s Grad Osijek uspješno proveo projekt energetske obnove zgrada OŠ Mladost i OŠ Vijenac
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek uspješno je proveo sve projektne aktivnosti energetske obnove zgrada OŠ Mladost na Sjenjaku i OŠ Vijenac na Vijencu Ivana Meštrovića.

Oba projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Projekt energetske obnove zgrade OŠ Mladost započeo je u studenome 2018. s planiranim trajanjem projekta od 24 mjeseca. Potpisom dodatka Ugovoru projekt je produžen za dodatnih pet mjeseci, s 30. travnja 2021. kao novim datumom završetka projekta.Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,5 milijuna kn s PDV-om, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 6,8 mil. kn. Udio Grada u provedbi projekta iznosi 4,7 mil. kn, od čega je ESIF kreditnom linijom HBOR-a osigurano 1,8 mil. kn.

Projektom energetske obnove zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena je izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena je rasvjeta novom baziranom na LED tehnologiji, ugrađeni su termostatski ventili, hidraulički je uravnotežen sustav grijanja, ugrađen je sustav ventilacije s povratom topline u školsku dvoranu, te je ugrađen sustav daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE s EE panelom.

Provedbom navedenih mjera omogućena je proračunata ušteda toplinske energije za grijanje od 53 %, odnosno ušteda primarne energije od 40 % te smanjenje emisije CO2 za 45 %.Projekt energetske obnove zgrade OŠ Vijenac započeo je 19. listopada 2018. godine s planiranim trajanjem projekta od 24 mjeseca. Potpisom dodatka Ugovoru projekt je produžen za dodatnih 6 mjeseci s 30. travnjem 2021. kao novim datumom završetka projekta.Ukupna vrijednost projekta iznosi 5,4 mil. kn s PDV-om, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 3,2 mil. kn. Udio Grada u provedbi projekta iznosi 2,1 mil. kn, od čega je ESIF kreditnom linijom HBOR-a osigurano 845.000 kn.

Projektom energetske obnove zamijenjena je vanjska stolarija, ugrađena je izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamijenjena je rasvjeta s novom baziranom na LED tehnologiji zamijenjena je stara toplinska podstanica novom indirektnog tipa, ugrađeni su termostatski ventili i glave, ugrađen je sustav ventilacije s povratom topline te je ugrađen sustav daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Provedbom navedenih mjera omogućena je proračunata ušteda toplinske energije za grijanje od 58 %, odnosno ušteda primarne energije od 97 % te smanjenje emisije CO2 za 90 %.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem prvoklasne št...
Na prodaju štenci kra...
Prodaju se dve kuće na...
➺ Najam jednokr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:213

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zelenilo

Propustili ste? Pogledajte!