s Međunarodni dan jazza u Osijeku - "Jazzy vožnja" [2021.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

I ove godine, 30. travnja, grad Osijek upisuje se na svjetsku mapu gradova prijatelja jazza, te na taj način postaje dio globalne zajednice ljubitelja kvalitetne glazbe.

Obilježavanje Međunarodnog dana jazza u Osijeku održat će se u petak, 30. travnja 2021., u organizaciji osječkih jazz glazbenika i neformalnog Saveza udruga ŠIBICA, koje čine udruge: PARTWISH (formalni nositelj projekta), SLAMA, SHINE, REART, PLANTaža, KultAkt, RAST, te u partnerstvu s Hrvatskom glazbenom unijom, Gradskim prijevozom putnika Osijek, te Kulturnim centrom Osijek.

Događaj je planiran kao „Jazzy vožnja“, odnosno, nastup 4 jazz banda na prikolici osječkog tramvaja. Na taj način, glazbenici će svojim sugrađanima pružiti jedinstveni doživljaj prijenosa jazz vibracija, uz poštivanje svih potrebitih mjera sigurnosti radi zdravlja i zaštite svih.

Ova posebna vožnja započinje u 13h, a za cilj ima obići cijeli grad u rutama: Remiza-Višnjevac-Trg-Mačkamama-Bikara-Zeleno polje.

Nastupit će:
- Dixieland Band Čakovec
- The Morenos
- No Jazz Band
- Sing Song Swing

S veseljem pozivaju sve sugrađane da i na daljinu, mahanjem iz svoga automobila, s bicikla, s prozora svoga doma,…, podržite naše divne glazbenike - entuzijaste, koji i ove godine nesebično dijele svoju najveću strast i umijeće sa svima nama.

Obilježavanjem Međunarodnog dana jazza dokazujemo da prepoznavanjem i podržavanjem kvalitetnog umjetničko-kulturnog sadržaja naših umjetnika, stajemo ravno uz bok onima međunarodnima, te se barem na jedan dan ujedinjujemo, slaveći ljepotu umijeća glazbenika i kulturološke različitosti. Time se otvaraju vrata mogućnostima za razvojem daljnjih međunarodnih suradnji, odnosno, ostvaraj sljedećih gostovanja i što češćih razmjena iskustava i znanja ali i tradicije.
Takvom umjetničkom proaktivnošću, indirektno se utječe na osvješćivanje građana o važnosti poštivanja svakog ljudskog bića, bez obzira na njegovo kulturološko nasljeđe, vjersku, nacionalnu pripadnost, socijalni, odnosno, obrazovni status. Stranica prilagođena ispisu
BANKOVNI KREDITI...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
2 ženke i 1 mužjak, 3 ...
Prodajem plastenik 6x4...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:195

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Korzo

Propustili ste? Pogledajte!