Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U subotu, 27. ožujka 2021.u prostoru Stare pekare neformalna skupina mladih Hangout održala je javnu panel diskusiju o održivom razvoju. Na panel diskusiji raspravljalo se o održivom razvoju - zašto je bitan, koje su prepreke u njegovoj provedbi te koja je uloga i doprinos udruga i mladih u educiranju javnosti i promicanju ideje održivog razvoja.

Panelisti koji koji su podijelili svoje znanje s javnosti bili su profesorica Ljiljana Vidović, Mislav Barić (stručni suradnik iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek) i Mirna Šostarko (predstavnica „Mladforme“ - aktivističke neformalne inicijative mladih). Mladi su mogli čuti i vrlo zanimljive i korisne informacije o problematici zbrinjavanja otpada i recikliranja te o tome kako njih kako mlade motivirati za uključivanje u teme ekologije i održivog razvoja u cjelini.

Mladi, sudionici panela su vrlo aktivno sudjelovali te postavljali vrlo konstruktivna pitanja panelistima.Također, volonteri su predstavili i sve što se postiglo u sklopu provedbe projekta Drvo solidarnosti, koji se provodi od rujna 2020. godine. Predstavljene su radionica i edukacija o reciklaži, radionica izrade prirodne kozmetike, radionica oslikavanja platnenih torbi. Prikazan je i film koji su napravili sudionici radionice izrade filma, simboličnog naziva - „Snimi ovo!“.

Volonteri Hangouta se nadaju da će sudionici radionica, ali i svi ostali, postati svjesniji naše povezanosti s prirodom i potrebe za suosjećanjem, i s ljudima i s prirodom - jer promjena kreće od nas.

Ova aktivnost održana je u sklopu projekta “Drvo solidarnosti” čiji nositelj je PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Osijeka, a sufinanciran je sredstvima Europskih snaga solidarnosti.Tekst i foto: Info-centar za mlade Osijek


 Stranica prilagođena ispisu

ZAGREB, CENTAR, NOVOGR...
Studentica iz Zagreba ...
Mamica za seks, to je ...
Iznajmljujemo vise kom...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:179

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Prolaz