s ŠRK Linjak Josipovac: Održan radni sastanak partnerskih organizacija
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu provedbe projekta Stara Drava Josipovac 2 čiji je nositelj Športski ribolovni klub Linjak uz Lovački dom Josipovac održan je radni sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija a to su Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac te organizacija suradnik u provedbi projekta Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, a nakon kojeg je upriličen prigodan domjenak. Ciljevi projekta su izgradnja snažnog partnerstva i učinkovite dugoročne suradnje između građana, tijela lokalne i područne vlasti i organizacija civilnog društva uključenih u zaštitu okoliša i prirode, izgradnja projektnih partnera za aktivno sudjelovanje u rješavanju problema zaštite okoliša i podizanje svijesti i edukacija o značaju zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti organizacijom radionica, predavanja i volonterskih akcija kao i obilježavanjem važnih datuma zaštite okoliša i prirode s namjerom poticanja građana, osobito djece i mladih na sudjelovanje u zaštiti okoliša i prirode.

Provedba projekta počela je u ožujku, a završetak je planiran u listopadu ove godine, projekt uključuje dugoročne volontere, ukupno njih 15 dok je vanjskih suradnika 26. Ciljana skupina su djeca članovi udruge, polaznici tri vrtićke skupine Dječjeg vrtića Josipovac i učenici dvaju nižih razreda Osnovne škole Josipovac, ukupno njih 137. Glavne projektne aktivnosti su edukativne radionice pod nazivom „Škola u prirodi“ na otvorenom, na izletištu Stara Drava uz istoimenu ribolovnu vodu kojom ribiči gospodare, a koje će provoditi stručnjaci za zaštitu prirode u suradnji s djelatnicama Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. Tijekom projekta u skladu s proračunskim mogućnostima planirano je oplemenjivanje prostora izletišta ozelenjavanjem i postavljanjem parkovne opreme kao i uklanjanje nepropisno odbačenog otpada. Područje provedbe projekta je zaštita okoliša i održivi razvoj, a javna politika na koju se odnosi je Strategija i akcijski plan zaštite prirode za razdoblje od 2017. do 2025. godine i Strategija i akcijski plan zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti Republike Hrvatske.

Organizacije civilnoga društva imaju važnu ulogu u području zaštite okoliša i promicanja održivog razvoja. Svojim radom i suradnjom s nadležnim tijelima i institucijama udruge pridonose demokratizaciji društva i u mogućnosti su izravno djelovati na terenu u rješavanju konkretnih potreba zajednice i pojedinaca. Zahvaljujem se projektnim partnerima, suradnicima, volonterima i roditeljima na iskazanom interesu za provedbom projektnih aktivnosti a podršku očekujemo i od jedinice lokalne i područne samouprave.“ – voditelj projekta, Marko Perković.Tekst i foto: ŠRK Linjak


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju štenad BIŠO...
U ponudi 4 muška stene...
U ponudi štenci Kovrdž...
Profesionalni majstori...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:99

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most