s Predstavljena Strategija razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030.
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradsko vijeće Grada Osijeka krajem prošle godine usvojilo je „Strategiju razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030. godine“, strateško-planski dokument kojim se određuje budućnost sporta u sljedećem desetljeću, a koji grad Osijek svrstava među malobrojne hrvatske gradove koji na ovakav način promišljaju o sportu.

Tim povodom jučer je u dvorani Gradski vrt predstavljena tiskana inačica Strategije, koja je u nakladi Grada izdana u 300 primjeraka.
Strategijom je obuhvaćeno šest različitih strateških područja koja čine sustav sporta u gradu Osijeku: Sportska infrastruktura, Treneri i drugi stručni kadrovi u sportu, Financiranje sporta, Natjecateljski sport, Školski i akademski sport i Tjelesno vježbanje građana.Strategija je dala odgovore na pitanja gdje smo sada i gdje želimo biti za deset godina kada je riječ o sportu na području grada Osijeka i ono jednako važno: kako stići do toga cilja. Nakon analize donijeli smo konkretne mjere koje trebamo provesti u narednih deset godina za poboljšanje sustava sporta u našem gradu kao i mehanizme kako ih realizirati. Sport je u gradu Osijeku odavno nadišao samo temu sporta. U narednih deset godina on će biti slika sveobuhvatnog političkog razvoja našeg grada, gdje se sportska djelatnost susreće i s kulturom, obrazovanjem, edukacijom, gospodarstvom, zdravstvom i svakako turizmom“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Na predstavljanju je istaknuta činjenica da je sportu neophodna pomoć Grada i gradskih institucija u njegovu daljnjem razvoju. Osijek ne smije biti iznimka u tom pogledu, jer u nizu sportskih uspjeha osječkih sportaša još leže određene rezerve koje je potrebno ostvariti i angažirati.

Provedba Strategije i ostvarivanje definiranih strateških ciljeva rezultirat će promjenom globalne i dnevne politike u sportu grada Osijeka, smatraju autori ovog projekta, stoga bi ona trebala zaživjeti kao obvezna literatura svima koji će u sljedećih deset godina biti dionicima sustava sporta, a posebno onima koji će njime upravljati u gradu.Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Kombi prevoz najjeftin...
Ag potražuje djelatnik...
Stenci FRANCUSKOG BULD...
Iznajmljujem stan u Ul...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:218

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zelenilo

Propustili ste? Pogledajte!