Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad uskoro dobiva knjižnicu od međunarodnog značaja koja će sadržavati 150.000 naslova iz područja psihologije, sociologije i religije. U tijeku je, naime, dovršavanje nove zgrade Evanđeoskog teološkog fakulteta u Donjem gradu koja bi do kraja godine trebala biti otvorena za sve građane. Zgrada se prostire na četiri etaže površine 4.000 četvornih metara, a osim knjižnice, sadržavat će i kabinete, nastavno-didaktičke prostore, galerijsko - izložbeni prostor te 30 parkirališnih mjesta. Financira se od inozemnih donatora, a dijelom od kredita koji je podigao sam fakultet.

- Želimo poboljšati kvalitetu studiranja na našem Evanđeosko teološkom fakultetu koje je već sada na visokoj razini, a nova zgrada svakako će dodatno doprinijeti tome. Nastojimo nalikovati institutima i osigurati prostorije za predavanje manjim grupama studenata od njih petnaestak, kojima bi bilo što više literature na raspolaganju, ističe tajnik fakulteta Antal Balog.

No, sama knjižnica zauzimat će čak 40 posto površine novosagrađene zgrade. Što se same literature tiče, većina će biti na engleskom jeziku, a manji broj na našem i jezicima susjednih zemalja. Osim knjiga, na raspolaganju će biti i kvalitetni inozemni stručni časopisi te priličan broj digitalnih naslova koji će se s vremenom povećavati. Trenutno se u susjednoj zgradi fakulteta nalazi 47.000 probranih teoloških naslova koji su razbacani na desetak mjesta, nova knjižnica će uskoro riješiti i taj problem. Inače, sam fakultet ima tradiciju upisivanja studenata iz Mađarske, Ukrajine, Etiopije, BiH i raznih drugih zemalja, a profesori dolaze iz petnaestak država.

- Trenutno imamo 295 studenata i prolaznost je 98 posto, što govori o sustavnom radu sa studentima jer ne prođe niti tjedan dana, a da studenti nemaju bar neki seminar za napraviti. Poslali smo zahtjev za primanjem u Sveučilište J.J. Strossmayera, ukoliko ne pronađemo zajednički jezik, krećemo najvjerojatnije s osnivanjem humanističkog sveučilišta koje bi sadržavalo katekizam, pedagogiju, teologiju, neprofitno poduzetništvo, kršćansku glazbu i školu stranih jezika, zaključuje Antal Balog o budućim planovima fakulteta.


 Stranica prilagođena ispisu

Na prodaju prelepi ste...
AKITA INU stenci, novo...
Soba namještena u tros...
Predstavljamo Vam Dom ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:81

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Ptice

Propustili ste? Pogledajte!