije, štite klimu. Oni su ključni za održivi razvoj, omogućuju pristup energiji, potiču ekonomski rast i utječu na poboljšanje zdravlja. Solarna energija će svakako postati jedan od najvažnijih izvora energije do 2050. godine – rekao je Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje prilikom potpisivanja ugovora.

Fotonaponski sustav predstavlja integriran skup fotonaponskih modula i ostalih komponenata, projektiran tako da primarnu Sunčevu energiju izravno pretvara u električnu energiju kojom se osigurava rad određenog broja istosmjernih i/ili izmjeničnih trošila, samostalno ili zajedno s pričuvnim izvorom. Proizvodnjom i korištenjem električne energije iz elektrane, oba će objekta biti energetski neovisnija čime će značajno smanjiti dosadašnje troškove.

Izvođač radova je Elektro-Knochl d.o.o., a vrijednost dvaju investicija je 216.629 kuna, a rok za završetak radova je 100 dana od potpisivanja ugovora.

Tekst i foto: Općina Bilje


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju štenci mini...
Iznajmljujem stan u Os...
Poluprikolice za metal...
Profesorica španjolsko...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:230

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most